Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 29 May 2013

Anak Pak Rahman .....

Oleh kerana anak-anak dah kenyang makan KFC lepas shopping IKANG kat TESCO petang semalam, so OKje  masak ni jelah untuk Anak Pak Rahman malam tadi....... hehe....

Ikang yang baru beli...... Bawal Cermin rebus je ( bukan malas masak tau!!!
 Atenya jaga kesihatan laki! hehe )
Sambal nama apa pun tak tau! Janji ada rasa pedas! hehe....
Jangan pandang sebelah mata tau!!!.....

Nampak je simple, tapi sungguh berselera Anak Pak Rahman makan! ( tak taulah pulak kalau nak ambik hati bini! hehe .......)

Tak susah nak bagi makan Anak Pak Rahman ni....... apa-apa lauk pun boleh aje, makan tanpa banyak soal!

TERIMA KASIH bang....

36 comments:

  1. dapat suami yang tak cerewet bab mkn ok la kak...klu dapat yg crewet mtk maaf la...haha

    ReplyDelete
  2. ahaks.. janji perut kenyang yer tak?

    ReplyDelete
  3. isteri yang masak... suami mesti makan...masakan isteri kan terbaik dari masakan kedai...cuma nak tak nak masak jer... he he he...

    ReplyDelete
  4. Ayah Teena pun x cerewet bab makanan nie, ank dy masak x sedap dy still makan jgk..

    ReplyDelete
  5. wah...redha saja dia makan..ehe... baguslah..sejuk hati isteri,..kalau my hubby,..ehe..susah gak kekadang masak kat org yg pandai masak..huhuh..kena teruskan perbaiki mutu masakan..ehem... ikang cermin ?...wah terer arr nama ikang...kiter tak tau..ekeekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Izan..... Kalau yg terrer masak mcm suami Izan tu, mmg susah hati kita dibuatnya hehe .....
      OKje bolehlah jugak nama ikan ni......yg senang senang.... Dan yg biasa makan.... Hehe

      Delete
  6. sedap tu.. makanan sihat kan.. :)

    ReplyDelete
  7. YG simple tu lah selalunya sedap.

    ReplyDelete
  8. simple2 pun habis makan kan?..sedap lah tu..air tangan isteri masak..hehe..
    :)

    ReplyDelete
  9. Mmg nampak sedaptuhokje wpun simple..no wonderlah arjuna sungguh2 berselera gitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tak banyak songeh agaknya anak Pak Rahman tu UA tp lapo beno kot! Hehe

      Delete
  10. yang bukan anak pak rahman tengok ni pun udah terliur sama...hehe

    ReplyDelete
  11. Bawal cermin !!!i
    Ikan high kualiti tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Aby?..... Kalau high quality mau ikan jenahak ke tenggiri ke Aby...... Bawal tu kira medium cost le hehe.....lainlah kalau bawal putih.....

      Delete
  12. sambal tu nmpk sedap..kalo pedas2 ni i likeee... hubby deqla pun x cerewet psl makanan..mkn je apa deqla masak.. yg dia x suka cuma laksa dan laksam je la..bagus la x pyh deqla nk buat..kohkohkoh...

    ReplyDelete
  13. sambal tu yang buat selera sangat,....sekali tengok pon dah tahu...hahahhaha

    ReplyDelete
  14. Hainum.....bagusnya anak Pak Rahman tu ye......x cerewet...masak apa pun makan je kan....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya sebab dia tak tau masak kot Yan.....so dia tak tau nk complaint apa hehe

      Delete
  15. bagus anak pak rahman tu yer... pandai mak dia jaga.. :D

    ReplyDelete
  16. akakpn suka masak2 simple cenggini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje kan ok jerr UA tp budak budaklah..... mana maunya makan ikan rebus mcm tu.....

      Delete
  17. WAHHHH .. UNTUNGLA DPT SOMI YG XCEREWET . NGEE~

    ReplyDelete
  18. kalo dah lapo, makan je, ngaapp..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe senang ceritakan Bahrain!..... Tak yah byk songel....

      Delete
  19. oh akak ada sambal gitu kena dgn kuah rebus centu kena dah lawan nye tu..mau tambah ye dak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak menambah pun NZ... sebab makan malamkan....kena jaga kesihatan! hehe

      Delete
  20. Sambal tu walaupun simple tapi menarik......nak2 lagi cicah dengan ikang bawal tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mia... mmg meletup! hehe angkat bakul ni nampaknya!

      Delete
  21. anak pak rahman??? siapakah itu..gelaran baru ke;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Pak Rahman tu Arjunalah PC...hehe...Saja tukar selera gelaran sesekali....

      Delete
  22. kadang2 yg simple tu lagi menambat selera. afterall mmg menu sihat (klu kami kena ganding dgn budu+ulam).

    ReplyDelete
  23. bawal mcm tu rupanya...ketinggalan betul lah akak ni..

    ReplyDelete
  24. eh, ke anak pak rahman lapar sangat tu? hihi.. gurau je..

    rasanya sedap sanagt tu ikang segar dikenakan dengan sambal... kalau tak ada tetamu macam ni kan best okje? kita masak apa je, selalunya habis, of coursela masak yang kita tahu dan makanan yang family kita boleh makan...

    kalau ada orang lain, risau tul saya bab menu ni..

    ReplyDelete