Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 27 August 2013

LEMAU angkara Nasi Himpit Goreng

Bila perut sudah kenyang...... nak buat kerja lain pun rasa LEMAU.........
Alah...... OKje makan benda ni je pagi ni......

NASI HIMPIT goreng!
Ini, kira hari paling bertuah buat TLBD dan OKje ni.......haha..... Apa taknya, selalunya TLBD makan roti dengan planta je, OKje pulak breakfast KUIH RAYA! hehe....
Confuse mak.......  macamana mak boleh rajin pagi ni! hoho....

Alkisahnya semalam, OKje masak menu RAYA, 'kepingin dong!' tekak ni, so sendiri kepingin sendiri masaklah kannn...... huhu...... Bila berlebih dan pagi ni datang pulak mood rajin, maka terhasillah NASI HIMPIT goreng!

Gigih jugak buat SAMBAL TUMIS pepagi, nak bagi 'GU' punya pasal!

 

27 comments:

  1. Kretifnyer okje buat nasi impit goreng..camaner rsnya eh okje..belum pernah rs nie..yg dl nasi impit tak habes letak dalam deep freezer..ingat nak buat rendang lain kali leh makan kan..hehe

    ReplyDelete
  2. hehe... ni selalu jugak orang buat ni UA....
    Alah buat macam nak goreng nasi tu je UA.... Best jugak dpd tak habiskan!

    ReplyDelete
  3. nampak sedap tu kak.. bole share resepi tak? hihi... banyak songeh lak mama nih ye

    ReplyDelete
  4. Tertawan dgn menu okje ni... Sedap nampaknya dengan perut masih bwlum ada penghuni pagi lagi....nak sikit....

    ReplyDelete
  5. Waduhhhhhhhhhhhh perunding menu dah kuarkan idea pepagi buta, nampak gayanya boleh cuba ni tp kasi le resepi yg mantoppppppppp baik punya!!!!

    ReplyDelete
  6. sedap2... ni menu wajib time bfast pagi2 raya ke2-ke3 kak.... maklum ns impit or ketupat ada lebih banyak....

    ReplyDelete
  7. tengok nasi himpit goreng tu rasa terliur.nak buat gak la nnt.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah try lagi buat Nasi impit goreng ni, macam nampak sedap....lepas ni nak cuba lah.. :D

    ReplyDelete
  9. hamboihhh kepingin.. ehemm ehemm ke OKje?? hahaha *joking*
    Member Zaza pernah buat nasi impit goreng.. sedap jg kannn
    goreng buat mcm sambal basah2.. dappppp ;)
    kalau suruh Cik Jah buat sendiri memang tak pandei lah gamaknya hehehe

    ReplyDelete
  10. Terliur tengok...akak tak pernah makan nasi impit goreng..

    ReplyDelete
  11. Sedap tuu..sambal tu yg pembuka selera..

    ReplyDelete
  12. masa raya ada gak wat nasi himpit goreng pedas , tapi tak laku sbb semua org dah boring dgn menu raya ... alahaiiii ... saya sendiri mana la nak larat menghabiskan ...

    ReplyDelete
  13. Nasi impit goreng ni.. pernah di makan di Singapore.. menjadi juadah pagi setiap hari.. sedap jugak.. bile try buat.. dah xde bentuk nasi impit sebab hancur lebur :P

    ReplyDelete
  14. Tak pernah try lagi coz anak2 ni kalau benda depa tak pernah makan memang depa renung ja...ahahaa..

    ReplyDelete
  15. uiks...sodappp nampak...rajin plak akak dipagi hari ni...hehe:)

    ReplyDelete
  16. lum pernah buat lg nasi impit grg..hehe

    ReplyDelete
  17. First time tengok nasi impit goreng...

    ReplyDelete
  18. Nasi impit + Sambal tumis....Dah meleleh air liur ni!

    ReplyDelete
  19. nasi impit nih raya baru nih 1st time CP makan , sedap gak , huhuhu ~

    ReplyDelete
  20. terliur la tgk sambal ikan bilis akak tu..mesti sedap kan?? ;)

    ReplyDelete
  21. tak pernah terfikir nak buat nasi himpit goreng...boleh la sy tiru.hehe

    ReplyDelete
  22. Wah first time kita dengar nasi himpit goreng...macam best aje..lagi banyak sambal lagi best kot okje..

    ReplyDelete
  23. Qaseh♥Selagi x ok, x lain bubur nasi je menu Qaseh. Naik loya tgk mknan tu tp demi menjamin kesihatan, telan je lah....

    ReplyDelete
  24. Ada sambal tumis lagi, memang "gu" sangat ni okje.

    ReplyDelete