Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 23 June 2013

Hong Thai...

Semalam petang pekena benda ni. Lama dah, tak makan dekat kedai ni. Kebetulan Sudden Attack balik so makan besarlah kitaorang....... hehe.....

Pernah makan HONG THAI tak?

Bila OKje google...... tak de satu pun image yang describe sama dengan benda apa yang OKje maksudkan...........

Bukanlah pertama kali OKje makan benda ni, tapi kalau makan dekat kedai ni memang selalulah order HONG THAI....



Kalau dari telekan OKje yang tak berapa nak Pakar Masakan ni, bahan utama HONG THAI adalah   Sotong dan Udang yang diracik halus dan digaul bersama sayur-sayuran macam Lobak dan Daun Ketumbar, manakala kulit luarnya pulak daripada Kulit Tauhu.....  

Alah.... setakat benda ni Ummu AidanRostina dan Yan cottage, kejam mata pun boleh buatttt!!! hehe....
Pakar-pakar masakan yang tidak disebut di entri ini, harap maaf yeh! Sebut next timeeee....
.
Nak kata sedap sangat tu tidaklah jugak ........ tapi anak-anak dan mak anak sukalah! hehe.....
Sesiapa yang belum pernah makan tu  RECOMMENDED TO TRY !

Moh cari di kedai ni......

Blurlah pulak...... tapi masih boleh bacakan?....
Orang area Kajang mesti tau kedai ni!.....

26 comments:

  1. sedap la kot ye ada udang soton bagai ..xpnh jumpa

    ReplyDelete
  2. sesekali berubah selera.. masakan thai mmg sedap..

    ReplyDelete
  3. kalau mende ne kejam mate je cik boleh telan 5biji sekali...hahhahahhaa....cik tak penah makan lah sis..tapi kalau bab2 seafood ne kasi je kat cik..cik ngap jea tu...

    ReplyDelete
  4. sy tak penah mkn benda ni.jakun gak la tgok.hehe..

    ReplyDelete
  5. Macam baru first time dengar nie okje.UA jakun sikit makanan baru2 nie..heheh..kalau tak pernah makan,mana leh nak reti masaknya..okje sure taunya nak buat kan..:)
    sekali tgk cam pegedil..hehe

    ReplyDelete
  6. first time dgr ni..nak kne try ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Dulu ada student sy nama hong tai hihihi..

    ReplyDelete
  8. Tak mpernah makan okje..tapi nampak macam bestkan..ada rasa cucur udang tak

    ReplyDelete
  9. sedapnya nampak Hong Thai ni kak.. nama mcm mknan Thai..
    sy tak pernah makan Kak.. kt sabah ni ntah ada ntah idak...hehe

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan...nampak macam sedap jer...tapi akak tak makan sotong dan udang...hihihi..

    ReplyDelete
  11. emmm, sedap nih, sapa xpandai makan rugi kot. hahaha

    ReplyDelete
  12. emmm tak penah makan dan jumpa he hee
    sama cam MP he hee akak tak makan udang dan sotong

    ReplyDelete
  13. sodapnyoooo.. dah mcm rupe cucur udang pon ade gak? hehe.. ;)

    ReplyDelete
  14. nyam..nyam.. mcm sedapjer.. lapar pulak. x sarapan lagi nih..

    ReplyDelete
  15. nmpk sdp..x penah mkn lagi la kak.. oh sadisnye...huhu...

    ReplyDelete
  16. Cawangan dorang kat Senawang lepas toll senawang tu...tp x jumpa pun benda tu...

    ReplyDelete
  17. Campuran bahan2 nya menarik...pasti tekak ni boleh terima. Boleh di cuba!

    ReplyDelete
  18. tak pernah makan..... bila nak belanja makan ??...

    ReplyDelete
  19. Nak terjah kedai ni lahjuga... Okje rekemen mesti sdap tu

    ReplyDelete
  20. Nampak menggiurkan, tapi nak cari fresh seafood untuk buat ni macam lambat la dapat nya.

    ReplyDelete
  21. belum pernah cuba.. lebih kurang mcm bergedil jg yer tgk hehe

    ReplyDelete
  22. first time dgr nama menu tu...

    ReplyDelete