Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 29 April 2013

Kome ADA?.......

Baru je lepas bertenggek kat blog Miss Mirror.........
Dia dah siap 5 pasang baru  untuk raya....... Kome ADA??? haha......

OKje memang TAK ADA..........hehe........ Sebenarnya bagus jugak tau buat persiapan awal-awal ni, TAILOR pun masih banyak yang free! Confirm boleh pakai masa RAYA!.......

Dulu-dulu.......  OKje rajin jugaklah menempah, sekali tempah, ha kau..... sedondon satu family....... haha...... ( nak gelakkan OKjelah tu! ). Baju anak dara pulak kalau tak sepesen dengan emaknya, memang tak sah.......  hehe ......... lawak pulak bila tengok balik gambar lama ni......

Abaikan aje muka OKje yang berkilat tak sempat nak touch up tu.......
Faham-faham aje le, kalau dah pagi raya di rumah mertua.....hehe ....
jenuh menolong masak you, takkan nak bermalas-malas pulakkan....
Yang ni, terlebih merahlah pulak........ hehe.....rumah mak sendirikan.....
boleh le mengelat !!! hehe
Sekarang ni dah banyak sangat pilihan........ macam-macam fesyen ada, keluar duit, PILIH ajelah.....





50 comments:

  1. ye sedondon le baru nampak seragam , bagus lah dah ubah tulisan senang nak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...b cik selama ni kira memendam rasalah yeh...membutangkan biji mata....

      Delete
  2. wah..gamba lame ni..ank2 pun kecik2 lg..tp ok je tetap maintain je dr dlu sampai skrg..
    m3h pun suka baju sedondon..mst nak sama kaler..bese mmg beli last minit..semua sorang selai je termasuk m3h.
    bese bli yg dah siap punya.thn ni punya xde plan lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah M3h....sejak 2-3 tahun sudah ni mmg beli siap je...
      Samalah...tahun ni tak ready apa pun...

      Delete
  3. dulu2 masa anak kecik2 acik beli baju sedondon bukan setakat anak beranak je..abis semua anak2 sedara sampai ke atuknya sekali..sekarang ni kalau kenduri kawen orang buat macamtu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha lagi dahsyat AE ni....sampai ke atuk dan anak sedara...

      Delete
  4. hihiih... comel gambar,..izan pun suka sedondon sejak ada anak..asyik sama jer baju ngan mia...hihih..tahun ni,..xtau lagi... kami biasanya last minit sbb jahit sendiri,..dekat2 nak raya,..baru jahit,..baru ada feel..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah izan....dah dekat baru bestkan nak ready....baru feel hehe

      Delete
  5. comel lah akak nie..sjak muda sampai skarang still young..:)

    ReplyDelete
  6. yan pun tiap2 tahun pakai sedondon tapi selalu beli yang siap je.....yang pasti kena cari awal2 baru banyak pilihan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Yan....kalau awal awal mmg banyak pilihan tp kurang feel....nk beli baju raya pun kena ada mood jugak tau!

      Delete
  7. Salam hainom,
    Klu kt sini kita pnggil sedondong tp kt penang depa panggil Boria...
    Menarik gmbalama tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Aby....biasa jugak dengar boria ni...
      Tulah....mengenang zaman muda Abyyyy...hehe

      Delete
  8. Comel gmbr tu... :D
    Saya pun nan hado la OKje.. baru plan nak cari kain 1 mei nnt..uhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okhe lagi langsung tak berplan....acamne tu RH hehe

      Delete
  9. Picture zaman2 kegemilangan kah ni Kak?.. hehe..comel bah! tapi skrg pun makin comel..hehe..
    erm! kami bulan 5 ni baru nak cari kain & jahit baju..tema plak baru nak pikir2..pening den! ahhaa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a....hehe...zaman mudo Atie....
      Hei...oklah tu ada gak plannya...okje lagilah habuk pun belun ada hehe...
      Biru blog le tema tahun ni hehe

      Delete
  10. Bila dah berkeluarga begitulah...Masa anak kecik lagi boleh le sedondon, bila dah besar...citarasa masing2 le. Tinggal le mak dan bapaknye aje yg sedondon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah BM....dah besau ni kadang tu tak mo dah nk ikut colour mak ayah lagi....

      Delete
  11. CP jarang tempah , selalu beli siap je , hehehe ~

    ReplyDelete
  12. aihh mood raya dah datang ker pakat2 buat entry baju raya ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....yelah ceqgu....kasi panasssss...

