Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 9 April 2013

Pandai ANONYMOUS meneka....

Assalamualaikummmmmmm.........
Dah breakfast ke? Breakfast apa hari ni ?

Tak sabar sebenarnya OKje nak cerita apa sebenarnya yang Arjuna bawak balik untuk mak....... haha.....
tapi disebabkan terikat dengan perjanjian kita dalam TEKA TEKI, TEKA TEKOK tu........ mak kena control sifat gelojoh mak ni ......hehe...

Senyum-senyum kambing OKje baca response dari semua...... ada yang meneka Kain Suteralah, Cheongsamlah, Handbaglah, Baju Tidur Suteralah....... pendik kata macam-macamlah.....  tapi semuanya SALAH.....haha....

Yang peliknya....... yang tak bernama yang betul, cer tengok.....

Mula-mula tu OKje ingat Arjuna yang saja nak menyakat tau......   puaslah OKje geletek-geletek dia suruh ngaku, tapi sungguh-sungguh dia TAK NGAKU, so memang bukanlah gamaknya.....

Pandai ANONYMOUS meneka ye......  hehe......

Itulah jawapannya ..... OKje pun pelik bin hairan sebenarnya, nape dia boleh beli MAKE UP tu! Nak suruh OKje bermake up ke apa...... Agaknya 'PUCAT BIRAT je dia nengok bini dia ni ......hehe.....
OKje bukannya pandai make up pun..... kang jadi muka Wayang Kulit kang.... acamne?? hehe....


Apa pun TERIMA KASIH yeh bang.......
Lepas ni tiap-tiap harilah OKje bermake up sambut dia balik keje ...........haiiii.... jenuhlah  cabut bulu mata malam-malam hehe.......

Nail Clipper tu nampaknya rezeki Pak Mertualah ........

54 comments:

  1. wah da ade pemenang..sape la anon tu ek..pandai btl meneka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah....sapa agaknya....nasiblah dia tak dpt nail clipper tu

      Delete
  2. Hihi... jauh panggang dari api nampaknya tekaan kakak. Manalah kakak sangka make-up sebab kakak tengok bini Arjuna tu dah comel molek walau tak bermake-up...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....ni nyorok belakang lappy ni KZ hehe..
      Tulah KZ...okje sendiri pun tak sangka rupanya dia mcm mcm perasan bedak okje dah habis... Agaknya rembat apa yg ada kat free duty tu...

      Delete
  3. make up? mesti nak tengok bini dia jd makin cantik kan..kat umah takprlah okje..kasi garang2 sikit kalerya..hhehehe

    ReplyDelete
  4. simbolik tu, pandai2 le gunakan ia sebaik mungkin demi si arjuna merangkap buah hati okjer..

    jangan lupa tempek gambar selepas bermake up, tak sabar nak tengok wajah cun okjer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA tak yah tunggu muka OKje...letak ada muka clown gitulah lebih kurang make upnya...hehe...maklum le org buta make up..

      Delete
  5. Uis...make up? Lelaki blikan make up? Hebat nie.....rietta pown xreti bli make up....eeeh cik anon tu pergi sekali kew?pndai dia teka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tak delah Rietta...takkanlah bos cina tu nk tgk blog okje ni...tau pun tidak...

      Delete
  6. Pergghhhhhhhhhh....ade makne tu arjuna beli makeup..hahahhahha.So sweet lahhhhhhhhh..beli mekup tuk isteri tercinte.Cik ne ntah bile lah baru encik husb beli mcm tu utk cik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje rasa dia beli apa yg ada kat depan mata tu cik....sebab tak sempat nk gi mana mana...

      Delete
  7. Make up, jangan tak make up.. :)

    ReplyDelete
  8. Wahhhhhhh...
    Takpe kak..
    Dia nak isteri yang lawa bertambah lawa tu......
    Kalau AJ dah lompat2 dah...
    AJ pulak memang jenis suka make up.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima seadanya AJ...hehe dpd tak de...

