Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 June 2013

Si Nun TANAM MODAL

Mohon bagi laluan pada Tukang Karut nak mengimbau kenangan mengusik jiwa sat yeh!....... hehe.....
Macam ni cerita dia......

Kira-kira 20 tahun yang lalu, waktu tu SI DIA masih bergelar pelajar dan SI NUN pulak dah bekerja.....
maklum ajelah, seorang kat JB, seorang kat KL so, bila tiba cuti semester ajelah mereka tu dapat berdatingkan ( jangan tiru yeh! ). Kalau dah berdating tentulah nak mamam ye tak? Takkan nak berbual aje   hehe.....
 credit pic mashable
So setiap kali makan, of course le SI NUN yang jadi Tukan Bayaunya. Apalah nak diharapkan dalam wallet SI DIA pada masa tu, yang mungkin hanya ada IC dan Kad Matriks aje......hehe....
Ada jugak ketikanya terasa macam SI NUN dipergunakan gitu!.....

Tapi, nak buek camno...... redho ajelah den.... itu aje yang ado! hehe.....
Syukurlah...... akhirnya bersatulah jugak mereka tu....

Biasalahkan.... dah namanya pompuan, SI NUN pulak tu, bukan SI WAU, atau SI HA, hehe.... sesekali ada jugak terungkit cerita lama, pasal ni....... hehe....

Tapi apa jawab SI DIA......

Dulu tu TANAM MODAL namanya, eleh........ sekarang ni dia yang terlebih KETUK orang!....hehe.....
Terima kasih bang......


47 comments:

  1. hihi tanam modal eh.. :D


    takpelah, skrg si nun pulak ketuk si dia :p

    ReplyDelete
  2. ahaa, rupanya dulu2 tu sesi tanam modal.
    takpe yang penting bahagia selamanya :)

    ReplyDelete
  3. bila dah tanam modal....ketok je lah...baru keluar hasilnya betul tak...he heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...betul jugak tu Yan...Pandailah Yan ni
      kalau tak ketuk mana mau keluar hasilnya hehe...

      Delete
  4. Boleh eh istilah tanam modal..huhu...

    ReplyDelete
  5. Wah..sikit2..lama2 menjadi bukit..sya pun mau berperibahasa Okje.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboi! Tak mo kalah ngan OKje nampak gayanya hehe

      Delete
  6. Bojo aby slalu ingatkan ke dua dua anak dara nya. Klu ada laki yg asyik minta belanja, tinggalkan jer. Alasannya klu blm brkahwin dh gunakan pmpuan nnti bila dh kahwin dia lps tngan. Tu ckp bojo, tp lanangnya tk la gitu sngt fikirannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu Aby....kalau dah kerja pun selalu mintak pompuan belanja, itu lanang yang lebey sudah namanya, Aby... hehe.... Sebagai pompuan kena give and take jugak, sesekali rasanya tak salah kalau pompuan belanja....

      Delete
  7. sebab tu dunia tu orang kata bak roda... kadang2 kita di atas, kadang2 kita di bawah... dulu u ketuk ai, now ai ketuk u.... hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....harap redho ajelah si dia yeh!

      Delete
  8. hmpir sama kesnya ngan UA, cuma masa UA belajar dulu, dpt elaun tiap2 bulan k'jaan bagi ditambah lak dekat ngan kg, anak bongsu lagi.. si dia cuma bekerja ngan famili, fhm2 jerlah keja ngan kuarga, kdg2 ada, kdg2 xder duit poket..


    memandangkn kami agak gatai nak berdating sesekali, kenalah fhm ada masa2 si dia ni poketnya kosong, ala lebih2 kurang jer,..

    alhamdulillah.. kami disatukan jua & kekal bahgia hingga kini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiiiii baru pahsan, panjang lebar punya komen.. urmm dlm keadaan tertekan cenggini, byk lak idea, hihihi

      Delete
    2. Hehe...hendak2 tension le selalu....panjang sikit komen hehe

      Delete
    3. Sespesis le kita ni UA....
      Yelahkan UA, kita ni jenis orang yang boleh lebih kurang,...fleksibel... janji jangan lebey sudah hehe.... Moga si dia tidak akan mempersia-siakan kita....hehe

      Delete
  9. awal2 dah siap sedia. HAHA. terbaikk

    ReplyDelete
  10. hehehe.. timbal balik lah ye Kak..:)

    ReplyDelete
  11. best citer si nun tanam modal nih hehe...biasa dengar citer si tanggang je hehe gurau je. takpe..yang penting..bahagia hingga kini

    ReplyDelete
  12. Payah juga nak faham mula2, nun, wau, ha...nasib baik takde lam alif (maklum, org tua, lambat panas nak faham)...

