Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 July 2013

Goyang Kaki

Salam 15 Ramadhan......

Semalam dan hari ini Arjuna buka hotel lagi.......
Kalau semalam OKje dah GOYANG KAKI, nampak gayanya hari ni lagi lajulah kaki OKje bergoyang, hehe......

Semalam dapur tak berasap, hari ni....... HARUS tak berasap sekali lagi ......

So Buku Resepi yang duk atas meja sepanjang Ramadhan ni, nampaknya WAYANG ajelah .......
Habis tu kalau memanjang GOYANG KAKI ........haha......


Dan lagi.......
Kalau menu asyik MASAK KICAP je...... hehe......

Boleh gituew?.....


61 comments:

  1. ish3x.. perunding menu udah mengaku kalah, naper ni?

    xper2, PARAM bykkan? beli jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam mmg totally beli UA...hehe

      Delete
  2. masak kicap pun sodap gakk..hihi

    ReplyDelete
  3. kalu di belanja berbuka kt hotel apa slhnyer kak oi... goyang kaki boleh kuruskan kaki kak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada kami yg buka kat hotel Dana...dia sorang je...hehe.... company dia!

      Delete
  4. hehehe nak lagi laju goyang kaki OKje tu, call je pizza ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....betul jugakkan Zaza...
      Tapi, Pizza tu mcm tak lalu je bulan bulan yg mulia ni Zaza hehe

      Delete
  5. sesekali rewards untuk diri sendiri.. ;)

    psstt: brokoli tu ai goreng dengan tepung bestari (perisa asli).. goreng jgn lama takut brokoli tu lembik.

    ReplyDelete
  6. akak masak lauk ayam goreng je. hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syuk ni....jemulah Syuk makan ayam goreng....

      Delete
  7. sekali sekala goyang kaki, apa salahnya okje...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mia.... bukan selalukan...hehe

      Delete
  8. wow makan kat hotel. best tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukanlah OKjelah IL...Arjuna sorang dia je....

      Delete
  9. Kanda ingatkan Arjuna ada acara open ceremony dihotel. Buka=iftar tersilap anggapan dah kanda ni.

    Teringat satu ceramah ustaz kata lebih baik isteri yg menggayakan masak kicap hari-hari daripada yg membeli tiap hari (macam kanda inilah - malu bila terkena batang hidung). Tukar-tukar tak apa dia kata memula daging masak kicap, esoknya ikan masak kicap, lusa sardin masak kicap, tulat telur masak kicap, penat dah nasi goreng kicap hahaha... ini ustaz tu yg cakap tau bukan kanda. Kanda ulang aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... apa yg nak diopen ceremonykan kanda.....kuli je Arjuna tu hehe....
      Rupanya jadi jenaka ustaz masak kicap ni yeh kanda.....Mmg femes le masak kicap nikan kanda... tp dinda anak beranak mmg suka masak kicap ni!

      Delete
  10. salam ramadhan # 15 ok je
    best nye jd okje leh goyang kaki,m3h hari2 kne masak..
    bilelah nk cuti masak..tggu jgk biler hubby nk ajak bbuka kt luar..

    ReplyDelete
  11. Goyang jangan tak goyang Okje..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statement tu mcm lain macam je bunyinya Raudzah hehe

      Delete
  12. bergoyang sakan la 2,3 hari ni yer..ke dah sampai goyang inul ni??hehe

    ReplyDelete
  13. Dpt cuti bergoyang kaki punbestjgk sekali sekala kan okje..
    actually yg kita beriya nak masak tuk laki jer kan..kalau setakat kita ngan anak2 yg sorang dua tuh tak kesah pun makan aper pun kan..
    baru lps masak nasi goreng kicap tuk dak aidan..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu UA....setuju sesangat...tekak kita anak beranak apa aje boleh masuk hehe

      Delete
  14. hamboi x menahan yer.. goyang kaki.. jgn goyang bontot inul..

    ReplyDelete
  15. saya ada buku ini di beli tahun lepas..setakat ni dah cuba 5 resepi di dalamnya..tapi klau kira sy lebih byk ambil resepi kt interet..

    ReplyDelete
  16. syok nya buka kat hotell..terbayang-bayang puding roti sos vanilla yang sedap tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syokkan NN kalau dapat buka kat hotel... tp masalahnya tak dapat hehe

      Delete
  17. haha, suka lah tu ye... takpe okje gembira, saya pun tumpang gembira gak...

