Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 20 June 2013

Babysitter pulok doh!

Mata ikan sudah....apa lagi nak cite ni? hehe.....
Kehabisan idea sudah dongggg.......

Hari ni kita jadi BABYSITTER youuuu.......
Cousin anak Pak Rahman tumpang seharian. Kebetulan memang setaman pun tapi lain seksyen. Cousin dia ni sorang sebaya dengan  TLBD, yang sorang lagi darjah 6. Kecik lagikan cousin dia ni hehe.......
Pak dia ni adik kepada my MIL. Mereka ada hal! Nasib 2 orang yang kecik tu dia bawak, kalau tidak fengsan mak!!! haha......

So, bila dah ada ANAK ANGKAT ni, nak tak nak kenalah masak beria jugak. Simple-simple je pun...
Sayur Bayam Masak Air, Sambal Tumis Ikan Bilis dan Ayam Terayaki beli kat AEON......
Bolehlah ..... untuk isi tekak budak-budak .....haha....

Haih..... tengok beg depa pun jadilah yeh sebagai bukti.........


Nampaknya sepanjang hari ni Tukang Karut kena menjelma jadi LEMAH GEMALAI le....... Takut terkejut pulak budak berdua tu bila tengok attitude mama TLBD yang lari jauh dengan mama dia ......

Atauuuu...... TLBD yang terkejut tengok Tukang Karut! Lain macam je pe'el ibu aku ni! haha.....

54 comments:

  1. saya tak reti menjaga anak orang uhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. Hheheh...sebenarnya konpius...TLDB lg lembut dr mama dia ker....okje nie main-main laaa..tengok gambar tuh dah dpt bygkan yg tuannyer cam sopan lembut gilerr gitu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar mana UA...gambar OKje ke gambar bag tu? hehe OKje pun jadi confuse dgn soalan UA ni hehe....

      La...UA, mak borek, anak rintik... TLBD dah acuannya ganaz....gitulah jugak jadinya...hehe

      Delete
  3. best jadi BS? hehehehe.....

    ReplyDelete
  4. jad mak angkat tak per kak..hihik..jgn jadi mak...hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nama mak angkat tu gayanya tak lama ngasuhnya kan Cik Nor hehe

      Delete
  5. Kene jaga reputasi...hahhaaaa...
    Buatnya budak2 tu balik dok bercerita dgn mak pak depa, tepuk dahi nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu JA....sehari nampaknya masih sanggup berlakon lagi haha...

      Delete
  6. wah...anak instant...he he he... bagus ni kalau jadi mak dot dot dot... lemah gemalai jadinya... terus TLBD terkesima dan berfikir... ai... kenapa mak aku ni x macam ni hari2 lain... ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh... ambik peluang nampakkkk.....kasi jalan terus shoot bertalu talu kat OKje...hoho
      Yang hairannya Farah...dia depan orang pun jadi lemah gemalai hehe

      Delete
  7. SA jg si kembar pun leh naik darah tinggi..x berani nk jg anak org lain walau sepupu sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah beso pun SA, budaknya pun lembut je....
      Takkan nak kata tak mo pulak mcm tak patut je...

      Delete
  8. wah! mesti bertukar menjadi lemah gemalai ye Kak..haha..
    alah, muka akak pun mmg dah nampak lembut bah kak...mana ada kasar, ayu je tgk muka..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Salah telek tu Atie.... Dont judge book from its cover...

      Delete
  9. selamat berlemah gemalai beb...kikikiiikk...izan bab jaga anak orang...sejam dua xper laa sebab ... nak mia sorang ni pun dah separuh nyawa... haih

    TLDB....mesti dok senyum dalam hati tgk gelagat ibu dia...wakakaaaak...sabar...water face kena jaga....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa pun malas jugak sebenarnya.... Tp oleh sebab sehari je..lagi pun sedara beb.... Takkan nk tolak kot!

      Delete
  10. hahaha.. lemah gemalai semestinya..ank org tu kak... kehkeh...TLBD tu kompem2 naik heran kan sambil garuk2 kepala.. kohkohkoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho itu dah semestinya Deqla maklum le,lain macam je ibu dia ni hehe

      Delete
  11. hahahahaa...bertukar dari dragonball ke ikan keli..hahhhh boleh tak macam tu..hahahhaaa..(manyak santekkkkk perumpamaan cik tu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho.... santek jugak perumpamaan tu Cik .... Perumpamaan moden!

