Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 2 July 2013

CENDOL....

Balik MUAR mesti pekena CENDOL......


OKje lebih suka CENDOL KACANG MERAH....... yang ni, pilihan budak-budak, CENDOL PULUT.....

Gerai dia kat tepi jalan je, menghala ke Tanjung Mas....
Dulu dekat tepi bazar, bawah pokok....
Pemiliknya orang Melayu ....

Rasa dia?
Memang lembut..... bukan keras macam yang kita beli kat Supermarket tu....... hehe....

Nama pun CENDOL, rasa dia sama jekan....
Bolehlah...... nak menghilangkan dahaga....


43 comments:

  1. Dulu gi Muar makan cendol jugak, petang2 layan cendol dalam hujan. Tepi jalan ja. Kami jalan kaki dari hotel D'99.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun org Muo tp tak ingat mana letaknya Hotel D'99 tu hehe

      Delete
  2. Saya suka cendol. Cendol terbaik setakat yang ada di Ipoh. Cendol warisan dekat area rumah saya

    ReplyDelete
  3. kalu dapat kacang merah nyer besar2 mmg best

    ReplyDelete
  4. kite suka cendol pulut! hihihi

    ReplyDelete
  5. minggu lepas sayanpun ada pgi makan cendol, ss 15... sedap...

    ReplyDelete
  6. yummy....rietta pown xsuka pulut...mam cendol biasa jer...

    ReplyDelete
  7. Awwwwwww.....cendol???sedap nyeeeee

    ReplyDelete
  8. Farah suka Cendol Jagung..Yummylicious... he he he...

    ReplyDelete
  9. Pagi2 ni terliurlah pulak...mana nak cari cendol ni! OKjer punya pasallah ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...alahhh suruh 'anje' buatkan aje hehe..

      Delete
  10. oh hantu cendol rupanya heeee..nak sikit?

    ReplyDelete
  11. dapat sejuk mesti bestkan lega anak tekak kita d buatnya.tq wak sb sudi masuk komen d blog saya yang sedang2 itu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang suri...
      OK jerr.... apa lak sedang sedangnya.... oklah tu... hehe...

      Delete
  12. adoiii...terliur tgk cendol ni kak..
    sllu beli kt sini kurang umphh!

    ReplyDelete
  13. sedapnya cendul..lama tak makn...tepi jln kat rumah akak ni ada..tapi tak pernah beli..tgok ni mcm teringin pulak....

    cendul bergerak...

    ReplyDelete
  14. lau ein suke cendol jagung! alamak aii sedapnyeeee

    ReplyDelete
  15. Kanda macam anak-anak dinda suka campur dgn pulut sedap:)

    ReplyDelete
  16. x terliur pun.. sbb nmpk x sejuk...hihi.. deqla pun suka cendol kacang merah... cendol pulut x suka la...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei...siapa kata tak sejuk...sejuk tau...cuma tak nampak ais je...huhu...jeleslah tu! hehe

      Delete
  17. Okje..ummi singgah makan cendol ni, hehe..

    ReplyDelete
  18. Ni minum masa tengah panas....nyaman....hehe

    ReplyDelete
  19. td vroom balik dari tanjong karang sbb ada site visit ..
    singah makan cendol Durian Burhan . cukup femes cendol ni ..
    memang selalu penuh dengan customer ..
    pulak2tempat dia tepi jln besar ..

    ReplyDelete
  20. Bestnya..baru minum last week...mada beli brg untuk kenduri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenduri pun ada cendol ye SA...sedapnya...

      Delete
  21. Hari tu tengok tv dorang buat pasta style macam cendol tradisional dulu, teringat giler kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sendiri rasanya tak susah manalah MJ...cubalah!

      Delete
  22. ya Allah.. sedapnye tengok!!nyum2..nak tikit..!!

    ReplyDelete
  23. pada sy setiap cendol tak sama kot rasanya.en suami n fil mmg peminat cendol,serata corok tempat cendol kami dh pekena..:)

    sy plak tak berapa suka kacang merah.klu order cendol mesti takmo kacang.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung le yang jadi follower tu ....hehe

      Delete
  24. UA suka cendol bodoooooo jer, xsuka bersantan, taruk gula jer sikit sbg perasa, maklum le selera makan orang lama berbeda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ke tak bersantan UA...mesti tak kick kan!
      Eleh....bukan kita lebih kurang je lamanya ke hehe ke OKje lagi lama? hoho

      Delete
  25. Kita pun suka makan cendol, tapi yang biasa punya. santan mesti pekat and gula merah mesti banyak..deman tu..nway kita pernah makan cendul pulut durian dengan tapai...heavy sangat-sangat..seminggu tak hilang rasa dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...yg heavy gitu Okje tak pernah makan Raudzah... kalau ngandung harus boleh gugur tu hehe

      Delete
  26. suka cendol,,,ingat sebelum posa nnt nak open table makan cendol,, ehe,, jom joint

    ReplyDelete
  27. WAHHHH . SODAP GEGILE GILE TU . CENDOL PULUT MERAH PLING BESH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Deq.... mana pigi adey manisss???

      Delete
  28. pergghh kena cendol time cuaca tengah panas, mmg terbaekkk
    sejokk je masuk tekak hehe

    ReplyDelete
  29. waa..my feberet is cendol pulut..

    ReplyDelete