Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 30 August 2013

Laki korang MASTERCHEF

Hujung minggu datang lagi......
Sekejap je dah hujung minggu balikkan......

Semalam, Kak Zu, wakil jiran datang, dia ingat dia nak buat ala-ala MARHABAN kat taman ni, bukan semua rumah pun, mana-mana jiran-jiran yang kenal rapat je......

Pergh!!!  7-8 keluarga jugak tu..... Ni yang mak start KELAM KELIBUT ni hehe...... Bab nak masak banyak-banyak ni memang mak 'SERAM'  hehe...... Tapi, tak pe, tak pe.... amalkan aje petua Kanda, baca surah Al-Insyiroh banyak-banyak, settle masalah, kan Kanda......   

Cakap dengan anak Pak Rahman malam tadi, dia okay je, yelah, memang le OK, sebab bukan dia yang masak,......... tapi dan dan tu dia nak kerja Sabtu, Ahad ni hehe..... Kan mengelat tu namanya....

My Arjuna ni bukan jenis yang suka menolong kat dapur, angkat gelas, angkat pinggan bolehlah......
So, bab dapur ni, memang pandai pandai mak le nak bersilat macamna huhu........
Itulah pasal, dia lagi rela makan luar daripada dia masak! hehe......
Dah bukan bidang yang dia suka, nak buat macamana, takkan nak paksa kot. Betul tak?

Berdebar-debar dah ni, bilalah giliran OKje agaknya ...

Korang tak pelah...... LAKI korang Masterchef hehe........

54 comments:

  1. as salam....akhirnya dapat juga jadi pengomen pertama kot...hihi, dah dapat suami bukan masterchef tapi mesti ada master lain tu...bersyukurla...kawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fren... selagi masih waras, insyallah selalu bersyukur dengan apa yang ada....Betul tu, bukan master kat dapur tap master kat lain hehe...tak tau master kat ne haha...

      Delete
  2. In shaa allah. MEsti boleh punya. Good luck ☺☺

    ReplyDelete
  3. samalah kita.....my hubby tak pernah masak dia kata kalau dia masak tak de yg nak makan he heee.....

    ReplyDelete
  4. haha relax lah Bedah.. buat je benda yang paling senang.. meh sini zaza kasi idea.. 'karipap frozen goreng sendiri dirumah' ok tak?? hahahha
    laki ai masterchef tang masak air sajo hahahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mentang mentanglah dia baru goreng karipap frozen hehe...

      Delete
  5. gud luck...hihi..mesti boleh punya..

    ReplyDelete
  6. Agaknyer sbb okje dah rajin ngan terer masak tuh pasal arjuna takmoa sibuk2 psl dapur..kalau desperado tuh surenya masuk jgk tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak akan UA .......walaupun desperedo....hehe

      Delete
  7. Kalau le hubby UA masterchef, idok le balik jer dr hosp. selepas bersalinkan Alya, UA terus ke dapur sediakan nasi goreng bodo wat santapan famili

    Urmmmmmmmm.. apa2pun tetap bersyukur sebab dialah INTAN PAYUNGku kini & selamanya.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh.....kang bentan kang.....baru tau hehe....
      Betul tu UA...... bersyukur dgn apa yg ada ....ye dak!

      Delete
  8. Chaiyok Hainom!
    Laki akak pun bukan masterchef..tapi kalau akak kata malas masak, memang dia tak segan silu angkut rakyat jelata makn kat luar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita KZ.... somi kita pun cenggitu!

      Delete
  9. klu ikutkan pengalaman saya marhaban nih , mrk bkn mkn sgt pun dan bkn semua nak jamah sbb byk umah nak pegi . kan perut kita nih kecik jer . sediakan yg simple jer ... ok jer kan !

    ReplyDelete
  10. Selamat bersilat okje..
    Mesti sedap makanan okje masak tu... Apa menu dalam perancangan?

    Saya pun sama.. Suami tak tau tolong kat dapur.. Tlg tengok je pandai.. Tapi dia jaga anak, kira oklah tukan...apa lagi nak buat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee kari kot AN.....
      Tulah sok kan adik beradik si Arjuna nk dtg....ingat nak sekalikan je ngan jiran tu....belah malam ke....sekali masakkan.... ok tak ?

