Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 July 2013

KORANG macam tu tak?

Salam 14 Ramadhan......
Diam tak diam,  dah hampir setengah bulan kita berpuasa........

Kome dah buat persiapan HARI RAYA ke?
OKje satu apa pun tak siap lagi......

Masa balik kampung hari tu, singgah kat Melaka, seboklah Si Arjuna menyuruh kami mencari baju Raya....... tapi kalau carinya dekat AEON tu, manalah ada banyak pilihan baju kurung. Ada tu adalah tapi harga dia mahal ya Rabbi........  membazir je rasanya kalau beli pun, bukan nak beraya ke mana pun, setakat nak beraya kat KAMPUNG tu aje! hehe.....

Untuk mengelakkan Arjuna membebel panjang, sebab dia dah penat-penat berjalan tapi satu apa pun tak beli, sebatlah sepasang untuk TLBD, kalau ikutkan OKje, OKje memang tak mo beli, sebab kurang berkenan dengan harga dia yang mahal!

Bagi OKje, setakat budak kecik, pakai jelah BAJU KURUNG yang biasa-biasa tu...... ni nak jugak yang style PEPLUM tu...... geram mak tau!


Arjuna...... tau ajelah kalau dah anak yang mintak, memang ditunaikan ajelah....... dia kata, lagi pun bezday TLBD tu kan dah dekat!...... Emmm.....yelah tu...............

OKje pulak, sejak dah semakin KERTU ni, rasa kurang moodlah pulak nak beraya.....
KORANG macam tu tak?


68 comments:

  1. heheheh ingtkan baju mak td rupenyer baju anak...

    ReplyDelete
  2. wah dah de bju rayo!!!! Ty xb'kesempatan nk beli pa pun lgi. uwaaaarghhhh

    ReplyDelete
  3. sbb xder mood le, sampai kini baju raya kami lum siap, urmmmmmmmmm...

    alaaaaaaaa sesekali nak melaram, apa salahnya beli yg mahal2 sikit tp kalu ntuk UA sendiri, tak prlu nak beria2 sbb 2 kali setahun pakai baju kurung @ masa hadiri kursus/kenduri (itupn JARANG2..), rasanya rugi bajet jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Oooo awak kerja pakai uniform ke UA?
      Betul tu UA...ingat tahun ni malas nak cari baju raya....lepaskan budak2 ajelah...
      Lagi2 dah tak kerja ni....emm samalah kita UA, masa bila nak pakai baju kurung pun tak tau!

      Delete
  4. hahahha di jaman sekarang ni baju budak sama pesen ngan org besar..
    harga pn sama dgn baju org besar hehe pening pening ;D

    ReplyDelete
  5. Cantik baju raya tu.

    Samalah, mood raya dah kureng. Kejap jer dah 14 ramadhan kan...fasa pertengahan dan juga fasa pengampunan dibulan ramadhan.

    ReplyDelete
  6. Cantik baju raya TLBD.. hehe..
    skrg ni musim peplum Kak...sana sini peplum..
    sy nak sambut raya biasa2 je Kak..:)

    ReplyDelete
  7. Persiapan raya lebih pada anak2 ja tapi sy ada 4 lai baju raya + baju kerja jugaklah tu...ahahhaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...dalam persiapan raya lebih kpd anak2 tu, 4 pasang jugak dah tempah tu JA.... alahhhh awak senang.... ada fesyen designer peribadi hehe

      Delete
  8. ingat baju raya akak td,tp anak2 skrg dh pandai ikut pesenn zaman skrg..nak peplum bagai kak..kita juga baju kurung..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Lin..... tak de maknanya OKje nak pakai peplum Lin.... OKje tak de pingganglah Lin hehe

      Delete
  9. Kanda perhati biasa mak-mak memang agak berjimat berbanding pak-pak kalau dengan anak apa pun dia akan bagi. Tapi mungkin sebab TLBD punya birthday ini kira 2 dalam 1. Utk raya dan birthday sekali (bagi senangkan hati mak hihi...)

