Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 20 August 2013

CEREWET pilih Keropok Ikang

Atenya teman memang penggemar KEROPOK IKANG, nak buat macamana......
Kome gemar jugak tak?

Tulah pasal, sebab dah lama tak pekena, bini si Arjuna dengan sesungguh-sungguhnya memaksa Arjuna kirim KEROPOK IKANG dengan officemate dia. Kebetualan officemate dia orang GANU.... Lelaki, baru jugaklah berkawen, so memang kategori 'budak' jugaklah....

Pelbagai jugaklah dibelinya dengan duit RM50.....


Tapi rupanya, orang GANU ni tak semestinya pakar mencari KEROPOK IKANG yang mabeles yeh!.......

Dalam penilikan OKje, rasanya cuma sebungkus ni je yang dalam kategori 'boleh tahan' rasa dia....
Sebab, yang ini aje nampak ada urat ikang 'hok ite nu' hehe.....walaupun tak berapa nak banyak sangat, kalau banyak, mesti 'mabeles'kan.....


Katanya pun 'MENGIRIM ORANG'..... bedal ajelah jangan banyak komplen, boleh tak OKje? hehe.....

Susah betul 'deal' dengan orang yang 'CEREWET' ni yeh! hehe.....
Mana ada?.... Bab keropok je lah!!

32 comments:

  1. sedapnya kopok ni.. makan dengan nasi putih urrmmm... nasi panas pulak tu.. cicah cencalok.. belasah... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje makan gitu je niza....pergh....mabeles! Hehe

      Delete
  2. Sedapnya keropok ikang dari ganu....
    Pernah pegi terengganu dulu nampak orang jual keropok ikan ikut gred2.

    ReplyDelete
  3. saya main beli jer kak walaupn org kelantan pior..haha

    ReplyDelete
  4. sayer pun suker bebenor keropok ikan atau keropok lekor jenis ini. Kalo makan dengan kari ayam sedap tak terkater....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akmar okje tak pernah makan dengan kari hehe, selalunya makan dengan sos je, kalau dapat dgn colek Ganu lagi best!

      Delete
  5. kalau bab kopok nie ramai yg cerewet okje..terutama penggemar tegar..UA tak pandao sgt pilih kopok nie..kdg belasah jerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje sejak boss orang Ganu dia selalu bawak kopok keping losong yg sedap....terus jadi pandai memilih UA hehe....

      Delete
  6. keropok ikang ganu memang sedap.. lagi time belajar ovrsea.. mmg saving giler.. takleh makang selalu hehehee.. :D

    ReplyDelete
  7. haha dalam memilih haruslah kita cerewet kan OKje.. =)

    ReplyDelete
  8. Kena keropok musim tengkujuh kot...ahahaa...

    Sebenarnya nak beli keropok ni pun kena pilih2 brand jugak ehhh maksudnya keluaran kilang manalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang tu mana ada kertas brandnya JA... plastik kosong je hehe

      Delete
  9. HEHEHE . KOPOK YG 1 PAKET RM4.50 SEDAP . BILE GORENG DIE JD NIPIS JE . SODAPPP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti nak kirim Deq ajelah....OKje suka yg urat hitam banyak Deq...

      Delete
  10. kite main hentam mkn je kak... hahaha

    ReplyDelete
  11. KA kalau balik rumah MIL kat kelantan siap bawak balik berjenis kopok ikan ni hehehe murah lagi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keropok kelantan sedap ke KA?....Rasanya tak setanding keropok Ganu!

      Delete
  12. La... kalau kanda lagilah tak tahu pilih. Kalau ada org jaja tu kanda siap tanya makcik tu mana yg baik. Kalau makcik tu bohong pun tak tahu sebab kanda makan aje tak kira...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yg tak sedap tau kanda....biasanya kalau banyak jalur hitam hitam tu ....berasa ikannya.... kalau setakat yg biasa tu kat KL pun banyak kanda...

      Delete
  13. Pilih tak pandai...tapi bab makan memang pandai merasa...
    Bagi sepinggan pun boleh sesesai sorang, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun BM, boleh habis sepinggan, nama je pompuan hehe....
      Tapi bab keropok jangan cuba nk kelentong lidah ni dapat je tau hehe...

      Delete
  14. owh..baru tahu nk pilih keropok ikan pon ada trick dia rupanya..thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  15. Teena aritu raya makan kepek sampai lebam gusi, byk sgt makan raya kali ni...

    ReplyDelete
  16. makan dengan nasi lemak perghh sedap kak okje :D

    ReplyDelete
  17. Ooo kita pun suka keropok lekr n keropok keping.hari tu blk raya mmg puas hati dpt mkn n borong keropok hihi

    ReplyDelete
  18. m3h baru je terima kiriman kopok lekor dr ganu..mabeles

    ReplyDelete
  19. Memang favorite kita ni okje..orang kate lagi hitam lagi bagus coz banyak ikan..tak taulah betul ke tak...kita memang jalan aje..putih ke hitam ke..semua on..he..he

    ReplyDelete
  20. ish3.. kalo dah bab kepok pun cerewet, apatah lagi bab2 hok lain tu kak okje oittt.. baik ngaku cpt! hahahahha..

    ReplyDelete
  21. tentang pilih keropok ikan ni memang Farah cerewet... nak yang betul2 rasa ikan tak nak yang rasa tepung jer lebih... hu hu hu...

    ReplyDelete
  22. aihhhhhhhh kan ke UA dah komen semalam? line tenet punya hal le ni, hantar komen tp tak kesampaian..

    ReplyDelete