      Delete
  12. Mesti meriah kan rumah.. dah ramai gitu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah anak yg kecik jelah suka sebab ada geng Rinna...tak meriah mana pun budak dah besarkan... Senyap jelah, kita tanya dia jawab...hehe

      Delete
  13. Boleh lah hantar anak akak rumah hainom lepas ni... Tolong jagakan ehe ;-)

    ReplyDelete
  14. dulu rajin gk jd bs..
    but now kena care lebih anak sdiri..
    tp kdg2 jd bs utk sil gk..

    ReplyDelete
  15. hahahahhahaa...susah nak jaga disiplin ni..hahaha.
    Kalau anak kit a, dah kenal peel mak dia tapi kalau anak orang lain mahu fobi adia nanti dengar OKjer membebel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib budaknya baik Nep....kita pun takkan nk membebel tak tentu arah hehe

      Delete
  16. jaga anak org nih susah sbb tak tau kebiasaan dia . tapi sbb masuk umah hainom , kenalah ikut role hainom . klu nak tegur kena fikir byk kali ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu MN.... Masuk kandang harimaukan kena mengaumlah.. Hehe
      Budaknya baik.... Dah besar pun

      Delete
  17. biasa la tu... jadi supermama yg serba boleh :)
    saya pilih ayat yg akhir sekali tu... hihihi, yer tak TLBD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bestnya Bijen, bukan emaknya aje yg berlakon, TLBD pun jadi lemah gemalai depan kawan dia haha

      Delete
  18. Masa cuti sekolah yg lepas, sy pun jd babysitter jugak, tp sy x reti nk layan sgt, dia baru darjah 3 & dah lame tak main ngn budak2.. Last2 saya biarkan jer dia main game kt laapy..haha, terukkan sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak yg dah besar ni, jaga dia senang je Teena, bagi lappy lg dia suka

      Delete
  19. bole jadi the superummi dah nih, hihihi , saya satu orang budak pun susah nak jaga, biasalah muda lagi hahaha

    ReplyDelete
  20. Hihi mmg rasa bdebar nak kena jaga anak org lain

    ReplyDelete
  21. Mesti ok punya..kan okje supermom..lemah gemalai bila perlu..he..he

    ReplyDelete
  22. Pandai2lah berlakon, kalau tak...satu taman habis kecoh nanti hehe

    ReplyDelete
  23. memang serba salah kalau kena jadi baby sitter ni apalagi kalau ada yang cerewet makan, tak makan pedas, tak makan ikan, huhu. pendekata makan tak sama dengan anak kita. tapi sekarang beruntung okjer..macam2 aktiviti depa boleh buat sama anak2 okjer. zaman saya dulu, cuma ada TV (zaman belum ada astro), keluarkanlah kotak permainan (yg kita sorok dari anak dek bersepah2)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anim.... Tp kalau dah duk umah kita, tak kiralah makan apa yg kita masak le.... Tak kuasa ni masak macam macam...

      Dengan anak orang boleh kalah yeh Anim.....sanggup keluarkan kotak mainan.... Hehe

      Delete
  24. dan nampaknya anak2 akk yang lain.. suka kalau ade org datang duduk rumah diorang.. sebab ibunya berubah menjadi~~~..^^..huahuahua..kan2..^^

    ReplyDelete
  25. semoga menjadi yang terbaik ye....

    ReplyDelete
  26. memang muka boleh diharapni... amanah orangkan... dah lama tak jadi bb sejak duk rumah kecikni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....muka bibik kot CZ.... Haha

      Delete
  27. bes tak jadi babysitter?? kena tukar watak sikit la yer...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Sebab tasknya jaga bukan baby tapi kategori kanak kanak.... So oklah Noe...layan makan je le hehe
      Watak for sure kena tukar hehe

      Delete
  28. TLBD la meneman depa kan, ok la ada kawan bermain, senang kerja okje.

    ReplyDelete
  29. hahaha tu la bkn sng jadi babysitter,kena jadi baik je.huhu

    ReplyDelete
  30. haha..pasni bleh la jd babysitter lg kan kak

    ReplyDelete