      Delete
  9. tak sabar pula nak tengok n3 OKje makeover..hihi...agak-agak pandai ke nak tenyeh make up tu...

    ReplyDelete
  10. Hehehehe.... Rugilah anonymous tu...

    Oh ada maksud tersirat tu OKje, dia nak lihat isteri dia bersolek untuk dia, hehe, ala romantiknya Shah Rezza masa muda ni... Jelous arrr...

    ReplyDelete
  11. siapa agaknya pemblog tanpa nama tu ye...anda di dalam misteri...

    ReplyDelete
  12. OKje..kena berhati-hati..ada yang memerhati..hihi

    ReplyDelete
  13. selamat bermekup laa lepas nie.... hiihhii makin gojes laa sis okjer...

    ReplyDelete
  14. WAHHH .. MAKE UP . HIHI .. PAS NI .. AKAK KNE SLALU MAKE UP LA EWH . HOHO

    ReplyDelete
  15. huwaa..salah..tak terfikirlah plk..:)

    ReplyDelete
  16. Lupa nak highlight, warna2 tu warna soft, so google aje, tutorial kat tenet kan banyak... Then jangan lupa upload gambar ye, tak pun boleh lah tutorial cara bersolek lak... Kongsi2 ma dengan kawan2 lo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mfm tgk kat youtube mau seminggu je habis foundation kalau cenggitu punya make up haha

      Delete
  17. mesti lepas ni nak cik abe nak tgk okje berlawa2... :)

    ReplyDelete
  18. amboi ada makna tu bagi make up2 ni

    ReplyDelete
  19. haha..lpas ni akak kena 24 jam makeup la ye..xkuasa saya dok umh pon nak makeup..

    ReplyDelete
  20. mungkin dia tengok Okje dah tak beli mekap kot lepas nie hihihihi

    ReplyDelete
  21. he heee....malu pula salah meneka....lepas nie..kena mekap cantik2 untuk hubby tau he heee.....

    ReplyDelete
  22. Mendalam maknanya hadiah tu... Kena muhasabah diri hehe! Gurau jer...bertambah berseri2lah OKje :D

    ReplyDelete
  23. bestnya dpt mekup...pasnie makin comel la OKje bila dah bersiap.. :)

    ReplyDelete
  24. eeemmm...sang arjuna nak suruh okje tampil lebih cantikla tu heee

    ReplyDelete
  25. yeay...make up .... best2... meh sini meh...farah kasik one make over... biar arjuna terkejut dan melt...he he he.... nak tak nak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....hajat dihati mcm nak tp malu hehe....
      Farah mesti pandai make upkan...

      Delete
  26. estee lauder tuu.. ada mksud tersirat tu kak..hoho

    ReplyDelete
  27. hahaha...salah juga tekaan ku.. Make up rupanya..kena bermake up sllu lah lepas ni kak..:)

    ReplyDelete
  28. Alamak tak terpikirlah pulak....tak sangka lelaki boleh beli make up pulak.....hehe

    ReplyDelete
  29. wahh terer la cik anon tu..... ;)

    ReplyDelete
  30. cik abe soh akak berseri2 bila dia blk keja la tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...gamaknya sekarang ni malap je ek QR...hoho

      Delete
  31. wah...untung la dapat make up.
    hubby nik mesti takkan beli sebab dia tahu isteri dia tak pandai make up. make up hantaran dulu ada lagi. dah abis tarikh luput pun.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah kebetulan aje tu Nik...hehe....dah itu je yg nampak kot....

      Delete
  32. salam okje: hahaha!!!!!bestnye dapat make up set. tiap2 malam sebelum tido blh melaram dulu.kik3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...nak bermekap sebelum tido lecehlah Ros....melekit haha....

      Delete
  33. Oooo no..salah tekaan ku...anyway mesti Okje happy tu..

    ReplyDelete
  34. lps ni siang malam lah make up cik puan hainom kite ni ye:)

    ReplyDelete
  35. Ooo simbolik tu... kena melawa sokmo la lps ni... :p

    ReplyDelete