Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 31 May 2013

KEMAHUAN mengatasi KEINGINAN

Salam Jumaat.......

Sejak cuti sekolah ni, Arjuna lambat sikit pergi kerja dari biasa........ kurang jammed katanya.......
Tapi, tulah ...... walaupun lambat, breakfast dia, tetap kat office hehe........
( Hei!.... OKje dah tanya dia.... nak minum tak?  Dia kata tak nak!...... So?..... Ayaq Kosong aje le mak bagi!!! hehe.....   )

Dari semalam petang lagi teringin nak makan JEMPUT-JEMPUT .......... letak ikan bilis banyak-banyak... mesti sedapkan!.....

credit pic Enakenakrasa

Kalau KEMAHUAN dah mengatasi KEINGINAN, tak boleh tangguh lagi dah ni, kena masuk dapur SEKARANG jugak!......... bye!!

42 comments:

  1. Sedap tu. Dah lama juga tak nuat jemput2 ☺☺

    ReplyDelete
  2. Kanda suka juga jemput-jemput ikan bilis. Letak sekali daun kucai dan bawang hollad laaagi sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rawang Holland tak de kanda....yg ada bawang merah je

      Delete
  3. Belum buat lagi yer ..kena cepat2 tuh okje...UA pun teringin tgk jemput ikan bilis camtuh..tp ikan bilis yg ade kurang masin sket...

    ReplyDelete
  4. Sedap..lama x makan jemput2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lama tak makan mesti teringinkan huny

      Delete
  5. kalau dah teringin.....cepat2 buat....sedap tu minum ngan kopi panas2 gitu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe minum dengan air kosong je Yan

      Delete
  6. errr... kemahuan dgn keinginan tu ada beza ye kak? kihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...entahlah Deqla....
      keinginan tu macam ingin aje le...kemahuan tu mcm action nak memenuhi hasrat keinginan...boleh gitu hehe

      Delete
  7. hai..dah siap masak ker...apa lagi,..pos laa sepinggan 2 kat cni,..ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekuali terus sat lagi sampai haha.....

      Delete
  8. Ok...petang ni atau esok pagi saya pun nak buat jemput-jemput jugak..tak kira!

    ReplyDelete
  9. hehehe... amboii dah teringin sangat lah tu kak nak makan..tu yg terus masuk dapur ye.. mesti sedap letak ikan bilis bebanyak..:)

    ReplyDelete
  10. alahaiiiiiii......kemahuan mengatasi keinginan lah sangattttttt....

    Psttttt...jom berdiet bersame2...huahuahuaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommmmm aje okje...... Hehe

      Delete
    2. di mana ade kemahuan di situ ade highway..hahhahahhaa

      Delete
  11. huwaaaa..sedapnye. nak buat jugak wiken ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat jangan tak buat IL hehe......

      Delete
  12. macam cucur udang dengan daun kucai jer...sedapnya..kdg2 mmg tiba2 rasa teringin nk makan cucur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Noe.....bila tgk gambar tu ada kalanya teringinkan......

      Delete
  13. Samalah brekpes kita hari ni Okje....jemput2 juga tapi yang kosong jak cicah sos cili....anak2 suka makan camtu....abiss licin....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi senang kosong Mia.... Tak yah nak memotong bagai tu

      Delete
  14. terliur...dah lama tak makan jemput-jemput..sedapnyer..

    ReplyDelete
  15. nampak gayanya UApn kena buat jugak ni, terliur weyyyyyyyyyy..

    ReplyDelete
  16. suka statement last tu, kalau KEMAHUAN dah mengatasi KEINGINAN, tapi kalau kena kat kita, masih di bawah paras KEMALASAN maka tak bergerak lah KEMAHUAN tu... hehehe.... udah dasar M kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...itu ada gak berlakunya kat OKje tu MfM...hehe..
      Biasanya berlaku kalau tekak orang lain... hehe... Dasar!!....

      Delete
  17. yummylicious...air tangan OKje memang ler sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak farah.... banyaknya terkucil! hehe

      Delete
  18. sedapnya cucur bilis!

    kalau nak lg sedap selalu ibu kita bubuh serbuk cili dalam tepung so dia dah rasa pedas2 :p

    p/s: kita bukan malas, tp kurang rajin hihi

    ReplyDelete
  19. PC pun masak jemput bawang semalam..tetiba teringin nak mkn...asyik terbayang2 je kat kepala...so, masuk dapur terus masak kan:)

    ReplyDelete
  20. jadi jugak cucur nya eh kak Okje :)

    ReplyDelete
  21. sedap2 kalau letak udang + kentang pun sodapppppp hehehe

    ReplyDelete