Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 28 May 2013

Alahai terharunya.....

Berkira-kira nak tinggal kat kampung sehari dua masa balik kampung baru-baru ni dan telah diapprovekan pun .......

Tapi perbualan santai malam tadi antara King dan Queen......

King          :      Nasib ada orang teman masa jammed malam semalam, kalau tak sorang-soranglah
                        orang tu mengharung jammed!........
                        ( padahal anak beranak membuta sepanjang jalan hehe .......)
                     
Queen       :      Yeh...... ( sambil blogwalking dengan HP, macam layan tak layan je
                        gayanya..... hehe....  )

King          :      Kalau tak, hari ni pun sorang-soranglah orang tu kat rumah, dahlah
                        kenyang jammed ( semalam, balik keje pun dia mengadap jammed jugak,
                        sampai rumah,  pukul 8.45 pm padahal keluar office pukul 6.30 pm.....
                        bayangkan ajelah, mana tak kenyang jammednya hehe....... )

membuatkan Queen terfikir balik..........

'Ohhh............ walaupun mulut dia mengizinkan kami anak beranak duduk kampung, rupanya jauh disudut hati dia, masih mengharapkan kami mengikut dia balik KL........'

Mesti dia tak sanggup merindui keletah nakal mereka yang berada dipic bawah ni hehe....( perasan lew tue)


ALAHAI TERHARUNYA mak!!!! ........



43 comments:

  1. wah.. balik kampung.. syoknyer.. bercuti sakanlah yek... selamat bercuti OKje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah balik KL semula pun Syaz...hehe

      Delete
  2. hahahaha..dlm hati ada taman tu okjee!!

    ReplyDelete
  3. Dah biasa ramai..tetiba xde plak kan...sunyi la tu...

    ReplyDelete
  4. suatu pertanyaan..okje sendiri sanggup tak berjauhan..heheh..mesti tak sanggup berenggang lama2 kan..sian arjuna kan..nanti mati kutu jdnya dok sorang2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah UA...OKje sendiri pun tak sanggup sebenarnya.....
      Tapi dalam masa yg sama kesian jugak tengok mak dikampung tu...tapi nasib baik masa balik hari tu kakak sulung masih ada utk meneman mak, so kuranglah sayunya..

      Delete
  5. Biasalah...org lelaki bahasa berkias, mujur faham...tapi kadang2 tu dimulut jer, dihati lain hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... ye ke... yang statement no dua tu ngeri tu BM hehe...
      Agaknya kalau kitaorang duk kampung ...melompat sakanlah Arjuna kat sini haha!!!
      Pandai-pandai je BM tu.... dialah tue! hehe

      Delete
  6. Bila dah lama duduk sebumbung kalau jauh memang pasti ada rasa lain. Rindu tu lain, rasa rindu yg sukar ditafsirkan. Hanya yg dah lalui akan tahu dinda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kanda....
      Merindu pada yang kasih, merajuk pada yang sayang....

      Delete
  7. Hihihi...xckp secara terang2 ya.. harap2 OKje paham2 sudah ler... :P

    ReplyDelete
  8. mesti la rindu nanti dgn keletah ank beranak... lagi2 maknya tu.. kan lagi kuat keletahnya mengalahkan bebudak..kohkoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....Deqla... Maknya 'gediks' lebih hehe!

      Delete
  9. Sebalik yang Tersirat... rupanya ada yang tersirat yer.. hihihi :D

    ReplyDelete
  10. alaa kesian king. putera kayangan cikgu pun jenis yg berat nak pisah dengan keluarga kecik dia ni. tapi tu lah, time duk ada dekat, putera kayangan selalu balik lewat la pulak huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe janji malam balik...heehe...Kita yang tinggal ni apa lagii.... round le bawah hotel tu..... macam macam ada!!!haha

      Delete
  11. selamat balik kampung...
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Lain di mulut, lain d hati yer kak....hehehe

    ReplyDelete
  13. betul tu..rindu-rinduan :)

    *akak, sy cuma up kan n3 pastu bw ke senarai bloglist sy..
    kemdian join group blogger kat FB :)

    ReplyDelete
  14. Hai..sy ada menerima tempahan kraf felt pada harga yg sangat murah..

    http://azcreations11.blogspot.com/

    https://www.facebook.com/pages/AZ-Craft-Creations/109353639269048

    Thanks.. =)

    ReplyDelete
  15. lahai...so sweet....romantik abis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berlakon je dia tu Rietta gamaknya haha....

      Delete
  16. sukele tu..he.he..nway selamat bercuti okje...

    ReplyDelete
  17. sentuhan listrik...ekekekeke...biasalah... orang lelaki ni memang suka cakap dengan gaya halus jer...tapi dalam diam...tersentuh jugak...ekekekekeke....

    ReplyDelete
  18. kadang2 susah juga bila nk buat keputusan dlm situasi yg cam tue... tpi sekali sekali apa salahnya berlama2 sikit di kampung kan... bak kata mak liya le tengah ada org tua nie balik le selalu... bila dh tk ada nnti nak balik pun dh tk ada siapakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu liya tp.....sejak okje dah bersuami ni lagi best disamping suami dan duk rumah sendiri.....

      Delete
  19. Nampak nya cik abg Arjuna tak nak berjauhan lah tu Kak...hehe..takut rindu kot..:)

    ReplyDelete
  20. salam okje…..mmg gitule ekk org macho ni. sebenarnya jiwang gak rindu-rinduan.btw sweetla gambar tu. nanti ros pun mcm tu la gak 2,3 tahun nanti. anak lagi tinggi dr mak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe........ Dah kertu Ros....anak dah besau besau!

      Delete
  21. Sape tak sayang anak bini... walaupun sehari, takkan dia sanggup kot berjauhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... yelah tuuu....kot kot suka tak MFM....

      Delete
  22. terharu terharu terharu...samalah hubby izan pun... mana pergi diangkut semua anak bini dia.... ehe...

    ReplyDelete
  23. ade makne tu sis.....kut2 KING tu tak nak berjauhan kut...hahahhaaaa

    ReplyDelete
  24. cakap lain...dalam hati lain...klu jauh2 KING tu nanti mesti la rindu kat QUEEN tu....

    amboi .. berpsing sakan ngan adik2...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......ha'a posing ngan adik adik teman huhu

      Delete
  25. balik Kg rupenye...patutla lame tak singgah umah I;)

    ReplyDelete