Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 25 June 2013

Janji BERUBAH....

Bila rasa dah boring tengok kedudukan yang sama, mulalah SAWAN Tukang Karut sampai haha ........

Hari Ahad baru ni, 'slow-slow MENGECEK' Arjuna suruh tolong OKje ubah kedudukan apa yang ada dalam master bedroom tu. Nak mengecek mintak tolong dengan anak Pak Rahman ni kena tengok waktu dan ketika yang sesuai. Barulah dia ada rasa 'TERINGIN' nak tolong bini, hehe......... kalau tidak, 'BO LAYAN' ajelah....

 credit pic hazlamanuar.com
Hasilnya........ memang tidak mengecewakan!!..... Walaupun bukanlah macam 'pic atas' tu  hehe...... tapi  'SUASANA YANG BARU' ni, dah macam pindah rumah barulah pulak rasanya.....hoho......

 Yelah....... TAK PERCAYA ? Cubalah.....

Bab-bab mengubah kedudukan sofa dan almari ni memang OKje suka..... Yang mana larat, OKje akan ubah dan tolak sendiri je....... ( Maklum ajelah, almari yang ada pun bukannya kayu jati yang mahal dan berat tu...... semuanya daripada kayu getah yang ringan .....hehe.....).

Seronok jugak, bila sesekali dapat surprisekan Arjuna balik kerja!

Tengah berkira-kira nak mengubah kedudukan isi perut kat HALL rumah ni pulak.......  Tak kiralah nampak luas ke tidak, lagi pun bukannya ada baby pun kat rumah ni yang nak diambil kira......

JANJI BERUBAH dari asal.... sudah!


41 comments:

  1. samalah pulak.. saya pun sama, sejak dua ypminggu ni terfikir nak ubah kedudukan perabot dalam bilik dan tuang tamu, nak nampak lain sikit....


    tapi bila ni?.. okke juga yg rajin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat ruang tamu ni belum lagi AN....hehe...jemu dahkan...

      Delete
  2. aduhai mmg suka bab ubah2 ni tapi penat ler OKje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali best jugak KA berpeluh-peluh...mcm lepas jogging!

      Delete
  3. ewahhhhewahh...mcm nak raye je..cik pon suke ubah2 kedudukan sofa & almari..kalau boleh ubah atap umah ne pegi bawah ok jugak....ahhahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....kalau nak raya nampak lain pun best gak ek cik!...

      Delete
  4. uihhh..kalo gitu gaya bilik tido okje mmg ngancam..cam bilik pengantin baru haaa...UA pun suka gak kdg2..tp since ade anak kecik susah jgk nak ikut selera kita..alih2 semua tido bawah haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.... dulu-dulu pun OKje tidur bawah jugak UA....senangkan...tak takut jatuh budak tecik tu!

      Delete
  5. macam my mom dulu, every month ubah kedudukan sampai arwah abah perli cakap "pi mai pi mai tang tu jugak" sebab dia yg penat, my mom tunjuk bossing around jer hahaha. so sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....untung le jadi ur mom MJ.....

      Delete
  6. SA mmg x leh ubah sbb si kembar tu akan sibuk mencacatkan keadaan..biar la begitu dulu sampai semua dh besar.. bilik tido SA mmg baru serba serbi tp tiada berpenunggu..semua pakat tido berlambak di tingkat bawah..Nyesal pilih tgkt atas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak masih kecik mmg kena tolak tepi je barang-barang yg ada SA...

      Delete
  7. wah.. rajinya ubah perabot.. sempena sambut ramadhan ke sambur raya ni? hahaha.. cer nk tgk sikit..mana gmbrnya??

    ReplyDelete
  8. hehe bagus tu.memang elok dan disarankn kita ubah2 susun atur perabot dirumah or ubah warna cat ke...untuk beri kelainan supaya tidak rasa bosan dengan suasana yang sama.bagus okje...good job!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hall belum berubah lagi TJ.... hehe cakap je gegar haha

      Delete
  9. sjuk mata memandang bila tgk rumah keams teratur..:)

    ReplyDelete
  10. Hahaha ingat dlm pic tu hainom... Memang terangkatlah deco tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak cool jekan CH...cantik! Kalau bilik OKje cenggitu sah-sah berabuk ...hitam je nampak haha

      Delete
  11. mmg best ubah kedudukan..nanti hubby masuk ...dia terkejut..suka tgk reaksi dia... selamat megemas yer beb...jaga2 kaki jangan tertindik kaki almari lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita je lebih.... belum dapat kedudukan yg strategik lagilah beb!

      Delete
  12. sama lah hai kita okje... sy pon dok sibuk susun balik perabot dlm umah.. feeling mcm duk dlm rumah baru je skang... hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CG....nak dapatkan feel rumah baru haha

      Delete
  13. Berubah susunan perabot memberi suasana berbeza dan menyegarkan, jgn sampai suami masuk pas tu keluar balik...(ingat salah rumah, hehe)

    p/s: tukar warna cat pun bagus juga OKje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cat belum masuk dalam budget lagilah BM...hehe

      Delete
  14. Saya kalau nak ubah2 nie ikut mood kdg2 nak buat keje tu anak mengacau :D

    ReplyDelete
  15. Dh best mcm tu, pasangkan la lilin wangi dlm bilek plak. Dpt suasana mcm arabian night gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... kalau mcm pic tu best le Aby....masalahnya tidak!!!

      Delete
  16. baca post ni, buat rindu kat rumah sendiri pulak... masa ubah perabot tu la baru Nampak banyak mana habuk bawah katil.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg sebenarnya Bijen....nak buang habuk yg lama tak bersapu tu hehe

      Delete
  17. ubah kedudukan pon dah cukup.. x yah ubah perabut..kan2..
    biaq kita rasa kat suasana yang baru..kan2..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang le gee ...... ubah kedudukan bukan tukar perabut haha

      Delete
  18. Seronokkan Okje bila dapat buat sesuatu yang baru, rasa puas. Tak da perabot baru pun ok asal ada mood baru..he..he

    ReplyDelete
  19. sesekali tukar suasana mmg best kak.. rasa tempat baru plak kan... sama lah sy, sllu minta pertolongan kuling jg utk mengemas..hihi:)

    ReplyDelete
  20. Deco bersama OKje
    SURPRISEEEE
    hahhaa (ada gaya mcm eric leong tak?? ;p

    ReplyDelete
  21. kalau kat rumah Farah ni tiap tiap minggu berubah kedudukan...dulu sebelum preggy memang Farah ler yang rajin mengubah...lepas dah preggy mama pulak... mama memang cam tu...x ley tengok stick satu tempat jer kedudukan perabot tu...boring katanya...samalah anaknya jugak...he he he...bila betterhalf balik jer... mesti dia senyum dan kata...aik dah berubah lagi?

    ReplyDelete
  22. biler kita ubahsuai kedudukan perabot..mst nampak kelainan..

    ReplyDelete
  23. sama macam saya kak. saya ikut nenek sebelah ayah.dulu masa kecik2 tok selalu je ubah perabot kat rumahnya. sampai saya pon heran tiap kali pergi umah tok.

    skrg dah turun kt saya pula.
    kadang2 sebulan sekali saya ubah. kalau mata saya dah sakit sangat nk tgk susunan skrg, saya buat je. hihihi

    ReplyDelete
  24. saya pun selalu tukar kedudukan sofa dan perabot semua... sebab kita duduk rumah hari2... bosan juga tgk keadaan rumah yang samakan OKje?

    ReplyDelete