Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 23 May 2013

Ohhh....MAK terima seadanya je....

Malam tadi masa melayan dia DINNER, dia tanya......

Arjuna    :      Nak balik kampung bila?
                     (Minggu nikan majlis kawen rumah abang OKje, rumah dia ni belakang rumah mak OKje je)
                     
Dalam hati OKje......
Konon-konon tanyalah lah tu......... padahal dalam hati dia, TAK MO balik esok lew tu........ nak balik lusa! hehe ...... elehhhh..... macamlah OKje tak tau!

OKje     :      Balik Sabtulah..... ( Mesti dalam hati dia melompat lompat suka bila OKje jawab 
                     cenggitu! haha..... )

OKje pun tau .......  dahlah weekday, dia penat pergi balik kerja.....   hari-hari keluar rumah pukul 6.10 am dan sampai rumah pulak pukul 9 pm...... masa bilalah dia nak rehat kalau bukan weekend dan public holiday!......
(Bagi chancelah kat dia....... OKje pun suka jugak sebenarnya, dah lama tak mengukur jalan ni! hehe...... TLBD pun complaint, dah lama tak makan Johnny!)

Alahhhh.....  OKje pun faham jugak, ( bercakap pasal  diri sendiri ni! ) kalau balik belah dia.......  kalau diberi pilihan, kalau boleh didelay-delaykan sikit, lagi best .......haha!!!  Boleh gitu?.......

Ha ....esok-esok kalau bini Sudden Attack buat cenggitu......jangan nak meroyan pulak ye OKje! ....
Ohhhh..... MAK terima seadanya je...... hehe.....


33 comments:

  1. hahahahaahahhah.. no kemen beb !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apasal lu komen pendik pendik sejak sehari ni ha beb?

      Delete
  2. Oklah cenggitukan..kurang2 bagi muka sikit..barulah balance dan adil...:)

    ReplyDelete
  3. haha..betul lah tu kak.. masa weekend ni lah nak rehat kan? kesian juga, mesti penat.. seronok nya nak makan kenduri...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan lagilah nampaknya OKje Nasi Briyani, Atie....

      Delete
  4. owhh bijak2.. belah sana pospon pun xpe ye... kohkoh.... saje la tu...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Gelaran untuk anak bongsu OKje.... Tahi Lalat Bawah Dagu! hehe

      Delete
  6. Ooppsss....sabar je la Okje...

    ReplyDelete
  7. yang penting balik jugak kan okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau balik awal kang kena tolong banyak AE...hehe..nak ngelat ni

      Delete
  8. he he he... gi bawak anak buah aunty TLBD tu makan Johnny cepat...sian dia dah teringin tu...aunty nak belanja x jumpa2 pulak...ekekekee....

    *apa2pun yang penting balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai bilalah agaknya dapat merasa Farah belanja hehe

      Delete
  9. kasi chance la rehat sekejap...klu noe..blk kg sendiri x leh tangguh2... :)..klu kampung belah sana...tangguh2 ok sesangat..hehehe..apa2 pun balik gak ke kg..asalkan OKje hepi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Noe...kasi chance...Tapi OKje bukan pasal apa nak bertangguh walaupun kg sendiri Noe....sebab kalau dah ada event cam ni mesti ramai kat rumah mak tu....tu yang malas tu hehe...faham2 ajelah rumah kampung,...

      Delete
  10. bagusnya dapat isteri memahami mcm Okje... hihihi
    Harapnya bakal menantu perempuan OKje tak baca post ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya bahasa tu mcm perliiii je Bijen hehe...
      Harap-haraplah tak baca.... kang menurun bakal MIL pulak hehe

      Delete
  11. kirim salam kat orang muo. lamanya tak pekena mee bandung muo dan murtabak muo.

    p/s tq fasal printscreen tu. dah pandai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murtabak Simgaporelah Anim.....hehe...
      Jomlah balik Muo.....

      Delete
  12. Masing2 memahami n dpt berkompromi takpelah hihi

    ReplyDelete
  13. haha..seronok dapat ambil masa bermanja manja dan jalan jalan dengan keluarga sendiri...

    ReplyDelete
  14. yeeeeyyyeeeeeee...Isteri yang memahami....cehhhhhh jangan kembang sangat ekkkkk

    ReplyDelete
  15. owhh bestnya balik kampung. Yer la better pun for him rest dulu sebelum berkenduri kendara, ngan nak drive sumer lagi kan. Enjoy the holiday then ;)

    ReplyDelete
  16. owh... baik hati gak okje ni pikirkan arjuna yea... hehehe ok latu fair...

    ReplyDelete
  17. Selamat pulang dan drive careful...kikik

    ReplyDelete
  18. dasat...dah fikir yang kedepan tu... agak2 bila dapat menantu agaknya... :)

    ReplyDelete
  19. hehehe...kna saling memahami...

    ReplyDelete