Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 19 July 2013

KAD RAYA istimewa buat orang yang ISTIMEWA

Salam 10 Ramadhan...

Lama dah OKje tak tulis KAD RAYA ni.....huhu....
'MENDAPAT' apa tah lagi ....... Kali terakhir dapat, mungkin 10 tahun lepas kot...... Lepas tu semangat 'orang tu' menghantar kat 'orang ni' kian pudar! hehe.... Jangan cinta semakin pudar SUDAH!....

Zaman belum MENETAS dulu hehe..... zaman anak daralah tu......., time time macam nilah duk bizi pilih KAD RAYA. Nak hantar pada orang tersayang katanya......   Mestilah cari 'kata-kata ucapan' yang paling syahdu dan jiwang, selagi belum berjumpa, selagi tulah shopping complex terus diredah! Maklumlah pengganti diri di pagi SYAWAL.......

Setem kad raya pulak dulu cuma RM0.20  - RM0.30 je harga dia. ABANG POSMEN jangan cakaplah .... orang paling glemer dan terpentinglah time puasa ni........sangat dirindui! hehe

Cerita pasal KAD RAYA ni bukan apa, teringin nak bagi KAD RAYA pada Sudden Attack kat hostel tu!
Beli sudah, tapi pak ngan adik-adik dia belum tulis lagi, mak dia sorang je yang OVER hehe..... Kalau cam ni bilalah nak posnya!


Banyak pesanan dan semangat yang dititipkan tu......... hehe... Separuh kad je 
dah tulisan mak dia....memang 'over' betul!..
    

Anak-anakku, ini tidak bermakna Sudden Attack aje yang istimewa, Angry Bird, TLBD 
juga sama ISTIMEWAnya di hati ibu..... 


61 comments:

  1. Klu utk org istimewa kena kad yg ada musiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah Aby....membazir je hehe

      Delete
  2. Bagusnya okje nie..siap bg kat anak lagi..mesti terharu SA dapat kat ry dr maknya nanti..tuk che abe takder ker kad raya jgk..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja nak bagi kata kata semangat pada dia melalui kad UA....
      Ci Abe? Tak payah le....hehe

      Delete
  3. Wah buat karangan dalam kad raya ke? Hahahaha..Semoga dimanfaatkan dari setiap kata-kata tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala-ala karangan jugaklah Akmar hehe...
      Harapnya gitulah...

      Delete
  4. untuk UA xder ke?

    "cam le kamu tu dekat dihati OKje!!!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de kad tak semestinya jauh dihati wahai UA..... Nanti OKje SMS aje le...boleh? hehe

      Delete
  5. Yg didepan mata hari-hari boleh dinasihat tapi yg jauh inilah salah satu cara menggembirakannya.

    ReplyDelete
  6. lawa dh x dpt kad raye..last time belaja la dulu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggulah tahun ni mana tahu dapat ke!...

      Delete
  7. OKje, hehe best kan dulu2.. dpat bnyk kad raya lepas tu lekat kat dinding, gantung kat ranting, lambakkan dalam pinggan besor. hehe Rindunya zaman2 tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan.... Kelakarkan....apalah pesen zaman tu kan Zaza.... Sekarang sure tak de kan!

      Delete
  8. sekarang ni banyak hantar e-card ajer...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. mmg bertuah ler kalu dpt kad raya tu..
    tambh2 mak plak yg kasi..
    mmg touching Sudden Attack tu nnti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm... Tak denya Shark...budak laki bukan hati kering ke Shark

      Delete
  11. 'kata-kata ucapan' yang paling syahdu dan jiwang yang cik tak boleh bla tu...hahahahhahaa...Dolu2 kannnn..biase lah...siap kasi kad yang ade bunyi2 lagik..hahahhaaa

    ReplyDelete
  12. zaman dulu2 seronok tunggu abang pos ...s

    ReplyDelete
  13. seronok kalo igt zaman dlu..byk dpt kad raya..skrg ni men sms je..

