Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 25 July 2013

JOB dirumah

Salam 16 Ramadhan......
Semakin hari semakin ketandusan idea yang kronik pulak dah OKje ni nak buat entri.....huhu.....
Tak pelah, layan ajelah......... lama-lama nanti datanglah 'syeh' tu hehe.....

Sebenarnya dah lama dah OKje baca pasal Job dirumah melalui My blog santai aka Cik Puan Raudzah yang come lote tu. Tapi baru sekarang ada keinginan nak bertanya further dengan orang yang dah ada experienced pasal ni....

Biasalahkan....... bila dah Kilauan Emas ni ...... hehe...
Baca banyak kali kat website dia pun, belum tentu faham........  asyik BLUR memanjang.... hehe......

Kalau kerja dia tak menyerabutkan kepala, teringin jugak nak try....
Tu yang nak tanya ni....... mana-mana yang dah pernah try apply kerja ni, mungkin boleh share experienced dengan OKje.....

~  Macamana bentuk kerja dia....... tu yang nak tau tu, key in data aje ke...... menaip je ke....
    Kang kena buat research, analisis bagai...... ha sudah!!........huhu......
 
Baik-baik berhenti kerja nak lari dari stress...... buat Job dirumah terus high blood pressure hehe.....



42 comments:

  1. Bagus la sesiapa yang rasa nak cari pendapatan dari rumah elok sangat...

    ReplyDelete
  2. UApn blurrr, mmg tak faham..

    Apa kata OKje wat bz online? bek keja sendiri, kepalapun tak serabut sbb kita boss & kitalah juga le kuli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ** sbb kita boss & kita juga le kuli..

      Delete
    2. Hish okje tak pandailah UA nk berbisnes ni....Ini serious.....hehe

      Delete
  3. kadang2 diorang cuma nak pakai kebolehan kite je kak. tapi adalah yang serius pakai khidmat kita.

    ReplyDelete
  4. hihiihi..betul tu kata OKje...kalau keje mcmnie dateline nak kena hambat.. stress oooo...

    ReplyDelete
  5. Ooooo....insaf saya. Tak nak bercita cita nak berenti keje tak tentu pasal lagi..kang pendek umur lak

    ReplyDelete
  6. hadoiii,,
    klau senang teringin gok nak try
    wah berkilau emas,,,kiki,,

    ReplyDelete
  7. salam.. bukan senang nak senang kak.. dan bukan susah nk susah.. kena berusaha.. apa2pun, smoga succes slalu kak

    ReplyDelete
  8. pernah terserempak ngan iklan camtuh..tp cam tak konpiden jer okje nak join..takutlah kena prgunakan ker..ade udang sebalik batu ker..huhuh..tuh UA nyer perasaan

    ReplyDelete
  9. Tak boleh nak fokus benda2 macam ni rasa tak cukup masa...(alasan lagi). Blog hasrulhassn banyak syer job dirumah ni.

    ReplyDelete
  10. saya dah join tp tak ambik pon kerja sbb sy tak der laptop & internet kat rumah..huhu

    ReplyDelete
  11. mcm senang tp akak jenis susah nak percaya benda2 mcm ni..testimoni tu sendiri boleh buat...

    ReplyDelete
  12. belom cuba belom tau.. so cubalah kak.. mana tau rezeki masyukk.. hihi...

    ReplyDelete
  13. saya dah beli Jobdirumah tu , indah khabar dari rupa , satu job dibayar 30 sen!!? mau tak kematu dok ngadap laptop baru nak dapat 30 sen , kalau job yang upah mahal USD$100 , itu kena bida, bersaing dengan ramai orang , kalau dapat pun , nak buat tu mau makan masa 2-3 hari ,dah tu kalau nak bida , kena bayar duit pulak , menyesal saya beli

    ReplyDelete
  14. ada baca juga..kerjanya pelbagai dari key-in data, taip artikel dll..ikut company kot..itu pemahaman ida ler...teringin gak nak buat tapi di rumah masa dah full hehehe

    ReplyDelete
  15. Kanda tidak berminat sebab ada ramai yg dah terkena tau dinda. Nasihat kanda baik berhati-hati ajelah. Tapi kalau dinda suka kena pilih betul-betul trading yg macam mana jadi pilihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata suka tu taklah jugak kanda... Saja nak tau mcm mana kerja dia.....
      Dinda lagi suka blogging sambil goyang kaki kanda hehe

      Delete
  16. bila baca, rasa macam tak confident jer iklan tu.... sebab tak cukup jelas dan telus.... ni pendapat saya yg cuma sepuluh sen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oklah jugak tu Bijen 10 sen.... Okje ni lagi la 5 sen! Hehe....

      Delete
  17. keje cenggini lagi sonang kan sis..tak payah kelua umah,dok depan lappy jea.pas tu boleh berblog,tak de lah orang pantau...sampai lappy meletopppsssss pon tak pe,...kohkohkoh

    ReplyDelete
  18. X tau la nak ckp. Takut tipu je.