      Delete
  13. Hehehe...comel gitu pakai baju sedondon mak anak + bapak. Ok gak kalau sekarang sedondon tema warna lah kan..kalau corak sedondon jgk takut naik boria kan..heheh

    ReplyDelete
  14. as salam...singgah sini :] kenangan lama mengusik jiwa...

    ReplyDelete
  15. saya beli yang ready made je..hehe :)
    **comey gambo kenangan

    ReplyDelete
  16. akak tak penahler lagi sedondon... mungkinkah tahunni??? sewarna pun tak nah lagini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah CZ....mesti come dak 2 org tu sedondon ngan mama...hehe

      Delete
  17. tak beli baju raya pun lagi. syoknye dah siap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh....belumlah IL....tak siap apa pun...

      Delete
  18. Hehe cantik bila sedondon kan. Saya pun x cari lg ni bj raya.tema dah ada la hihi

    ReplyDelete
  19. gambar yang first tu macam era 60an pulak okje...he..he.. jangan marah k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak marah pun....ok jerr hehe....
      Agaknya apa yg buat gambau ni jadi 50 tahun kebelakang ek Raudzah....hehe

      Delete
  20. biasanya x tempah pun...beli siap jer...

    ReplyDelete
  21. saye punye baju rayer dh siap dah ..heheh xnk buat lewat2 nnt ade jeklah yg kurang=)

    ReplyDelete
  22. MV pun tak beli lagi untuk raya ni..huhu tapi gambar tue mmg kenangan...

    ReplyDelete
  23. Kakak kan lahir dari keluarga miskin dari dulu sampai sekarang kakak kalau takat baju kurung memang jahit sendiri. Mana mampu dulu... tapi sekarang pun kakak jahit sendiri juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ...sekarang ni walau dah mampu......nk kekalkan tradisi yeh....hehe...tp kalau buat sendiri mmg puashatikan ...sesuka hati kita nk buat camne pun...

      Delete
  24. kite kena tempah sbb baju selalu takdop saiz hewhew

    kenkadang tu tang baju dah ok, tgk2 tang kat kain labuh semacam

    susah betul nak cr baju siap

    :(

    kena bg tinggi lagi. hiks

    ReplyDelete
  25. Sedondonlah baru meriah....
    baru tahu itu anak sapa, cari baju sama jak....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mia...kalau tertinggal senang nk tau anak sapa hehe...

      Delete
  26. sedodon gitu... tahun ni tema warna apa??

    ReplyDelete
  27. aduyaiii tak menahan betol la kak okje ni.. bole lak gitu eh..kat umah mak sendiri kemain merah lipstik..nmpk bebenor eh x byk wat keje.. kat umah mertua terlebeh rajin.. kahkah..menantu yg baik eh... lawak la akk ni... ;p

    ReplyDelete
  28. kita pon selalo sedondon jugak time raya..beli yang dah siap jer senang..kalo nak menepah tu memang susah ckit..baju melayu yang susahnya..

    ReplyDelete
  29. baju mak sama dengan anak pompuan memang standard je kan. sampai skang nie hihihi

    ReplyDelete
  30. merah tueeeeeeeeeeee :P

    Tahu ne raya 1st cik dengan en husb..cnfrm lah nak sedondon..tapi kan bagus kalau dah bertiga..huhuhuhuhu..

    ReplyDelete
  31. gambar plg atas tu memang sedondon habis...haha!
    PC pun belum beli pakaian raye, ingat nak beli yg dah siap dijahit....malas plak rase nak tempah, kalau upah jahit mahal gak sekarang ni kan...tgk dulu lah camane...

    ReplyDelete
  32. saya selalu beli yang dah siap je... pastu cari yang hampir2 kalernya untuk anak2 n encik hubby... hehehe

    ReplyDelete
  33. eee Zaza paling tak suka tempah baju. Mak Zaza kata mahal rantai dari beruk..
    so better beli je.. bawak duit pilih je mana yang berkenan..kannn ;)

    ReplyDelete
  34. Dapat tengok gambar lama pun jadilah ye.. kenangan bergambar sama ...comel anak2 okje masa ni.. cepat masa berlalu..

    ReplyDelete
  35. sejak dah berumur ni tak tempah mane dah baju...beli hok siap jahit dah...sng...lgpun byk pilihan dan harga pun berbaloi....rate utk upah tailor pun tinggi jgk skg ni kan...huhu

    ReplyDelete