Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 10 May 2013

Andai aku bisa jadi BURUNG!

Saat ini.......
Andai aku bisa jadi burung......
Akan aku terbang ke mana saja semahunya.......
Harus kuturutkan hati dan kemahuanku kemana perginya.......
Mungkin kuturutkan bayu yang menghembus..... mungkin juga kuturutkan sinar yang menyirna.......

Tapi
Semua itu hanya anganan kosong yang tak mungkin.....
Aku hanya mampu bermimpi....
Untuk terbang bersama angin lalu......
Untuk merasai damai dan nyamanya....



Adoiyai......
Kalau OKje dah nak jadi burung ni, memang tak dapek nak nolongnya....hehe....
Selamat berhujung minggu yeh!....
 

50 comments:

  1. dulu masa kecik2 kan suk aberangan nak jadi burung sbb boleh trbang tinggi dan ke mana kita nk pergi.. hihi

    * ye ke kak, kat area mana ye.sy tak tahu pulak..
    dekat the mines ke atau tempat lain ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tengok jawapan tu, OKje tengah duk pikir apa yg OKje tanya pada QR ni...hehe

      Delete
  2. Hehehehe, cara Okje berangan sama dgn Aisyah... lately dia selalu sebut, "I wish I can fly.". Bukan sekali, tapi berkali kali tau.... nak kata dia bosan, selalu jer bawa budak2 tu keluar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe......okje pulak bosan kena tinggal ngan Arjuna kat rumah ngan PIL lak tu huhu...

      Delete
    2. Ke okje dah start jadi budak kecik !haha....

      Delete
    3. sekali sekala apa salahnya jadi budak kecik... tapi best juga jadi budak2.. tiada masalah yg kena fikir... itu yg saya selalu berangan, "nak jadi budak balik"... hahahahha

      Delete
  3. kalau nak boleh jadi burung, aku nak jadi burung yang boleh membantu manusia.. hehehe

    ReplyDelete
  4. amboih...dalam maknanya tuu... nak terbang p mana ??... sabaq naa... ehe... kalau jadi burung,..nak jadi burung apa ??...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak menyelit kat izan jap, OKje dah mula berpuitis ni maknanya OKje memang dah tahap ngelamun....hehe

      Delete
    2. Tak kiralah burung apa pun....janji boleh terbang! Hehe....
      Bukan tahap mengelamun dah ni....tahap apa pun tak tau!....huhu...

      Delete
    3. ehe..cian..dh teruk dah kawan kita nih... mg nampak jalan ke depan...

      Delete
  5. Mesti boring tahap bagan ni..chill k okje..tak lama tu..he..he

    ReplyDelete
  6. tak payah nak bermimpi nak jadi burung la OKje....kan awak boleh memandu...pandu je ke mana nak pergi...tapi ingat jangan memandu dalam keadaan tertekan ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha......masih waras lagi Cik Laila.....

      Delete
  7. elokpn OKje leh terbang, jemu2 mai le lepak kt sini, nnt kita sembang lama2, ahakkkkkkk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Hehe....tak pun terlanggar cermin kereta! Haha...

      Delete
  9. seronoknya dpt terbang seperti si burung yg bebas terbang di angkasa...

    ReplyDelete
  10. Selamat berhujung minggu :)
    Hujung minggu Abang nya ada...so, jgn resah gelisah sgt ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 hari je pun BM adanya.... pas tu 5 hari sendiri huhu...sadis!

      Delete
  11. untungyag jika dpt terbang bebas spt burung..hu2..

    ReplyDelete
  12. selamat berhujung minggu ... mmg seronok dapat jadi burung . blh tgk bumi dr atas . tapi rugi sbb x leh surf internet , berblog n fb ... hahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....betul jugak ek! Tapi kadang tu, semua tu tak perlu bila kemahuan mengatasi keperluan!

      Delete
  13. nk jadi burung nk terbang ke mana tuu? eheheheh..

    sorry lmbt singgah.. done klik iklan 2 biji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak terbang ke mana saja....hehe...

      Delete
  14. Happy weekend kak..
    klu bisa terbang nti makin melangkah...hehhe..silap2 smpi ke Abu Dhabi..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gak tu jauh ke Abu Dhabi...hehe

      Delete
  15. kalau okje jadi burung, tengah sedap2 terbang kang kena tembak kang..nangis che abe haaa...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh lelaki tak nangisnya......dia confirm cari lain huhu

      Delete
  16. Salam hainom,
    Sekarang tk prlu jd burung utk terbang. Many2 money can make u fly anywhere u like. Apepun hepi weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya tak many many money Aby....hehe...kalau ada sayap sendirikan senang.... tak yah keluar money! hehe

      Delete
  17. ewhhhhhewahhhhhh.....sastera tuuuueeee...

    #psttttttttttt hari ne baru ade kesempatan nak bw...Kehkehkehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....mana pergi weyh......lama tak muncul!

      Delete
  18. waaa...pandai Okje bersastera eh...berbunga2 ayat...

    ReplyDelete
  19. sabar2....Ok je.....janganlah sampai nak jadi burung....nanti bila jadi burung tak best...nak jadi apa pula he heee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....asyik nk bertukar jadi binatang jekan yan....

      Delete
  20. Sesekali Okjer berpuisi.....sedap lak dengar telinga ni...hihihihu

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. salam..

    tahniah...blog anda antara 5 blog pilihan ciklaili.com kali ini.

    http://www.ciklaili.com/2013/05/5-blog-pilihan-ciklailicom-part-7.html

    ReplyDelete
  23. macam best je kan... kalau boleh terbang...

    ReplyDelete
  24. pergh...pandai jgk akak bermadah...hehe..klu jd brung mmg best..mana sy blh terbang tanpa masalh..huhu

    ReplyDelete
  25. Syok la kalu leh jd cam burung. Nak pi keje terbang je. Balik keje pun terbang je. X payah jem bagai.

    ReplyDelete
  26. nape burung jadi pilihan tu kak?

    ReplyDelete
  27. er... tu maknanya nak minta arjuna bawa jalan2 naik kapal terbang la tu :P heheheh

    ReplyDelete
  28. heee best jg andainya dapat jadi burung..
    boleh beterbangan seluas2nya tanpa ada orang kisah ;)

    ReplyDelete
  29. gosok2 mata 4-5-6 kali...wah OKje berpuitis...he he he...

    ReplyDelete
  30. amboiii putisnya kata2mu itu..kohkoh.. mmg best jadi burung terbang sana ke mari..yg x bestnye nnti kena tembak kak okje oitt...

    ReplyDelete
  31. amboiii..nk jd burung pulak ke kak..he3..agak2 nk jd burung ape yg best..

    ReplyDelete
  32. nak jadi burung pulak, memang nak lari sesangat lah tu.. hahahaha.....

    ReplyDelete