Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 26 June 2013

SELAMAT duit Arjuna!...

Pernah hilang TIKET PARKING tak?

Tak tau macamana tiket parking boleh hilang semalam........
Kalau ada LALING, selalunya dialah yang simpan. Bila sendiri yang kena simpan, tu yang jadi kelam kelibut sikit! Habis beg tangan, purse OKje geledah...... TAK JUMPA jugak! Pergi round sekali lagi tempat yang kita pergi tadi, manalah tau tercicir..... tak de jugak......

Nampak gayanya melayanglah DUIT Arjuna hari ni..... hoho....

Bila dah puas hati mencari dan memang pasti TAK ADA..... terus pergi dekat Information Counter cakap tiket hilang..... Habis tu, takkan nak duduk kat AEON sampai petang kot!....  

Pot pet......pot pet..... dengan budak lelaki yang jaga counter tu..... Buat muka selamba je merayu!

" Takkan baru first time hilang dah kena denda dik...... akak boleh dikatakan tiap-tiap hari datang AEON ni beli barang...bla...bla... "

( Mesti budak lelaki tu menyampah dengar OKje membebel kot!.... hehe... )
 Gasak ko lah dik, janji mak tak kena bayau denda!.....

" Sekarang ni bayar RM1 kak..... sepatutnya kena bayar RM20 ni kak, kat belakang tu pun ada tulis......"

Hoho......Terima kasihlah dik oiiii..... SELAMAT duit Arjuna!!......

Pic tak de kena mengena dengan entri punnnn.....



46 comments:

  1. wah.. okje.. rezekitu.. untungnyer dr denda rm 20 jd kena bayar harga parkingjer.. xrugi air liur tu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yelah Syaz...tak sia sia ayaq liuq mak keluar banyak semalam...

      Delete
  2. Wow!!!!pandainya ayat sampai bdk tu kasi diskaun....ros selalu juga xjumpa time cari nak kuar parking tapi xpernah lg hilang terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Ros selalu cari susah jugak nak jumpa...tapi semalam terus hilang hehe

      Delete
  3. bijak2.. kasilah petua camner nak lembutkan hati budak parking tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang je.... pot pet pot pet depan dia tak henti henti hehe

      Delete
  4. nasib baik kena bayar rm1 je klu rm20 rugi gak Kak..hehe..
    erm..sllu nya sy pun suruh kuling simpan tiket... sbb klu sy simpan kang lain jadinya bila dah gila shopping...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tulah Atie...nasib baik!
      Betul tu maklumlah, perempuan kalau bershopping hehe

      Delete
  5. ahahaha nasib baik okje..kalau tak melayang duit nya ditiup jerebu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....mmg kena tutup ngan jerebu jadinya..

      Delete
  6. Budak counter tu mesti xdatang keje hari ni, MC! sakit... Sakit telinga, hehe

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat elakkan bayar denda ..20 henggit tu boleh beli banyak ais kerim solero...haha, kalau saya la sebab naim suka sangat makan..

    akak, saya pun sama, dua hari ni, dua benda tak jumpa cari.. mula syak ada toyol yg sorok , hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kesian toyol sekarang...tak berapa nak cerdik,... tak kenal duit!

      Delete
  8. haha.. nasib baik... kalau tak abis duit bajet..

    ReplyDelete
  9. tips berguna ni... mana tahu tetiba terhilang tiket, boleh buat cara Okje....
    teringat pula saya pun pernah merayu dgn abang polis, kalau tak mahu beratus juga kena bayar saman.... ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal...kena merayu jugaklahkan Bijen...untung sabut timbul!

      Delete
  10. hehehe seb baik ye okje.. mesti pandai bab pujuk rayu ni kan !

    ReplyDelete
  11. kalau diikutkan banyak tuh okje boleh kena denda..sib baik pandai memujuk..
    ingat dl pernah ilang tiket kat amcrop mall..gelabah woo sbb tuh kali kedua ilang..pastuh curik2 bukak palang bila guard tak nampak..jahat jer dulu..hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...sekarang ni palang automatik... mmg tak lepas le agaknya kalau nak bukak palang tu UA...

      Delete
  12. heheheh selamat3... benda nk jadi kan kak, takpe nsb lh adik tu kesian kt akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya macamanalah muka Okje masa tukan...dana hehe

      Delete
  13. hihihi...mst Okje buat muka sehabis manis dgn bdk tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manis pun tak hairan RH budak tu agaknya... kakak tua aje gayanya dalam hati dia kata gitu kot hehe

      Delete
  14. pernah2.. pernah hilang ticket..
    tapi tak ada ampun.. tetap kena bayar RM30 =(
    mesti OKje ingat lagi kisah Zaza aritu.. sbb OKje pn ada komen kat review Zaza aritu ;)

    ReplyDelete
  15. kembali bising di sini setelah menerima We Chat di pagi hari... he he he.... tulah...lain kali kena letak kat tempat yang senang ingat dan senang cari...Farah pun selalu cam tu... he he he...

    ReplyDelete
  16. hehe..ummi pun pernah kena bayar denda tol, kadnya jatuh celah kerusi dalam kereta, tak jumpa cari, dah lama baru jumpa, haissh, melayang RM50.

    ReplyDelete
  17. Budak counter tu tengok muka merayu dinda terus cair kesian... untung juga merayu kalau buat muka dek memang sah kena 20 ringgitlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cair kesian kanda tp malas nk layan kot hehe dlm hati dia, bagi ajelah, membebel pulak....biar kakak ni cepat blah hehe

      Delete
  18. bahayakan kalo hilang tiket parking ni..m3h byk kali kene gak..sebabnye hubby suka bg ank2 pegang tiket tu..naseb tiap kali hilang leh jumpe blik..

    ReplyDelete
  19. sib baik la kan.

    *kak jadikan pic tu sbgai header. cantik la saya tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ......QR okje mana le tau nak nuh camne

      Delete
  20. hah.. kan dah kene merayu.. asib baik singgit..aish2.. lain kali hati2 ye..^^

    ReplyDelete
  21. baik ye budak tu.. agaknya mls nk dgr akak membebel lg kot..haha.. x penah lak hilang tiket parking.. sama la, slalu hubby la yg pegang tiket.. sbb kalo dia yg hilangkan, xde la kena bebel dgn dia.. tp deqla la yg bebel kat dia..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal Deqla... nasib ngan anak...tapi itupun Si TLBD tak habis-habis cakap kalau bawak dia gi Token mesti tak hilang ...

      Delete
  22. selamat duit okje..kita pun pernah hilang..kena bayar RM25. padahal kejab je masuk that building..mana tinggal entah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...kita ni kadang kadang nyanyukkan Raudzah....hehe

      Delete
  23. Wah pandai okje merayu n bodek.berjaya gitu hihi.boleh cuba ni tips ni.hihi

    ReplyDelete
  24. sbb pelanggan tetap AEON kot...ehe....selamat

    ReplyDelete
  25. amboi... pandai merayu time arjuna tak de ya :P

    ReplyDelete