    ReplyDelete
  14. KY pun dah lama tak menulis kad raya ni, rindu juga suasana shoping kad raya, tapi nak hantar kat sapa sekarang ni, semua buat ucapan online heee

    ReplyDelete
  15. nostalgia sungguh kan.. deqla dulu penah dpt kad raya dari pakwe besar punye siap ada lagu2.. tp.. pakwe yg dulu bg bkn pakwe yg jd hubby skng ni.. hihi..cantik tulisan kak okje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana pegi pak we tu sekarang Deqla? Hehe

      Delete
  16. salam..yelah..zaman skang org sms.email..rindulah dengan kad raya....best kan mase pilih2 kad raya dulu..dgn gambar katun lah..dgn yang ada mzuik lah.....hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul rindu zaman tu kan ...budak sekarang harus tak reti kad raya ni kan NN

      Delete
  17. macam panjang je karangan tu..bertuahlah sape dapat..hahahah

    ReplyDelete
  18. Dapat kad raya dari anak2 je...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat jugak tu JA dah kira ok dah tu

      Delete
  19. makin di tinggalkan fenomena kad raya ni kan.. dulu2 tak sabar nak berbalas kad raya..

    ReplyDelete
  20. aihhh windu nk nulis kad raya juga....momment yg bahagia..

    ReplyDelete
  21. Dah lama tak dapat kad raya..dulu siap buleh gantung2 sebab dah byk sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dulu mmg trend gantung dinding kan CV

      Delete
  22. Dah lebih 10 tahun tak dapat kad raya, last sekali dapat masa belajar kat dulu. masa tu e-card segala belum ada lagi...rindunya nak dapat kad raya....huhu

    ReplyDelete
  23. Seronoknya klu dapat kad raya ni..
    dah lama tak dapat..
    paling besor sy dpt kad raya Kak ialah dr Kulingku..besor kedabak..haha..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti sukakan Atie dpt kad raya besau! Kembang kempis hidung tu menahan gembira! Hehe

      Delete
  24. lor ingat nak bg kad raya kat kiter jugak
    uwaaaaaaaawawawawa

    err dedulu kan kiter suka bl yg ada muzik tuu,,,pastu kan letak perfume kasi wangi
    err,,,kiter masih simpan sampai sekarang tauu

    kiki,,,

    laa ni,, malas dah nak berkad raya,,,tapi thn lepas dpt byk kad raya dr rakan blogger,,,thn ni,,,xdok,,kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu tahap jiwang karat tu Izan kalau sampai bubuh wangi ganguan hehe...
      Pergh al maklum le Blogger femes!

      Delete
  25. cantik tulisan....zaman kad raya dah berlalu...makin pupus...masih ada simpan kad2 raya zaman dolu2...sentimental value..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe haruslah disimpan kad raya zaman cintan cintun tu Noe...kenangan di hari bergaduh! Hehe

      Delete
  26. hehehe rajin anta kad2 raya lagi yer okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuk anak KA bagi kata semangat selain nk buat surprise!

      Delete
  27. Sekarang ni kita hantar kad raya elektronik lah Okje..jimat sikit..hee.hhe. tapi yang official punya still kena guna kad raya lah kan..nway salam 10 ramadhan ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman cyber katakan sekarang ni....hehe

      Delete
  28. Hihi teringat zaman muda2 dulukan.

    ReplyDelete
  29. Bestnya keluarga penyayang macam ni.. Okje bagi kad bila ni? Dah siap pos ke? Awl tu.

    ReplyDelete
  30. utk yg teristimewa tu ada muzik tak kak.hihi

    ReplyDelete
  31. kad raya dr malaysia mmg tak dpt dah..tapi luar negara tu ada le..istimewa la juga kan

    ReplyDelete
  32. Dulu2 biasanya yg saiz besaq dan ada muzik la M khaskan utk insan yg teristimewa ni..

    ReplyDelete
  33. kad raya comel..kartun lg..hehe

    ReplyDelete
  34. Eh cantik la tulisan okje.. hehe

    ReplyDelete
  35. wahhh...
    cantik kad raya... untung betul sape yg dapat kann

    ReplyDelete