    Tanam modal dan sekarang kutip hasil, alhamdulillah sekarang bahagia. Ok lagi tu okje, belanja makan je. Budak sekarang tanam modal lagi hebat. Dengar pengakuan mereka pun takut. Muda2 belasan tahun dah belajar make up, baju ala-ala model bagai. Terkejut bila kita tegur, "kena kuar modal nak "tangkap" orang berduitla cikgu"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim ni ada ada aje.... Hehe..

      Hayo...dahsyatnya budak sekarang punya menanam modal Anim....

      Delete
  13. ketuk jangan tak ketuk...kira ni investment berbaloilah lah ya..he..he

    ReplyDelete
  14. hahaha....kisah zaman dulu2....
    tapiu apesal keluar si nun si NUN si dia tu...konon jiwang la tu,,,,kihkihkih;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nak mengena orang kena menyamar PC hehe....tak de lah perasan sangat! Tak gitu?

      Delete
  15. Setuju.... mmg investment namanya... bestnya jadi suri rumah (dah pulang modal)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elly.... Okje mengingatimu sejak hari tu tau, dan hari ni awak muncul! I like...

      Delete
  16. haha cantik ayat tu tanam modal...tekenang zaman cinta cintun

    ReplyDelete
  17. penuh simbolik ayat dalam entri ni.... pandai hainom mengolah...

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum, alamak dalam nyer maksud entri nie isk isk isk isk, biasalah is maybe dah tua kowt nak imaginasi xdapat, apa pun best gak baca entri macam nie.

    p/s: is isi tabung hishop satu.

    ReplyDelete
  19. Modal ada hasil xpe...hehe

    ReplyDelete
  20. si nun dan si dia bersama jua akhirnya..alhamdulillah....

    ReplyDelete
  21. Biasalah lelaki akan menanam modal utk memetik untung . untung yg dimaskudkan ialah hidup bersama. moga okje dan suami kekal bahagia hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  22. hurmmmm akak..akak...macam tuh yer rupa2 nyaaa..huhuhuhu nak mintak si nun belanja si nin neh laaa bole tak kak?? huhuhuhu. miss u okje! huhuhu lama tak datang sini baca. serius. penulisan akak dah semakin buatkan orang nak baca. eh? ayat apa aku buat neh?? hahaha

    ReplyDelete
  23. Assalam
    kenang zaman bercinta la ni he hee
    kalu dah jodoh akhirnya kan
    emmm. Yg penting bahagia

    ReplyDelete
  24. ehhehehe best kan imbau zaman cintan contun.asben2 semua gitu kot majoriti..tp alhamdulillah..hepi sampai sekarang kan okje..

    ReplyDelete
  25. kenangan yang mengusik jiwa lah ni ye...
    hehehhe..

    ReplyDelete
  26. heheheheh kelakar la... tapi sweet je si nun tolong byr yea... hahahah

    ReplyDelete
  27. Hahaha tanam modal eh... takper la, tanam modal tu tandanya ada kepercayaan.

    ReplyDelete
  28. Amboi....tanam modal yea....ekekeke....

    ReplyDelete
  29. tanam modal yang dapat balik pulangan akhirnya...he he he..biasalah tu... ekekeke...

    ReplyDelete
  30. alololololo...co cweet nyeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  31. hahahhahhahaha...ok la tu..berbalik smula la apa yg dah dilebur utk si teruna skng ni kannnnnn.... kohkohkoh...

    ReplyDelete
  32. errkk.. arjuna la.. bkn teruna.. alahahiii perahsantan la tu hubby akak nnti..! hahahaha...

    ReplyDelete
  33. so sweet kan time bercinta dulu hehehe

    ReplyDelete