Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 18 June 2013

Ketupat Kering dan YOUTUBE TV

Semalam, sepetang langsung tidak menjenguk BLOG!
Kemaruk melayan Telemovie kat HYPP TV YOUTUBE..........  Ini semua gara-gara tengok drama KETUPAT KERING dalam entri KESUMA ANGASANA baru-baru ni..... hehe....

KETUPAT KERING ni drama khas untuk Hari Raya, tahun bila pun OKje tak ingat, memang tak pernah tengok...... tapi yang pasti aktor-aktor hebat yang berlakon, macam Rosyam Nor, Fauziah Nawi dan Rusdi Ramli ....... Memang best dan sedih! Meleleh air mata mak tau!! huhu......
Tapi sayangnya, cerita ni tak boleh buka guna YOUTUBE kat TV....

OKje memang suka layan Drama Melayu ni........  Siapa lagilah nak support drama melayu kalau bukan orang Melayu? hehe.....Korang tak suka eh???    

Terima kasih KESUMA ANGASANA kerana buka jalan.

Sebenarnya, dah lama dah melanggan HYPP TV ni. Tau jugak yang HYPP TV ni boleh buka YOUTUBE, tapi, oleh kerana memegang status BUTA IT, baru minggu lepas belajar menggodeh TV dengan Arjuna.......haha....

Tu yang semalam mencuba 'SKILL' tu!.......
Tapi tak semua cerita boleh buka pun. Apa yang ada ajelah .........

Janji ada alternativekan....

45 comments:

  1. Ada peluang menonton itu yg best dinda. Apa lagi dah makin pandai nak guna alternative baru itu. Kakak pun suka pelakon lama sebab yg baru-baru bukan tak suka tapi dah jarang menonton itu yg tak kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya sebab kita pun orang lamakan kanda....jadi kita pun memang minat orang orang lama...hehe...

      Delete
  2. Okje.....Cik P.A. pon pnh tgk cite tu...mmg sedihhhhh sgt2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part last Okje tak tengok lagi cik PA...sebab hari tu lappy ter off tetiba

      Delete
  3. Ketupat daun palas sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... ni part makan ye akmar... memang sedap...makan dgn daging rendang! hehe

      Delete
  4. macam tak pernah tengok pun cerita tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak pernah tengok baik tengok Kniedaz...mmg best!

      Delete
  5. selamat pagi
    singgah baca entry jap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi Anum ...TQ sebab sudi baca!

      Delete
  6. ada kat youtube full movie.. jap lagi nak layannnzzzz ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=XZGB5RtyIxY

    ReplyDelete
  7. izan dh tgk citer tuu...sedih tu tak suka tuu..uhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa pulak tak sukanya ...best apa tengok cerita yg sedih sedih...hehe nangis nangis tu yg best beb!

      Delete
  8. Waaa hebat tu OKje... ketinggalan laa saya nie... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....apa lagi cuba le kayuh laju sikit Izan haha

      Delete
  9. kalau mcm tu okje, lebih canggihlah sikit dr KY heeee, KY pun buta IT juga heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... ye ke KY?... Sikit je kalau lebih pun!

      Delete
  10. ade check jgk sat nie HYPP tuh..tp takleh main tgk2 movie since broadband kat umah nie data terhad..kalau tgk youtube cepat jer abis..kang bising lak bigboss asyik kena top up...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah UA....malaslahkan dengar Tukan Bayau bising bising hehe... OKje punya package yg fix fees dia dgn Unifi tu...

      Delete
  11. bgus tu kak...sellau belajar benda baru..:)

    ReplyDelete
  12. mcm pernah dgr jerk tajuk citer tu...kalau Rosyam Nor dgn Fauziah Nawi berlakon mmg best citer tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah RH ...mmg suka dengan mereka tu...

      Delete
  13. tk penah layan kut ceta tu...

    Hypp Tv clear ek tk youtube..kita tk leh layan kt opis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mengecewakan Zura...clear je...filem lama-lama mungkin kureeeng sikit le...

      Delete
  14. layan juga citer nie....best juga kan...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best Yan... lagi lagi nak raya ni hehe

      Delete
  15. hu hu hu.... ada jugak geng kat sini rupanya... he he he... cepat sedih kalau tengok cerita... jom jom kita layan cerita sedih sama2 tengok siapa yang menangis lagi banyak...ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom....tapi kena cerita Melayu kalau cerita omputih harus farah yang cepat feel hehe

      Delete
  16. No hal lah okje... KA suh (paksa) anak2 tegk citer ni untuk semat hari kasih pada adik beradik dan ibu bapa.. mmg sedih giler they all hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak OKjekan KA...dak TLBD tu, kalau agak2 cerita yg pasal anak dan mak ayah ni, bila OKje cakap kat dia...tengok tu... dia pun buat2 tidu geram OKje hehe

      Delete
  17. noe byk gak download citer2 melayu...tambah2 kalau citer2 kelakar...citer sedih2 ni kureng sikit...sbb klu tengok mesti sedih...adusss...mesti nak nangis...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cite kelakar pun best gak...asyik tergelak sendiri hehe...Tapi cerita sedih suka gak tengok.... sebab kemaruk nak menangis...hehe

      Delete
  18. jarang sangat layan cerita melayu, bukan sebab tak minat, takde masa nak tengok ditambah dengan anak2 conquer tv.. ;)

    ReplyDelete
  19. cerita melayuni benonyer ada gak yang best.. tapi tuler bnyk hampeh.. akak kalau drama ok tapi kalau filem tak gemo...

    ReplyDelete
  20. tak ingat lak penah tgk ke x.. tajuk pun mcm x penah dgr je.. huhu..

    ReplyDelete
  21. Bengkak tak mata?hihi.mmg jiwa wanita sensitif n lembut hati kan kita ni

    ReplyDelete
  22. mcm pernah tgk cerita ni..tapi lama dulu Kak:)

    ReplyDelete
  23. hahahaa..bute IT lah sangatttttttt..kalau bute IT tu sis tak de lah blog ne...

    ReplyDelete
  24. saya pun suka drama melayu.. skrang bila free jer duk tgk teduhan kasih... terapi belajar la katakan :)

    ReplyDelete
  25. Saya pun pas baca entry KA that day cuba jugak nak tengok citer tu kat utube, tapi kat sini Jerman ni banyak betul sekatan nya. Tak dapek la den nengok nyer.

    ReplyDelete
  26. saya mmg layan drama melayu... tapi kalau pelakon saya tak suka.. payah juga... hahaha

    ReplyDelete
  27. la...ingtkan buat ketupat kering tadi...hihihi;p

    ReplyDelete