Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 22 May 2013

KUDA TUA.....

Semalam masa balik dari mengambil TLBD dari sekolah......... terperasan yang tempreture Kuda Besi naik lebih separuh !


Terus call Arjuna.........
Nanti balik dia check..... itu ajelah yang dia boleh cakap pun...... OKje? Isi minyak bolehlah..... hehe....
Itu pun kalau boleh nak drive je! Boleh gitu?

Lenjan ajelah Kuda Besi semalam untuk pergi ambik anak dara dua orang tu sambil mata menjeling jeling..... takut takut naik sampai 'H' pulak! Kang lain pulak jadinya......

Rupanya Kipas Radiator dia tak berpusing........ motor dia dah 'jem' lew tue!......

Pagi ni, awal-awal lagi Arjuna dah WARNING....... jangan berani-berani nak bawak Kuda Besi hari ni.... hantar Workshop..... ('Mak' jugaklah yang jadi mangsa menghantar Kuda Besi nampaknya!..... huhu...)

Namanya pun 'KUDA TUA'........( lebih kurang macam tuan yang bawak....... hehe.... nak gelakkan OKje  lew tu!... ) haruslah ada benda yang dah expired! hehe.....


40 comments:

  1. hehe itu tandanya kena tukar kuda besi baru.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...melampau tu Zaza...rosak sikit dah nak menukar keta.....hilang akal ke apa? haha...Hutang yang ada pun tak habis lagi!

      Delete
  2. ish mmg bahaya kalo sampai H.. keta abg penah jadi cmni..tu yg tau tu..tu pun hubby yg bgtau..kalo x apa2 psl keta pun xtau..kohkoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh overhaul tau Deqla kalau sampai H.....

      Delete
  3. berani gak okje bawak kan dlm dah tinggi2 temperature tuh..kang UA mmg dah berdebar2 dah tuh..pernah kena sekali ngan keta buruk dl..makin tua keta, makin tinggi maintenance..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah UA.... nak buat cam ne.... beranikan ajelah sebab tak sampai H lagi!....Memang pun semakin tua keta ni macam macam hal...nak jual keta tu pun dah tak laku!hehe

      Delete
  4. Minta baru dah kot Kak...hihi..
    jgn bawa kuda besi jalan plak hari ni..bahaya tau..

    ReplyDelete
  5. mmg bahaya tuu,..kang apa2 hal berasap lak... err kan dulu dah hantar masuk spital dah,..penyakit lama dok mai serang hendap lg ker,..ehe...masuk spital lagi,...kopaklah yer hjg bulan nie,..tapi xper,..demi kuda besi yg anyak jasa.... mg lepas nie...sihat sega dan bugar,...jadi kuda yg gagah berani berlari kencang,..er...bukan ker...sis sekarang dah terbang ?...ehe

    ReplyDelete
  6. Kuda tua ni jarang buat hal Izan..... kalau buat hal pun kurang makan duit hehe....

    ReplyDelete
  7. apa lagi. oder je la yang baru..

    ReplyDelete
  8. Ini tak lain ni, kuda baru satu, ikat tepi. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tak terlarat nak hadap hutang yg ada Syaf!

      Delete
  9. kak srh cik abe tukar baru la..hihik

    ReplyDelete
  10. itulah....nak buat macammana....namanya pun dah tua....tua2 pun banyak jasanya jangan di lupa....macam kita juga bila dah semakin berusia macam2 sakit ada kan he heee.....sabar je lah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan Yan...jangan dilupa jasa yg telah dilemparkan hehe...jangan asyik nak yg baru je....haha terasa diri sendiri yg semakin kertu! hehe

      Delete
  11. keta bf ein penah jd mcm nie kak.. kipas tu xberfungsi... huhu

    ReplyDelete
  12. hehe..baru nk gelakkan ok je..nak suh tkr baru le tu..

    ReplyDelete
  13. Ooo...hntar begkel larr...jgn bwk...bahaya....rietta sendiri onggil razak dtg rmah....xbrani bwk...

    ReplyDelete
  14. Oo bahayactu.hantar bengkel atau panggil pomen dtg umah...ada can nak dpt kuda br kot hihi

    ReplyDelete
  15. tu lah klu dah tua , kuda tua pun seksa , lagi la manusia . x de benda yg x expired ! kang x de lak kuda baru ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan..... jenuhlah kilang kereta tunggu order!hehe

      Delete
  16. Bahaya tu Okje...cepat2 hantar ke workshop...

    #biasalah okje, semua benda pun ada 'expire'nya...huhu

    ReplyDelete
  17. adatlah tu OKje kalau dah pakai kereta... sila gi workshop cecepat ek...kipas radiator memang dah jam lettew... adehh...duit layie...mengganti kan? memang pakai keta ni part by part akan expired...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Farah...kalau tak berani bermain ombak jangan berumah di tepi pantai hehe....pergh!

      Delete
  18. Nasib baik tau sedikit sebnyak psl ilmu kenderaan ni. Klu tk tau tngk temperature, psti blh susut sket poket arjuna tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan je tu Aby...yg basic basic...hehe...

      Delete
  19. hehehe.... ooklah tu, at least tahu gak yang asas2... selagi dia boleh bergerak, gunakan je lah... nak beli yang baru kang duk penat gak nak pikir ongkos tambahan...

    Tapi kita pun pernah gak temperature naik sampai H, bila check air seme ok je... rupa2nya meter tu yang rosak.. tukar meter tu dah kat 5 kali dah.. tapi camtu gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju!.... pakai aje yg ada dulu, ikut kemampuan nanti diri sendiri yg sakit!...Tak gitu? Biarlah buruk pun...janji boleh raceeeee hehe!!

      Meter rosak lagi sadis! haha

      Delete
  20. hihihi...nak kena tukar kuda muda plak tu Okje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak matchinglah pulak RH dengan driver nanti hehe

      Delete
  21. penah jugak kete husb kene penyakit mcm ne..jem 1x terpakse tukar engine terussssss....

    #same lah tu mcm cik..tau jalan jeeeeeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal...kalau dah sampai H, mau tukar engine terus!

      Delete
  22. eh...kenapa pula meter tu kat angka "o" tapi tempreture naik lebih separuh Nom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru berhenti kot masa ni.....nk ambik gambo punya pasal hehe

      Delete
  23. marilah kita sama2 doakan, sempena hari lahir OKje thn depan akan dapat hadiah special drp Arjuna 'kuda hitam aduhhhhhhhhhh kuda hitam' tapi yang baru kuar dari pasaran, aamiin........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... kalau makbul ....best jugak tu UA..tapi, tak larat dah tgk Arjuna tu asyik bayar hutang je...sian...kang tak boleh pencen awal kang! hehe

      Delete
  24. walaupun kuda tu dah tua jasanya mesti byk kan okje...hehe;)

    ReplyDelete