Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 26 August 2013

MACAM-MACAM ada!

Salam Isnin.....

RINDU KAMOOO, kamu dan kamu.........
Apa khabar sahabat?  Moga dengan izinNya sahabat-sahabat OKje semuanya sihat. Banyak benda yang kita boleh buat bila kita sihatkan, so jangan lupa bersyukur yeh!..

2 hari cuti, 2 hari jugak BLOG mak tutup hehe....
Confirm le MACAM- MACAM ada nak disharekan.......  walaupun cerita biasa-biasa je..... Tak gitu?

Menghadirkan diri ke Open House dan AGM Taman ..... Berani ke nak kena PULAU kalau tak join? hehe.... Yang bestnya tak yah rewang macam dulu lagi dah tapi yang sedihnya tak dapat sambutan pun, dengan makanannya yang lambat sampai, dengan penduduk yang tak ramai yang datang........

Janji melayu...... majlis start 2.30pm untuk AGM dulu
sebelum jamuan, tapi yang datang, cuma 4 ketul je....
Jenuh le orang menunggu ........ masih tak cukup corum lagi
Esoknya, macam biasalah melawat SA..... macam-macam pesanan yang dipesan, suruh bawak sampin rayalah, tali pinggang tertinggallah, dan yang paling bestnya, songkok hilang! Rasanya, ni dah kali yang ke 205 kali si SA mintak songkok baru....huhu....  Makan songkok betullah budak ni!

Dan aktiviti wajib setiap 2 minggu, surelah melawat PILkan......  Atenya kami ni mengiringi anak Pak Rahman dah merindu! hehe...

Last but not least surelah DINNER time....
Semalam gi UPIN dan IPIN Restoren kat Bandar Hussien Onn, ni first time try!...... Arjuna pilih Mee Rebus OKje, Laksa Penang, Angry Bird pulak Roti Boom dan Nasi Lemak Rendang buat TLBD. Emmm, tak delah sedap mana tapi bolehlah....



36 comments:

  1. Patutlah hilang dua hari..hehe..sibuk bebenor di hujung minggu ye..
    Raya tak habis lagi kan, tu yg busy..ye dok Kak...?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya Atie tak raya pun bizi...hehe macamana tu?

      Delete
  2. Len kali rantai jer songkok tu , sangkut kat leher...mesti tak hilang dah...sabor jerla Hainom..nama pun bebudak

    ReplyDelete
  3. hehe. rilek kak okje. diorang otw lettew. :D

    ReplyDelete
  4. boleh pulak kerap hilang songkok ye..boleh berniaga kalau bnyak tu..okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ingat letak manalah tu Knor agaknya

      Delete
  5. asal weekend je mmg banyak open house, jalan raya plak jammed sana sini..
    bestkan dapat makan free ;)

    ReplyDelete
  6. Lain kali maknye borong beli borong songkok simpan kat rumah save sikit budget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menyemak je kat rumah JA .....hehe benda yg ada ni pun tak tau nak sorok kat mana lagi ni hehe

      Delete
  7. Taman saya pula bulan depan baru buat AGM sekali dengan sambutan Hari Malaysia dan sukaneka. Sibuk le nanti...

    p/s: xsuka pakai songkok, kopiah jer...senang bawa dan simpan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak sekolah BM.... gi sekolah takkan nak pakai songkok kot...
      Hubby pun dah lama tak beli songkok! pakai kopiah je

      Delete
  8. restaurant upin ipin ni biasa2 je
    mcm kat ipoh juga la
    setakat boleh bawa budak kicit2 je pun hihi

    ReplyDelete
  9. Ooo...cerita kenapa 2 hari senyap yer okje...heheh..byk tul aktiviti..apsal AGM tuh tak ramai orang yer..sibuk gie open hse kot...
    hmmm nampak gaya songkok SA cam dah boleh jual byknyer kalau dikumpul2 yer..

    ReplyDelete
  10. Biasalah..kalau hari minggu malas nak update blog..bila tak malas, sibuk pulak ngan anak-anak

    ReplyDelete
  11. Wah meriah n bz gitu.susah betul nak ubah sikap janji melayu tukan..bosan menunggu huhu.

    Hehe makan songkok la plak.

    ReplyDelete
  12. meriah nyerr..haruslah ikut sama kalau tak nak kna pulau..hihi

    ReplyDelete
  13. Meriah gitu...nway have a good day Okje..

    ReplyDelete
  14. kaler khemah meriah kak..:) hehe..hari minggu memang hari kemalasan ..hehe

    ReplyDelete
  15. Meriah tengo siap pasang khemah2 lagi tu.....mungkin orang bz dgn family memasing di ujung minggu Okje....tu pasal sekerat jak yg datang agaknya.

    Restoran upin ipin belum ada kat KK...huhu

    ReplyDelete
  16. Dulu2 duk kat taman, tak penah pegi jamuan2. Alasan: saya ni bujang.. segan.

    ReplyDelete
  17. wahhh dulu sy tgl kat bndr tun hussein on tu rindu sbb mcm2 dh naik kat sana sobs2 heeee

    ReplyDelete
  18. meriah warna khemah.. menarik, ceria je kan :)

    ReplyDelete
  19. Qaseh♥2013 Syawal yg mengukir byk kenangan sedih. Masuk wad, hubby jauh. So rasa mcm xde raya. Weekend terperap kat rumah gara2 hubby just balik visit n spend masa dgn kita org less than 1 day. Bila masa nak berjln raya or ke open house. Cepat lah syawal berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai siannya.... Tak pe Qaseh ada hikmah yg kita tak tau tu

      Delete
  20. lepas raya mesti meriah dgn open house :)

    ReplyDelete
  21. Hehehe, xde lah sedap mana. Tapi boleh la...
    sedih kan kalau taman buat program tp xde org nk mai

    ReplyDelete
  22. best tak restoran upin dan ipin?

    ReplyDelete
  23. apesal x ramai yg dtg..mkn free pun x dtg..hehe

    ReplyDelete
  24. x berasap la dapur kan.. ada jek open house.. tp sejujurnya deqla x menghadirikan diri pun ke open house wlu dijemput..sbbnya incek hubby koje..huhu.. tp x kesah pun..boleh je masak sendiri..lg sedap..hahahah.. (ayat nk sdpkan hati) ;p

    ReplyDelete