    Kanda pun sama mood raya makin berkurang. Lebih suka puasa sebab relax tak payah sibuk-sibuk masak. Tapi kalau raya tak kering tangan kerja di dapur penat!!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah kanda.... Okje kurang suka kalau membazir tak kena tempat macam tu...lainlah baju kita hehe.... Bezday dia, dia nak mainan kanda.... huhu
      Betul tu kanda...... Malasnya sebab penat Raya tu asyik keje memasak je hehe...

      Delete
  10. Wah..TLDB ikut perkembangan fesyen yer..cute baju tuh..leh pakai raya ke2 ker 3 gie jenjalan..baju sedondon sure dah siap kan okje..
    since dok berpantang nie mood raya..tak terasa pun..dahla raya pun kena pantang jgk lagi...hoohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami punya baju tak de lagi UA....dia sorang je yang dah beli.... nak sangat yg tu...
      Cadang bebudak ni nak sedondon pink, tapi entahlah...jadi sedondon apa akhirnya hehe
      Sian UA yeh.....tak pe pakai bengkung raya je hehe

      Delete
  11. baju rayay kite temapah sehelai utk pg raya seasang gan family... sbb thn nie byk wat baju kurung utk wedding kwn2... hahaha... pakai yg tu je...

    ReplyDelete
  12. baju raya merangkap baju kerja..haha

    ReplyDelete
  13. cantik kak, mama dah siap awal-awal dah, sebab dah tau bila puasa menjelma je, masa nak mencari baju raya memang takde.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak prepare pun Niza...sebab mmg plan nk beli je hehe

      Delete
  14. okey la utamakan anak2 dulu..cantik peplum tu..
    zee dah siapkan awal2..ikut budget..kalo gedebuk mau tersungkur gak..hihi

    ReplyDelete
  15. comei peplum tu...demi anak dara tersayang....klu rietta, rietta xbeli bju kuality biasa dengan harga mahal...rasa membazir...laen la klu kuality mmg hebat gila...

    ReplyDelete
  16. sekrg nih mmg fashion peplum . saya mmg elak beli bju yg ikut trend sbb x leh pakai lama ... saya mmg sentiasa bersemangat utk raya wpun x pi mana pun ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah pelum sungguh ni..baju anak dah siap 2 pasang lagi 5 lagi ni huhu...jubah kembang saya tak siap2 lgi alahai..

      Delete
  17. pesen skng peplum kak.. x main la baju kurung...hahaha.. cantik la peplum TLBD tu.. tema akak sefamily tahun ni merah ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak nak pink katanya.....tapi dia pilih warna tu...entahlah Deqla...OKje pakai baju lama mana yang ada ajelah hehe

      Delete
  18. btul tu ok je..sejak dah jd mak ni mood beraya semakin kurang..time mude remaja dlu suke la..he3..persiapan raya pun x buat lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...masa remaja dulu sebab tak sabau nak tunggu pak we dtg rumah hehe

      Delete
  19. waaaaa.. cantik baju tu.. merah lagi.. hee..

    ReplyDelete
  20. Belum lagilah Okje..normally last minute. nway cantik baju Peplum tu..kalau okje pakai pun ok..tapi yang version panjang sikitlah..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish....sajalah tu nak perli OKje tu Raudzah hehe...Tak sesuai le Raudzah peplum tu tuk Okje yg tak berpinggang ni hehe

      Delete
  21. trend skrg ni.. hmmmm anak dara kat umah pun dah order2 ni.. :P

    ReplyDelete
  22. biasalatu skang ni persiapan raya more utk anak2 aje, KA apa yg ada saje !

    ReplyDelete
  23. cantik baju tu Okje..fesyen sekarang ni peplum kan..
    blm lagi Okje..baju thn lalu masih okey lagi..pakai pn beberapakali je..bole pakai raya thn ni

    ReplyDelete
  24. Wah tema retro ke tahun ni okje?tu tlbd dah choose peplum.sy setakat ni sentiasa rasa ceria ja bila nak sambut ramadhan n syawal.time raya ni dpt jumpa ramai sanak saudara jauh dkt.wpun dok setempat,kalau hari biasa, xde nya kita jumpa2 sgt kan.bila raya,meriah.makanan pun mcm2 ada hihi best2!persiapan raya...bj anak2 dah setel.psiapan lain belum.biskut raya pun tempah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...anak anak je yg retro mak dia pesen bibik je hehe

      Delete
  25. kira raya tahun nie tak beli baju baru pun Okje. cuma modified dress ngandung yg buat ritu. tambah kelainan nak nampak lain. hihihi

    ReplyDelete
  26. baju raya memang bermakna buat kanak2.
    Ummi sendiri belum beli baju lagi, asyik menjual kain, sendiri punya takde lagi, hehe..

