Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 2 May 2013

O'o....Surpriseee....

Rasa macam hari Isnin pulakkan.......

Tak gi mana punnnnn........ sebab PIL kata nak datang.......
Masak punyalah bagai nak rak........hehe........ Walaupun 'NAK RAK' masak simple-simple je.......

Tunggu punya tunggu, rupanya MIL 'flat', (biasalah........ bagi pengidap Parkinson, kejap OK kadang tak OK). Sudahnya, gigih  'membekas',....... ingat nak hantar ke sana......
ANTARANYA yang mak masak...... ( kalau kome tak mo tau pun, tak kira nak tunjuk jugak.....hehe..)
( lauk pauk yang bagai 'nak rak' sangat tu....hehe )

Dah kata pun feveret FIL.....

Permintaan Arjuna untuk abah dia....... 
Uunpolished rice aka brown rice......
Bila mereka tak jadi datang........ biasalahkan MAK SEFAMILY......hehe, ukur jalanlah.....

TAPI.........  O'o.......SURPRISEEEEE!!!!! hoho.....


36 comments:

  1. sedapnya nasi ngan telo sambal hancur tu.. suka menu ni..

    suprise apa tu? tak sabar nak tunggu ni..

    ReplyDelete
  2. asam pedas ke tu kak??
    sambal tu sambal apa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye didey...asam pedas. Nape? lain macam ke? haha...
      Yang bawah tu sambal telur!

      Delete
  3. Ade surprise lg tuh ujung citer...heheheh...
    mmg lauk pauk tuh kelihatan bagai nak rak okje..simple2 pun byk gak keja nak siapkannya ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang setuju ngan UA,....masak ni walaupun simple kerja awalan dan akhiran tu yg lecehkan....

      Delete
  4. Rajin nya Kak masak..sedap2 je nampak...hehe..:)

    ReplyDelete
  5. yummylicious... kalau OKje yang masak mesti sedap! he he he...biasalah sister sister...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak Farah.....kadang sedap kadang tak hehe......kadang tu tak menjadi!

      Delete
  6. amboi kak..gigih sungguh memasak ye..sedap pulak lauk2 tu..kalo la dekat,m3h dah hulur pinggan..hehe

    ReplyDelete
  7. Asam pedas dan sambal telur ke tu? Oohh..sedapnya

    ReplyDelete
  8. sambal telur..sedap tu okje..acik pun suka

    ReplyDelete
  9. seddapnye...lapar tgk mknn pg2.

    ReplyDelete
  10. Siapalah yg untung bila mak dah masak nak rak tapi 'tetamu' yg patut makan tak sihat; pastinya TLBD dan En Arjuna yg makan lebih ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm dak tu makan SR KZ...grill chicken mushroom...

      Delete
  11. yang no duatu per yerk... sambal telur ke...

    ReplyDelete
  12. Aduh!...OKje membuat perutku bertambah berbunyi2 minta makan...
    Lambatnyelah masa rehat ni!

    ReplyDelete
  13. Wah sedapnya...tambah2 lagi waktu lunch ni....

    ReplyDelete
  14. Wah Okje..bestnya..simple tapi wow..

    ReplyDelete
  15. lapar ! lapar! lapar! okje cikgu laparrrrrr

    ReplyDelete
  16. untung dapat menantu yg pndai masak gini ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada pandai masak Aby.....hancus!!! ...hehe

      Delete
  17. Pandainya OKje masak, w/pun simple tapi bagai nak rak juga tu hehe

    ReplyDelete
  18. Menantu mcam nilah yang kita cari..haha... Ada hikmahnya lah tu tak jadi datang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..... dah tak kena ngan statement awak tu AN hehe.

      Delete
  19. dalam byk2 tu, sambal tempe paling menggoda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana agaknya dia dapat sambal tempe tu hehe

      Delete
  20. waaaaa... nak sikit.. sedapnya...

    ReplyDelete
  21. kelam kabut no bila MIL?PIL nak mai umah..

    ReplyDelete
  22. owhh ni yg entri surprise tu.. kohkoh.. sedapnye menu yg pertama tu.. asam pedas ke kak ?? nyum2..

    ReplyDelete
  23. apa nama masakan ikan tu ye..dan apa pulak masakan yang ke dua tu...

    ReplyDelete