Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 18 April 2013

Mereka yang MENGHILANG....

Perasan tak....... bila kita dah agak lama dalam dunia bloggers, secara tak sedar, kita telah membentuk satu lingkungan kelompok kita sendiri.



Maksudnya, orang yang sama akan mengomen entri kita boleh dikatakan setiap hari. Bukan tak ada bloggers lain yang tersesat singgah, tapi biasanya, yang tersesat tu tak akan bertahan lama.

Biasalahkan, bila dah selalu mengomen di sini dan tiba-tiba menghilang, haruslah mereka dirindui.......
Walaupun mereka menghilang tapi mereka tetap dihati ......


Yang menghilang terus tak muncul-muncul.........

Yang tenggelam lama timbul sekejap.....hehe....

Yang pergi tanpa pesan....

Rasanya dia bizi, cuma belum nak timbul....hehe... Rindu dengan komen korang...

Yang tiada pun OKje rindu apatah lagi mereka yang selalu datang bersembang, bukan yang hanya di CARTA tapi di luar CARTA pun tetap sentiasa dihati......

Cer bagi contoh OKje.......
Contohnya Zakiepurvit, teringin sangat nak kenal orangnya, tapi tak pernah dapat, siap diblurkan lagi muka tu..... huhu sedih mak!


53 comments:

  1. btl2 m3h setuju..ehe
    m3h masih setia dgn ok je tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan m3h....sangat sangat menghargai...

      Delete
  2. betul-betul...bila depa tak dtg blog kita rasa rindu juga..sbb dah biasa kan..
    Kak..Mama JJ atie baru dpt masuk blog dia dua tiga hari lepas... cuba akak masuk lg...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie okje dah masuk cuma dia je tak datang sini ...bizi kot...

      Delete
  3. OKje... ingat kita ke tak?????? yang selalu nyebok kat blog awak ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat....ingat...surelah ingat kak bedah yg comelkan hehe...

      Delete
  4. iyalah kdg² persan juga fenomena tu.. sy ni nak komen nak bw bila free lamalah sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bekerja mmg payah sikitkan Masya...tak de masa...

      Delete
  5. Mcm tu adat dunia alam maya ni...
    Mungkin diarang ni semua sibukkannn...

    ReplyDelete
  6. assalam okje..memang begitulah..acik pernah pernah rasa..nasib baik sekarang ni ada fb..yang dah tak aktif di blog..boleh tau khabarnya di fb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah AE...bagus jugak FB nikan...

      Delete
  7. Replies
    1. Harap cik nor tak tenggelam...hehe

      Delete
  8. Betul tu......teringin juga nak jumpa semua....selalu sembang kat alam maya saja...cehhh..hehe

    teringin juga nak jumpa okje yg awet muda ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hep...hep....tu yg ngeri tu Mia...cakap awet muda...sekali tengok mcm Mak Mah, Mak mah yelah padanlah dgn umur dia huhu...
      Rupanya indah kabo dari rupa.... seram mak!

      Delete
  9. Betullah.. kadang kita rindu pada teman yg selalu jejak kotak komen kata bila tetiba dia menghilang. Tapi itulah dunia blog ada ketikanya akan jadi begitu.

    ps: Kakak ni dah tualah sayang. Kalau lihat profile kakak kan ke dah nampak itulah kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ sayang...profile tu okje kena cari kanta yg berapa ribu kali pembesaran kot!...hehe

      Delete
  10. Betul tuh okje..org yg selalu komen dlm blog kita mcm penyeri blog kita yg sll berinteraksi ngan kita...

    psstt, okje UA mimpi jumpa okje malam kelmarin, rupanya okje tinggal kat umah nenek UA..heheh..tp tak nampak muka ..tutp ngan kain batik ..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....apasal le mimpi muka okje tutup ngan kain batik pulak ni.....
      Sedih mak!....

      Delete
  11. Biasalah tu. Selalu jer dtg sini. Tapi selalu jadi silent reader.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Fiza....nape tak komen?...malas nak taip eh!

      Delete
  12. aku kah yang dimaksudkan itu..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah....termasuk yg rajin dtg tp kejap kang tenggelam hehe....

      Delete
  13. biasalah tu yerk... takper kita akan datang sini juga kalau ada masanya.. Insyaallah... nama hainom OKjetu senang nak ingat...