    ReplyDelete
  19. Tq Okje coz promote entry kita.sebenarnya Jobdirumah ni adalah satu alternatif kalau kita serius nak cari pendapatan sampingan..ada dua sumber income, satu dari members yang kita recruit yang mana kita dibayar RM20/25/30 per members. Then satu lagi yang ambil job sampingan samada direct atau pun kena bid..tapi yang pasti kalau nak berjaya dua-dua kena usaha. In Shaa ALLAH ok..ramai yang dah berjaya actually..tapi kena serius..

    ReplyDelete
  20. Okje xpayahlah buat benda ni... Tapi saya lihat karektor OKje boleh jadi jurujual yg berjaya. Mulakanlah dgn jual tudung ke...di blog ini. Itu pun job di rumah juge

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa agaknya karektor okje yg awak cakap gitu yeh BM ? Banyak ckp eh? Hehe... Tp tekaan awak tu salah BM.... Okje tak pandailah buat kerja yg kena berinteraksi dgn orang mcm tu... Hehe...

      Delete
    2. kak okje, rasanya saya setuju dgn BM. better akak buat online bisnes yg hanya based dekat rumah je. mungkin permulaan agak susah sikit la nak handle. akak ada blog, ada fb, rasanya lebih mudah kot. kak okje tak pandai nak berinteraksi dgn orang? betul ke ni kak? rasanya akak friendly dan ramai org yg senang dgn akak. Serius cakap ni. bukan nak bodek ke apa.
      btw, kami doakan apa shj yg akak ceburi akan menghasilkan kejayaan yg berganda. kitorang ttp support akak. just becareful eh kak.

      Delete
  21. belum cuba kann...nnt berjaya alahamdulillah...

    ReplyDelete
  22. Boleh cuba kerja ni kot Kak..
    sekurang2nya ada juga benda boleh dibuat bila boring2...
    kt Sabah blm ada lg kerja2 begini:)

    ReplyDelete
  23. tak tahu sangat pasal job ni. Apapun, akak buatlah pilihan yang terbaik. jgn stress2.. hihi

    ReplyDelete
  24. saya pun teringin nak jadi suri rumah n buat kerja dari rumah hehehe. masa pun fleksible , boleh buat apa yang kita suka dan byk masa spend with kids hehe...amboi2

    ReplyDelete
  25. anak buah ada gak review benda ni utk isi masa cuti semesternya yg jejak 3 bln . kena byr fee rm50 kot . pas tu kena ambil test . klu cemerlang ,ok la klu just ok ... pastu bila ada company nak offer job ke byr fee lagi ... job byk drp overseas la ... saya pun x tau dia ada apply x ...

    ReplyDelete
  26. jangan kata okjer yang goyang kaki di rumah je nak cuba, kadang2 saya pun teringin nak tau camna kerjanya. manalah tahu...nak pencen awal, bolehlah buat kerja di rumah sambil goyang kaki (atau garu kepala nanti..)

    ReplyDelete
  27. adoi, pening kepala, kerja kat rumah pun tak beres lagi.. hihi

    ReplyDelete
  28. hehe ni yg nak serius boleh la kot...sy blogging jela kot ;p

    ReplyDelete
  29. ummi pun pernah tengok iklan2 macam ni,banyak sekarang ni kan.
    Ummi pun kategori keje dari rumah, online bisnes,hehe..

    ReplyDelete
  30. Pernah dgr juga...tapi malas nak try...

    ReplyDelete
  31. Ala... boring la kalau okje buat keje lain... nanti tak meriah lak blog okje ni... sbb Sibuk dok kejat deadline.. hihi...

    saya baru setahun lebih jd surirumah... rasa boring gak buat menda yg sama... kemas, masak, lipat baju dan lain2... sbb tu saya buat Tupperware online... seronok sebab kitalah bos... kita gak kuli... yg penting tak stress... hahaha... nak join? jom! hahaha

    ReplyDelete
  32. kerja kat rmh ni sendiripun dah berlambak..hehehe..sapa nak tolong kita lipat kain...?

    ReplyDelete
  33. pernah teringin jg nak try tapi sampai skrg pn tak try2 juga hehe

    ReplyDelete
  34. intan idak pernah la pulak try mentry kerja di rumah ini..cuba akak try ,..hehe

    ReplyDelete
  35. m3h pun dah lme perasan iklan job dirumah ni..igt nk try,tp takut tak terbuat nanti.

    ReplyDelete
  36. tak pernah ade pengalaman la apply mende ni...tp pernah dgr lah sbb mase dlm pntg dulu ade jgk duk search psl mende ni kerana kebosanan takde keje nak buat ms dlm pntg tu...tp x prnh try...takot kena tipu....
    skg ni klu OKje nak buat BIZ online blh lah kucing samo ni tolong kongsi2 pndpt....hihihi.....klu kerja mcm kat atas tu tak reti lah;)

    ReplyDelete