Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 April 2013

MEE KARI jiran....

Semalam tengahari, my JIRAN MELAHAI bagi Mee Kari ......


Disebabkan OKje JARANG-JARANG buat Mee Kari ni, so sangat excited le OKje nak makan........ hehe....... Kenapa JARANG-JARANG buat ek? Entahlah....... ( ngaku aje le OKje......... awak tu kurang reti buat KARI....haha....... ). Yelahkan......sebab bukan orang Utara......haruslah kurang pakar! hehe....


Terbayang KERANG dah.......tapi tak jumpa.......
Rasanya ni Mee Kari ala-ala Nyonya...... sebab ada daun kesum, ada bunga kantan......


Walaupun tak de kerang, tapi tetap 'MABELES'......  TQ beb........

 

43 comments:

  1. nyum! sedap nya mee kari..lama tak makan ni..hehe..:)

    ReplyDelete
  2. betul tuh okje..kalo mee kari sll nak cari kerang...sedpnyer kan...lama dah tak mkn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA kan rajin masak....apa lagi...menu utk esoklah..

      Delete
  3. Kalau dapat semangkuk macam tu makan berdua atau bertiga sedapnya lagilah tak terkata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ buatlah....meh kita makan sesama...mesti best!

      Delete
  4. dah lama x mkn mee kari.. sedapnye dpt free... ;)

    psstt.. jemput singgah baca.. hihi

    http://norumara.blogspot.com/2013/04/rajinnyeee-kak-okje_24.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Deqla...kalau dpt free lg sedap haha

      Delete
  5. Mintak sikit..hehe..salam kenal hainom ok je..sya folo blog ni..jika sudi singgah le ke blog sya ya..trima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal AS...okje dah terjah pun blog awak...

      Delete
  6. alahaiii..tetiba teringin pulak nak mkn mee kari..

    ReplyDelete
  7. waduhhhhhhhhhhhhh betul2 menggodaku..

    ReplyDelete
  8. rasa lapar pulak tengok mi kari OK..

    ReplyDelete
  9. mables..mables jugak...takkan nak melantak sendiri2...share2 lah kat kite jugakkk...huwwwwwwwaaaaa :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah letak kat sini maksudnya dah share le tu cik...

      Delete
  10. mee kari kalau letak kerang bebanyak sedap kan?ya allah..terliur dah..

    ReplyDelete
  11. alahai leleh air liur pulak bila tgk tauhu bersalut kuah kari tu..

    ReplyDelete
  12. meleleh air liur cr tgk mee kari tue..

    ReplyDelete
  13. curry laksa ipoh style kot ok je...camtulah ingredients nya...

    p/s kat utara, jarang jumpa mee kari lah. depa pakar laksa dan bihun sup (kuning) makan ngan sambal merah..

    ReplyDelete
  14. Hehe....ya ka Anim....salah tekaan gamaknya ni....huhu
    Betui tu dulu dulu geng belah utara mesti depa buat bihoon sup warna kuning kalau open house!

    ReplyDelete
  15. Suka tngok tahu yg berongga tu. Klu makan kari tu ada dlm rongga2 tahu. Tu yg buat sedap lebih

    ReplyDelete
  16. wah..best dapat jiran rajin masak... :D nnt nak balas apa lak tuu ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi buat pengat ....ingat nk bagi....tak jadi sebab TLBD mcm suka je...pas tu mcm sikit pulak....huhu

      Delete
  17. Malam baru dpt singgah...tapi baca entri macam kebetulan aje, baru lepas melantak satu mangkok besar mee kari. Isteri buat de! Kalau x, mungkin meleleh air liur tgok gambo tu... hehe

    ReplyDelete
  18. alahai...liur pulak tngkkkk..dahla tahan lapo malam2x nie..diet la kononnya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak diet jugak yeh BR...huhu...kat gambau tu nmpk ok je...

      Delete
  19. sedapnyaa.. tp tadi da mkan da bihuhn tomyam kat kedai kelantan

    ReplyDelete
  20. Wah Okje..bestnya mee kari..favorite tu, tambah-tambah kalau taruk kerang and taufu extra..yummy...

    ReplyDelete
  21. Nyum nyum...
    Sedapnyaaaa...
    Nak sikit..

    ReplyDelete
  22. lama tak mkn mee kari...baik jiran tukan..

    ReplyDelete
  23. dat one look so yummylicious occay?

    ReplyDelete
  24. owh macam tu yer beza mee kari lain daerah. Apa pun, nampak sangat maveles.

    ReplyDelete
  25. wahhh rejeki..
    kalau ada daun kesum & bunga kantan tu sure sedap.. nyummehh :)

    ReplyDelete
  26. fuh telihat kemabelesannye disitu,hahah dapnye

    ReplyDelete
  27. ish, byk betul menu mknn kat time melawat Okje hari ni...terliur ambe...dahlah baru nak baik demam, selera baru nak dtg semula nih...OKje, anta nasi air skit..nak rase yg U masak!sian kucing samo yg demam ni;p

    ReplyDelete