Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 29 August 2013

LELAKI, laku sokmo!

Nampaknya 'Hainom OKje' sudah semakin ketandusan idea......
Hei..... bukan mudah tau nak mencari idea ni, walaupun OKje tulis tah pape........ Kena jugaklah fikir pasal READER! Kang READER pulak yang ketandusan idea nak NGOMEN. Balik, balik cerita yang lebih kurang sama je ...... ha.....  macamana?

Terpanggil nak bercerita pasal JODOH ni bila baca blog Anum @ Two Souls Become One pasal BLACK yang akan berkahwin dengan tunangnya yang baru habis belajar kat Melbourne Australia tuuu....
Mulalah OKje start nak mengimbau kenangan mengusik jiwa 18 tahun yang lepas....

Yelah..... dah jodoh dia, bukan ke jodoh pertemuan tu ditangan Tuhan, tiada siapa yang mampu menolak, menerima SUDAH PASTI kan hehe....

Nampak macam senang je jadi LELAKI ni kan! LAKU sokmo!
Tak payah nak susah susah, muka tak payah nak handsome sangat, dia akan jadi handsome jugak nanti, janji POKET TEBAL! ( Eh? ye ke LELAKI? hehe.....).

Tapi zaman mak lain, nak! hehe........
Mak bukan memandang pada harta, tapi pandang pada budi pekertinya nak! hoho.....( kasi Arjuna senyum sampai telinga sesekali! )

Meriah pelamin zaman ni..... warna warni...hehe gelakkan OKjelah tu!

Tengok belakang mak ajelah ye nak...... hehe....
Buat mereka yang masih single mingle, tak payah nak risau dan susah hati, Insyaallah sampai waktu nanti adalah Putera Kayangan yang akan menjentik pintu hati tu dengan izinNya.....

Lagi pun, kome dan kome tu tak payah nak gaduh balik raya, balik rumah mak kita je memanjang! kan BEST tu!.....hehe....

48 comments:

  1. nostalgia lah kak.. hihi, ayah dengan mak kita kawin dulu pun macam ni jugak...

    ReplyDelete
  2. doakan cik nor cepat kawen yer kak..hihik

    ReplyDelete
  3. Kami dulu ala2 'cinta monyet' maklum le menggatai, udah jodoh, kekal hg kini, alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita UA...dari Cinta Monyet jadi Cinta Zirafah pulak hehe...syukur!

      Delete
  4. kenangan terindah...sweetnya...

    ReplyDelete
  5. Lebih kurang kita jgk usia perkahwinan tu...

    ReplyDelete
  6. Bila tiba musim org kawen mulalah dinda ingat masa dedulu ye...
    Punylah tunduk salam Arjuna ewah... nak tunjuk baiklah masa tu kan...kan.. hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda ...masa ni je tunduk, depan MIL tu kanda hehe...nampak tak pompuan pakai tudung putih tu tgh tengok! hehe
      Lepas ni dah tak tunduk2 dah hehe....

      Delete
  7. Alhamdulillah dah 18tahun berlalu kenganan tu..
    Nostalgia sangattt kau Bedah!! bila tgk balik mst gelak kan OKje. hahaha

    ReplyDelete
  8. Dulu tagline aby masa bujangan, muka tk hensem tk pe, asal motor mau besar.
    Dr moto juga kekal dgn yg ada smpai skrang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motor besar mmg laku Aby...hehe itu tandanya Poket Gemuk tu hehe

      Delete
  9. Sweeeet memory ni....pelamin dulu2 memang meriah okje, kalerful gitu...hehe

    ReplyDelete
  10. La.apasal tunjuk dari belakang aje OKje..nak lah tengok seri pengantin...mana tau boleh komen extra..he..he

    ReplyDelete
  11. Hainom... nostalgia betul tu... sama dengan pelamin kakak akak masa kahwin dulu :)

    ReplyDelete
  12. Senyum2 sambil tengok gambar ni... Betul jodoh tak perlu di cari ia akan datang sendiri apabila tiba masanya tetapi perlu ada usaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju JA....kalau tunggu bulan jatuh ke riba sampai sudah tak jatuh jatuh kan...kena jolok jugak tu! hehe

      Delete
  13. dalam xde idea tu, masih lagi terkenang2 tu okje hehehe

    ReplyDelete
  14. Klu jodoh tak kemana kan Kak..
    seronok je bila mengenangkan zaman2 naik pelamin dulu.. pahit manis semua ada..;)

    ReplyDelete
  15. psl yg lelaki tuh betul gk kak... lelaki lebih mudah n laku dr wanita kot... sbb selalunyer perempuan yg kite dgr andartu lah andalusia laki mana ada kak...betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...betul....lelaki kalau tak kawen panggil apa? bujang terlajak yeh?