      Delete
  11. Mesti boleh punya.....sesekali bersilat kat dapur seronok jugak tu....
    My laki pun bukan mstrchef....stkat rebus air tu bolehlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...97 % lelaki agaknya cenggitu kot yeh MP!

      Delete
  12. tempah, aje setel masalah okje...

    ReplyDelete
  13. Bukan masterchef tapi yg penting poket tebal...
    Saya...master masak air, hehe

    ReplyDelete
  14. Samalah Okje....hubby aku pun bukan master chef....huhu
    Yakin boleh jak okje !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tu boleh Mia...takut tak cukup je hehe...

      Delete
  15. Go go go kak OKje...
    Mesti okay punye...
    Hehehehhe...

    ReplyDelete
  16. Hubby i pun tak master chef jugak. Tp master kalau bab shopping. He he he.

    Alah senang senang oder aje le. Oder cistat ke kuih talam ke. Tidak pun buat mee goreng je. Kan senang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia shopping pun idak IL....hehe window shopping ye, makan luar ......ha tu dia master hehe...
      Yelah IL....kita tengok ajelah apa yg jadi esok yeh!

      Delete
  17. hehehe buat yg simple2 udah ler okje, yg penting kita ikhlas kan !

    ReplyDelete
  18. hehehe..Okje, ummi pun menggelabah juga bila nak masak banyak2,suami ummi pun bukan masterchef, nak wat camne, hik!

    ReplyDelete
  19. suami mama boleh lah,.. simple je pun kalau dia yang masak... hihi

    ReplyDelete
  20. hubby ai terer masak maggi yer arr.. kiki

    ReplyDelete
  21. Wah mesti meriah nanti.jgn lupa upload gambar banyak-banyak ya..nway dah boleh practice mulai sekarang k..kalau kita sure gabra..silap-silap guna catering terus..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak guna katering kena req budgetlah pulak Raudzah....tu yg malas tu..... macam macam management paper lak kena prepare hehe...

      Delete
  22. Tapi rasanya suami sis paling kurang pun mesti master masak maggi. Hahaha

    ReplyDelete
  23. Tapi rasanya suami sis paling kurang pun mesti master masak maggi. Hahaha

    ReplyDelete
  24. assalam okje..acik pun tengah pening kelam kabut juga memikir ni he he

    ReplyDelete
  25. hehehe....rietta klu tlong nyepahkan dapur...beh baek,. rietta bersilat snegsorg jerr...

    ReplyDelete
  26. akak okje pun jgn nak ngelat yeee... amek cabaran tu.. tunjukkan ketereran masak memasak akak yg terpendam tu... muahahaha... gelak jahat.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya tak berapa nk terer ......hehe tu yg 'serem' tu....

      Delete
  27. bila lagi nak tunjuk skill kat jiran tetangga pulak, okjer..
    mee kari hari tu, orait apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....kita tengok esok apa jadinya yeh Anim....

      Delete
  28. haha senasib la kita.dah diri sendiri tak pandai masak...suami pun jenis mmg tak tahu langsung bab2 nak ke dapur bantu isteri or ke pasar dll huhu.redha jelahkan hihi...dah mmg bukan kepakaran dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...nasib dapat geng TJ....untung jugak kita TJ, kalau dia masterchef harus tak makan luar kita seumur hidup hehe

      Delete
  29. salam hainom ..
    bab2 penyediaan utk umah terbuka ..
    ikut petua bojo ko ..
    kabehan tempah .. ndeea orak kesel ..
    tp seng lanang seng kesel ..
    kesel ngetokkay duit tay ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
  30. Sama je dgn abah kita. Bab masuk dapur ni bukan kerja dia katanya. Masuk dapur basuh tgn sendiri boleh le.. hehehehe,

    ReplyDelete
  31. ish3 , CP laki pown belum ade lagik okje , ehehehe ~

    ReplyDelete
  32. semu aorg ada kurang lebih masing2...mgkin dia kurang dr segi d dapur tp lebih ke bidang lain.....asal bahagia udah ~ betul tk

    ReplyDelete
  33. for ur info,laki kita sama je..hakhak

    ReplyDelete
  34. sama la ngan suami nik. tak suka msak. tapi pandai jea dia masak.hehe

    ReplyDelete
  35. laki cik tak de lah reti masak...tapi hari tu husb cik masakkan cik maggie goreng..Sedap gileeeee

    ReplyDelete