    ReplyDelete
  27. sekarang memang pesen itu..hehee

    ReplyDelete
  28. bila dah KERTU, niat beraya dah beralih ke nak ziarah sahabat handai, saudara tua dan bermaaf2an. kalau nak tunjuk baju baru. langsir baru...dah tak masuk list. baju p kerja pun banyak yang masih baru..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje lagilah Anim ....kerja pun tidak...masa bila nak pakai baju kurung tu!

      Delete
  29. pening tgok baju yg entah apa2 pesyen..ala2 saloma..tudung jarang,pendek,mcm pelangi..bertingkat2..mcm langsir pun ada...eemmm.

    tapi udah beli le..biasa2 je..

    ReplyDelete
  30. kite jahit je baju kurung...

    teringin nak pakai baju peplum macam tu..tapi dah kertu jugak...simpan je hasrat tu..hahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje nak menjahit ....ada penyakitlah eita....penyakit malas hehe
      Samalah kita Eita... macam tak sesuai je ngan bentuk tubuh yg gemuks ni ni hehe

      Delete
  31. sekarang memang jenis baju camni kan kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a.... awak pun tau jugak yeh Syuk... mesti awek pun ada jugak tuuu hehe

      Delete
  32. Mcm2 fesyen baju raya skrgkan. Yg selesa memakai dan menutup aurat.

    ReplyDelete
  33. cik pon rase macam tak de mood jea nak beraye tahun ne..lagi2 bile encik husb tak de cuti..alahaiiiiii...malas nak cari baju raye...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya ngan adik beradik suami je le....huhu...

      Delete
  34. Betul la kak..mood raya dh kurg...sbb mybe dh mngkat umo kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju ngan awak Mimi... rasanya faktor umur! hehe

      Delete
  35. Selamat Hari Raya kak...hehehe..(nak jdi org 1st wish ni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak diterima! sebab belum Raya haha

      Delete
  36. yea betoll
    mood nak raya mmg makin kurang
    mood berblog pun ddah trsasar ke laut mana ntah

    tapi sebagai mama yang baik (ehe,,, ferasan))
    buatlah persiapan untuk mia
    bg dia happy

    peplum tuk budak mmg cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullh lu..... mood semua mcm down je hehe

      Delete
  37. cantik sangat peplum tu..anak2 dara yg kat umah pun dah ada satu sorang peplum..seronok diarang..uminya je x der..huhuhu..mood raya memang x de sangat.cuma x sabar nak balik kg jumpa mak jer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak ni pandai order jekan Sura...mengikut pesen hehe

      Delete
  38. saya pun nak satu baju raya, belum ada ni! haha, mengalahkan budak lak...
    saya pun, rasanya kalau sekarang ni tak ada bju raya pun tak kisahla, yang penting bahagian anak dah lengkap,, itu yg lagi penting ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu, beli byk baju pun boleh pakai balik masa mengajar... Housewife nk pakai bilanya...hehe

      Delete
  39. baju dah tempah tapi belum amik kat tailors.. minggu depan baru kot.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah .....sure menerai depan cermin tu hehe

      Delete
  40. cantik kak baju tu. memang trend sekarang peplum. semua pun nak bergaya di hari raya :-)

    ReplyDelete
  41. cantik kak baju tu. memang trend sekarang peplum. semua pun nak bergaya di hari raya :-)

    ReplyDelete
  42. Pubn blm beli apa2clagi..minggu dpn kot...

    ReplyDelete
  43. Cantiknya baju TLBD...tah2 baju maknya lagi vogue tak?... ala okje... lain kali dtg melaka bgtau la.. boleh ketemu... hihihi

    ReplyDelete
  44. kita tahun ni xmau la beli baju raya. tiap2 tahun pun pakai baju tu sekali je. pastu xpakai dah. serius membazir

    ReplyDelete