    ReplyDelete
  18. Rezeki tuh makan kat hotel kan.. :)

    ReplyDelete
  19. ahahha..hari2 tunjuk kat PARAM lah ye..
    kami dah star masak kt umah skrg.. gotong royong dgn kuling masak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni mcm nak makan tom yam pulak Atie hehe

      Delete
  20. hahahaha.. mcm2 la akak ni.. sekali skala try goyang inul pulak kakk... kehkehkeh....

    ReplyDelete
  21. best lah kak, rilek jer. mama hari-hari dapur berasap ..hihi

    ReplyDelete
  22. ok larr tu....sesekali berehat kan...

    ReplyDelete
  23. amboi best nyer dia goyang kaki..
    nak tumpang sekaki boleh?

    ReplyDelete
  24. Baik2 goyang2 nanti tak leh berenti susah...heheheee...

    Tak sempat nak goyang kaki asik jalan je kaki ini, letih...

    ReplyDelete
  25. samalah kita okjer....bukan kata cik abe makan hotel cam okjer, dia keluar daerah je, automatik jadi malas nak masak. asyik nak membeli saja...walhal tak habis pun..

    p/s buku masakan memang suka dibaca dan dibelek tapi cukup bercinta nak dicuba, hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sespesislah kita Anim hehe

      Suka dan setuju sangat pada statement awak yg bawah tu Anim hehe

      Delete
  26. smlm ajak suami mkn kat hotel..lps tu dia bantai gelak..akal nak memerli la tu..

    p/s kartun tu masih bnyk yg kurang..ikutkan banyak lagi..yg termasuk..blogging ni..iklan je..selingan..he~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Chef hotel tu sama stay lebih standard dari bini dia tu yg dis belasah gelak tu Knor hehe

      Delete
  27. eh cm kenal je buku tu..selalu jugak tengok..Chef hanieliza kan..

    ReplyDelete
  28. Masak kicap tu simple dan sedapkan.takpe...bukan selalu okje goyang kaki hihihi

    ReplyDelete
  29. amboiiiiiiiiii.....kemain laju sangat kaki tu bergoyang yeaaa...kohkohkoh...
    Alamakkkkk...cik pon ade buku resepi tu lah..tapi bila masak,asyik2 masak kicap jea kan..hahahahaa

    ReplyDelete
  30. klu cam tu , rajin2 lah masak kicap , nanti dapat berbuka di luar memanjang ... heheheee

    ReplyDelete
  31. Kemana pula hilangnya coment ku

    ReplyDelete
  32. oklah kalau msk kicap...mcm saya ramai yg x makan kicap kat umh tu...uhuhuhu

    ReplyDelete
  33. Bagus juge taktik tu...mana le lalu nak makan msk kicap je, nak di tegur takut merajuk...nak jaga hati, jalan terbaik, "Yanggg....hari ni kita berbuka di luar ye"

    ReplyDelete
  34. ok je kak kalau masak kicap hari2. hihi. betulkan akak, kadang2 kita yang pening dok pikir nak masak ape.. hihi

    ReplyDelete
  35. ok je kak kalau masak kicap hari2. hihi. betulkan akak, kadang2 kita yang pening dok pikir nak masak ape.. hihi

    ReplyDelete
  36. hehehe samalah kita.. nak nak lagi umah mak dara depan tu ada bazaar ramadhan.. hari hari makan lauk tunjuk tunjuk aje lah hehehehe

    ReplyDelete
  37. Buku yg sama dibeli wife aku 2 bulan lalu....masih cantik lagi cuma berabuk jer...kikikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang je dengan orang sini Nep hehe...

      Delete
  38. Saya pun 2 hari dah dapur tak berasap... sbb encik hubby off... makanya, kami merewang cari baju raya... seronokkan sekali sekala dpt mkn kat luar... hehe

    ReplyDelete
  39. bestny dpt goyang kaki hehe..
    sy masak kicap..kuah kicapnya saja yg habis..hehe

    ReplyDelete
  40. akak dah try udang masak kicap?? =) hehee

    ReplyDelete
  41. buku paling laris kat kompeni intan..popular bhd,,hehe

    ReplyDelete