Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 18 July 2013

Makan kat RUMAH jelah dikk.....

Salam 9 Ramadhan.....

Siapa tengok TANYALAH USTAZ hari ini? Tajuk dia untuk 2 hari ni menarik tau...... KISAH SUAMI ISTERI....... Siapa yang berkesempatan bolehlah bukak TV 9 pukul 7.00 pagi yeh!

Hari ni Arjuna buka pose HOTEL, company dia belanja client, kita orang buka pose BAZAR RAMADAN jerrrr...... ( Sedih je bunyi tu! hehe...... ).

Sedih kena tinggal....... credit pic iluvislam.com
Teringat masa OKje kerja dulu, time-time nilah Kontraktor berebut nak belanja buka pose kat hotel...... Hari ni Equotorial, esok Golden Horses Palace, lusa PJ Hilton.......minggu depan IOI Resort..... Memang puaslah OKje merasa tangan Master Chef ....... hehe.....  

Bukan staff aje tau, siap angkut anak dengan suami sekali hehe...... ( TQ Mr. Kontraktor! )

Yang paling seronoknya tentulah TLBD........ Tahun lepas masih lagi dapat invitation, walaupun tak banyak. Sebab masa tu OKje baru je berhenti. Nampaknya tahun ni janganlah VERANGANlah !!..... haha....

Yang bestnya BUKA POSE kat hotel ni, sebab menu dia banyak........ jangankan budak-budak, mak budak pun suka! Tapi bagi OKje kalau kita sefamily nak makan, rasa macam tak berbaloi pulak. Tengok ajelah.......price per person pun dah cecah RM100 ++ .  Lainlah orang belanjakannnn........

Hish! sayanglah.....

Makan kat RUMAH jelah dikkkk....... KENYANG JUGAK!  hehe.....


36 comments:

  1. mkn kt rumah lg jimat..lainlah kalo or belanjeeee,,hee

    ReplyDelete
  2. Hehehe..betul tuh okje..utk makan kat hotel mewah2 mahal2 gitu ngan duit sendiri rsnya tak berbaloi jer..kalau orang belanja takper..masa tuhlah pulun...dulu company suka ngat buffet buka posa kat otel..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan UA.....baik makan restoren yg special sikit RM 200 tuk sekeluarga dpd RM200 tuk seorang hehe!

      Delete
  3. Andai diperlihatkan ganjaran dan keberkatan makan makanan berbuka hasil tangan ibu/isteri...tak pandang dah buffet2 ni, walaupun percuma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal BM...sebab tak diperlihatkanlah jadi meleleh je air liur ni hehe

      Delete
    2. sokong BM,,,,vote to BM
      heheh

      Delete
    3. Amboi!!! Back up BM nampakkkkk! Hehe

      Delete
    4. Eh rasanya setuju la dgn BM.. hari tu encik hubby dpt jemputan buka posa kat hotel... dia xmau p sbb saya ckp nak msk nasi minyak + ayam masak merah... saya pula yg dok paksa dia pi... tp dia kata... "rugi kalau xmkn apa yg isteri masak..." haha rasa bangga la kejap... hahaha

      Delete
  4. Klu tengok harga buffet yg hotel tawarkan mmang -mnguadheni. Apatah lagi utk anak2 pmpuan yg tk bnyak mkn. Kenalak mcm anak aby yg jee tu, mkn nasi telor dgn kicap. Rm 100, utk makan mcm tu tentunya kebangeten kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aby...kalau mcm perut okje ni lai jugak haha...
      lama tak dengo perkataan kebangeten tu hehe

      Delete
  5. Next week ada contractor nak blanja buka posa kat marriot...best ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya Fiza.... Makan kenyang kenyang tau!

      Delete
  6. kalau company yang blanjee...berbaloi jugak lah ye tak..tapi kalau blnja sendiri..baik beli kat bazar jea...hahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Mmg betul sesangatlah tu cik

      Delete
  7. setuju...kalau makan di hotel yg bayarnya mahal pun, kita bukan boleh makan banyak mana pun.. bayar le lebih kan rugi namanya tu... kalau sekali sekala tu ok lagi.. lagi ok kalau orang pula yang belanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hotel ni kira untung kentanglah kan AN

      Delete
  8. xpernah pon mkn kat hotel
    sendiri punya mastercheff saja
    hiih

    ReplyDelete
  9. urmmmmmmmm xder lak boss nak antar g kursus bulan2 posa ni, kalu tak dpt le UA merasa buka posa kt hotel2.

    OKje masak apa petang ni? kongsilah idea, setakat ni masih kering kontang lagi, mula rasa jemu daa memasak.. boleh GITU?

    ReplyDelete
  10. betul tue Okje. kalau jenis yg kaki makan dan boleh sumbat byk berbaloi la nak bayar buffet ramadhan tue. tp klu jenis tank kecik buat rugi je. 100 tue boleh belanja tuk sebulan dalam pose2 nie huuuuu

    ReplyDelete
  11. Sekali sekala nak merasa mkn kat hotel,boleh je hihi.tp bila tgk harga yg dikenakan rasa bersalah. Kerana masih ramai diluar sana yg x de makanan proper pun utk berbuka

    ReplyDelete
  12. heee mula2 mcm sedih je baca crita OKje tu..
    hurmm betul lah OKje, sekarang makin melampau2 harga buffet kat luar sana tu rasa tak berbaloi kannn

    ReplyDelete
  13. kalau orang belanja, on aja..hehehe...

    ReplyDelete
  14. hahhhaa, tu rezeki tahun lps kak, rezeki tahun nih, makan umah je la ek. saya nih kalau tpt keje abg ada wat majlis berbuka, tak pnh langsung boley bawa bini. haaa, lagi haru, makan deme2 je la walaupon kat hotel..sadis tak...hahha

    ReplyDelete
  15. Makan kat rumah lagi best Kak (walaupun lauk pauknya beli di bazar) hehe..
    erm! mcm kami dulu2 rajin jugak company belanja kt hotel..skrg ni dah kurang.. klu nak makan kt hotel kena lah kuar duit sndiri...:)

    ReplyDelete
  16. Tak rela rasanya berbelanja beratus2 berbuka kat hotel tp kalau setakat Rm50 sekepala tu boleh difikirkan jugak itupun kalau rezeki lebih.

    ReplyDelete
  17. amboi dia.. seronok bukan main nak bukak posa kat hotel ye.. jenuh atur la... memang seronok lah kan.. sebab makanan macam2 ada..

    ReplyDelete
  18. Makan kat umah lagi best sebenarnya kan??? hehee

    ReplyDelete
  19. Kita pun suke makan free kat hotel ni..cuma leceh sikit bila buffet tu tak dalah nak makan banyak coz selalunya perut ni tak boleh terima makanan yang "over" time buka..terkejut..so alakad better..

    ReplyDelete
  20. untung perot harni dpt rasa menu hotel2 gitu

    ReplyDelete
  21. Kalau org blanja best la tapi kalau nak kuar duit sendiri nak mkn kat hotel mmg pikir patblas ratus kali rasanya

    ReplyDelete
  22. buka puasa kat mana2 pun sama jer sebenarnya kan OKje...janji perut kenyang... tapi kalau ada orang belanja memang awesome...Farah ni minggu last baru ada orang belanja.... he he he...

    ReplyDelete
  23. kalo ada yg belanje mmg rugi la kalo x pegi... sendiri punye duit yg kuar baik mkn kat umah je.. 1 kepala dah 100 hengget.. mak aii.. x sggp..! bkn kedekut tp berjimat kann.. kohkohkoh..

    ReplyDelete