    ReplyDelete
  14. tapi yang ni jugak yang datang...ekekekeke... biasalah tu OKje... ada yang timbul ada yang tenggelam... masing2 ada urusan la tu gamaknya...sok2 dah free sampai ler mereka ke sini...ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dak ni memang best hehe tq Farah sebab rajin datang sini...
      Harapnya gitulah hendaknya

      Delete
  15. cik pon mcm tu jugak..kalau sis tak de update entry mesti tertanye2 kemana pulok sis okje ne menghilang.So RERAJIN lah update blog ye(dalam hati,cik pon malas update blog) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik....ciklah adik dunia akhirat haha.....
      Suka sangat ada org yg ingat kat Okje...terharu mak!

      Delete
  16. selalu dtg tapi kdg2 broadband nazak sentiasa. Kalu dok umah sewa sata guna streamyx, kat umah di kg guna broadband. Dok umah sewa dua hari jer seminggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Shamel yg tu mmg tak leh nk kata apa...

      Delete
  17. haah betul tu kak okje.. kalo deqla hilang kak okje cari tak? kohkoh... ehh mama JJ tu ada la.. cuma hari tu je dia menghilang jap...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti Cari....hehe jangan hilanglah ...semput okje nk mencari heh....

      Delete
  18. betul tu.. tp saya hari2 ada kan.. :D

    ReplyDelete
  19. betullah apa yg sis cakap tu huhu

    kadang2 kita dtg baca je tp tak komen. hihi

    lebih suka stalk org :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape tak komen eh SZ...cer cite hehe...

      Delete
  20. Saya...OKje kenal ke? Orang kalau ramah...kita xkan nak diam diri aje. Semoga ukhwah terus terjalin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macamanalah nk kenal asyik letak gambo barang recycle tak habis habis, pas tu gambar bunga hehe...letak le gambo sefamily sekali sekala BM...

      Delete
  21. betul.. ada masa datang dan pergi.. di alam maya kita kenal.. tak mustahil akan dapat jumpa live nanti.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jumpa live mesti kelu tak berbahasakan Aiza...

      Delete
  22. Dlm aby slalu tngelam timbul juge, tk trsenarai dlm carta yer.
    Kira performance masih ok la tu yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak tersenarai tu Aby maksudnya belum cukup laloklah tu hehe...

      Delete
  23. dtg nak komen..ehe... tak sah kalau tak dtg cnni..cam ada tarikat magnet lak....

    ialah yg sll dtg mesti dinanti,...yg selalu hadir sll dirindu... yang tak pernah kemari.... kena di ajak singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bahasa tak puitis mmg tak sah walaupun pegang area Klang hehe...

      Delete
  24. betul tu ada juga terjah blog mereka sunyi sepi je. busy ler tu

    ReplyDelete
  25. ada juga tenggelam timbul..mcm kak ni hah..

    ReplyDelete
  26. hehe mesti masing2 ada hal sendiri la tu,agak2 okje rindu tak kat i ni?hehe

    ReplyDelete
  27. hohohoho... patutlah mata kiri ni terkedip2 gedik.. rupanya ada orang sebut... kita punduk rindu gak nak berjalan2 baca kisah kekawan tapi tu lah, keutamaan tetap kena utamakan..

    ReplyDelete
  28. biasalah sibuk sikit, tgok.. n3 nipun baru baca

    ReplyDelete
  29. SEMEK .. ITU DEQ KE . HAHAHA . SEDIKIT PERASAN .. RINDU KAKAK . MMMMUAAH ..

    ReplyDelete
  30. Terima kasih laling kerana mengingatiku...samalh keadaanku di sini sentiasa mengingatimu...tapi apakan daya, ke'bizi'an mencemburui masa untuk berblogging...cewaahhh! rase mcm jiwang je, tp seriously ni ikhlas tau!
    Kucing samo ni rindu kat teman2 blogger kucing samo tau termasuklah OKje ni! Cuma 'BZ' sebab tu sekejap tenggelam sekejap timbul....hehe:)
    Apepun kau tetap dihati!muaaah:)

    ***Agak panjang pulak komen ni, boleh jadi n3 pulok doh;)

    ReplyDelete