Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 July 2013

Memanglah SEMPAT bang oiii....

Arjuna cakap PIL darah tinggi dia dah tinggal sebiji.......
Siap pesan lagi.......  kalau 'SEMPAT', nanti pergilah klinik ambik ubat abang........

Macam perli mak jer cakap beralas tu hehe......... Memanglah SEMPAT bang oiii.......
Kerja mudah je tu!
Sebagai bini yang 'TO'AT' berani nak engkar perintah suami? haha.......

Bawak ubat lama sebagai contoh......


RM36.00 untuk 30 biji....... ambik untuk sebulan terus, senang kerja mak!!....


Bini dia tu pulak PERAHSAN bebas darah tinggi tu .......... hehe.... cek Blood Pressure kaloo!!!......

Cukup-cukup sudahlah berdebar-debar time weekly check up masa mengandung dulu, Nurse tu selalu tulis pakai pen merah sebab tekanan darah OKje selalu boarder.  Sedihh!.....

41 comments:

  1. napa tak ambil kat spital kerajaan,,, ehe,,,kan free


    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pi Kajang? Pergh! Guna masa byk tu Izan... Tak pe boleh claim company dia hehe

      Delete
  2. cm2 la isteri mithali hehehe...PIL amik avaves ek?bpe gm kak>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan avaves BK tapi covasc... 5 mg...

      Delete
  3. Replies
    1. Selagi mana dia sayangkan kita JA.... Hehe harap harap sampai ke syurga!

      Delete
  4. ooo ada darah tinggi ye.. moga takde yang membahayakan.. bagos en.somi.. sediakan siap2..

    ReplyDelete
  5. mak n ayah cik nor ada darah tinggi gak..sebln skali diorang g klinik kerajaan ambik ubat..:)

    ReplyDelete
  6. Marah nampak....hihihih
    Kena check darah tinggi ni

    ReplyDelete
  7. hehe baik nyaaaa bini sapo lah ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ontahlah.....Bini sapa agaknye... Hehe

      Delete
  8. Replies
    1. Hihi yg ringan dan senang bolehlah to'at TJ, kalau agak agak berat... Merukut! Hihi

      Delete
  9. nanti kalau tak amik meninggi2 pulak darahnya. baik mencegah dari awal :)

    ReplyDelete
  10. aduhai...hr tu dah pg buat blood test. tp sampai la ni x pi review lagi. takut dan x sempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg okje tak suka sebenarnya IL ngeri nk tau result!

      Delete
  11. mesti taat selalu.. baruler aman rumah tanggakan...
    memang keje mudahjertu...

    ReplyDelete
  12. boleh tahan juga ye

    *kak, saya tolong member je.dia amik dgn pakciknya.

    jemput join

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

    ReplyDelete
  13. Isteri solehah... terus jer tunai permintaan si suami :)

    ReplyDelete
  14. Buko opo. iki dino karo ngesok neng pahang. Agek nunggu panganan utk buko. Lemes say rasanay buko dewey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fillet ikan sweet sour, dgg black paper, buncis goreng, kari ayam kambek lempeng wingi seh meneh... Wes.... Kueh hei tuku...
      kuey mmg akeh outstation yo... Melas bojo ney hehe

      Delete
  15. lega suami okje tu, mmg isteri solehah betul..

    ReplyDelete
  16. UApun suka ambil kt swasta,tambahan lak si Alya takut ngan spital sbb dia dah punyai "doktor peribadi", lagipun duit tu boleh claim balik..

    OKjer pun kena selalu check BP tu, risau lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah UA hubby pun bising suh check tp..... Biasalah..,. Tang ni Bini dia tak to'at pulak hehe

      Delete
  17. hahaha.. terlebih sempat kannn... saje la tu arjuna kata gitu.. kot2 kak okje x sempat dah bila mengadap blog.. hihihihi... tp ternyata dirimu isteri yg toat lagi solehah.. ;p

    ReplyDelete
  18. kalo bkn ok je..spe lg kan..sje je tu nk perli ok je..duk ngadap blog je everytime..keh3

    ReplyDelete
  19. heheheh dana dulu pun mcm akak masa peknen, jarang2 yg kaler pen hitam merah saja... pastu buku bukan main tebal...

    ReplyDelete
  20. erkkk..perkare biase lah tu sis..hahahhahahaa

    ReplyDelete
  21. kira tekanan darah alhamdulilah normal, hb pulak merosot tak pernah yang lari dari kaler merah

    ReplyDelete
  22. M dah lama taki check darah ni..risau plak asyik pening ja skang ni... M pun mmg suka simpan stok ubat siap2 senang bila nak guna ada nnt..

    ReplyDelete
  23. untuk suami segalanya mungkin...mana mungkin merungut kan?

    ReplyDelete
  24. eleh ada la tu yg okje nak minta dgn Arjuna tu....Hahahah

    ReplyDelete