      Delete
  16. hehe, lelaki kalau berjaya dalam hidup mesti menjadi pujaan si wanita :D

    ReplyDelete
  17. Kenangan terindah tu.Kalau fikir balik, untung jugak Sue Bee kawin masa umo 22thn, sampai la sekarang dan bila-bila..aminnn...

    ReplyDelete
  18. Ingatkan zaman OKje gambar hitam putih...rupanya ada warna, hehe...(Jgn mare ye) Tapi xpercayalah sbb nampak belakang je, ntah2 orang lain ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei...hei...lebey nampak hehe....
      Tak percaya pun tak pe.... no issue! Berani kerana benar!(eh? ada kaitan ke hehe)

      Delete
  19. Ahamdulillah ada jodoh. Kenal 2 minggu je pastu terus dia decide nak kawin. Elok gak pun. Kawin dulu baru bercinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si Black tu ke IL...tak baca pun cerita dia

      Delete
  20. Kuning gitu...meriah!!nak tgk pandangan dr depan...mesti okje cantik jelita gitu hihi

    ReplyDelete
  21. pic tu mmg klasik la kak.. zaman dedulu kira meriah la ni kak..mana de gelakkan punn...hihi.. yelah, dulu agknya black ni xde yg nak pandang, bila glmer trs terbeliak bijik mata smua aweks2.. huhu.. lumrah kot.. tp x smua..huhuhu..apapun alhamdulillah la.. dah jodoh depa kan.. sape kita nak berkata2.. ehh dah terkata pun..kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap manusia ada kelebihannya dimata setiap pasangan.... tak gitu?

      Delete
  22. dah dekat ngan tarikh anniversary ke, okjer? heee....
    rasa2 cam dah sambut tahun ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak delah Anim... lama lagi bulan 11...
      Tu tahun lepas...sekejap je dah nak setahunkan Anim...cepat betul masa berlalu

      Delete
  23. Meriah kan majlis dulu2, kalerful. Suka tengok. Harta boleh dicari kan Okje, budi pekerti tu yang penting, dan keserasian. wahh gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... idak le meletop sangat pun budi pekertinya MJ...baik di mata kita, udahlah ye dak hehe...

      Delete
  24. Wahhh..

    Gambar tu..memori terindah okje....

    ReplyDelete
  25. Betul tu kak! Cume mulut org sekeliling tu je yg xreti dok diam...

    ReplyDelete
  26. tak aci, gambar arjuna jer yg nampak... nak juga tgk gambar si juliet sama...
    Kalau perempuan, lagi poket tebal... lagi la orang lelaki takut nak dekat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah senangnya jadi lelaki Bijen kalau poket tebal....hehe..
      Juliet tak leh tengok.....tah apa angin masa tu terbukak pulak yg patut ditutup hehe...

      Delete
  27. hahahaha , CP pown dah mula pikir macam pasal kawen nih , ehehehe ~ umur dah 20-an , lagik 2 thn nak habis belajar , kawan dah ramai bertunang , dah ramai kawen , ehehehe ...

    alhamdulillah , calon dah ade la , yup , zaman sekarang masih ada yang based pada budi pekerti awww okje , tapi pada pandangan CP , perempuan sekarang memang tak dapat dinafikan terlalu ramai yang materialistik ... ish3

    tapi logik jugak , dah kawen t makan nasik bukan cinta ... melawak jerrr ..

    yang penting agamanya ... cantek agamanya , in shaa ALLAH , semuanya cantek ... PEACE ... selamat menyambut hari merdeka yang ke 56 okje ... ehehehe

    ReplyDelete
  28. org lelaki mmg la yg paling penting poket tebal..mmg laku sokmo..

    dulu2 pelamin meriah,baju akk ok je pun cantik..tu belum lg tunjuk rupa pengantinnya kan.hehe

    ReplyDelete
  29. ala nampak belakang je.. Nk la juga tgk gambar depan...haha..ada berani?

    Dah 18 tahun, tahniah okje dan anak pak rahman...

    Kalau laki ni pandai mengayat, poket tak tebal pun boleh dpat isteri.. Ada yang saya kenal macam tu, sabar ajelah..

    ReplyDelete
  30. Kenangan mengusik jiwa ni...
    Hehehehe...

    ReplyDelete
  31. cecuba buat gambar sebelum dan selepas hehehe..
    sekarang ni muka je hemsem xleh jugak.. kene poket tebal jugak hahahaha :P

    Moga kekal bahagia la bersama abg arjuna :D

    ReplyDelete
  32. Terima kasih kak okje doakan jodoh kita. Nak kawin, tp rasanya sorg2 lg baik kot..

    ReplyDelete
  33. kenangan terindah ni.harus di simpan.hehe

    ReplyDelete
  34. ewahhh...ewahhh..bile belek2 gambo kawen mesti terpikir nak kawen lagi kan...hahah

    ReplyDelete