Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 19 August 2013

OPEN HOUSE

Salam buat geng bloggers yang sentisa diingatan......

Masih berOPEN HOUSE lagi ke?
OKje, semalam masih lagi memenuhi undangan OPEN HOUSE jiran setaman dan sepupu. So, tengahari semalam memang tak masak pun. RELAX brader, brader RELAX le ...... hehe.....

selingan.....hehe.....
Dedulu, masa kerja dan ada maid,  rajin jugak OKje buat makan-makan, bukanlah OPEN HOUSE 
pun ...... hehe.... sebab kecil-kecilan je, panggil officemate dan jiran yang rapat-rapat. Tapi sekarang, bila segala benda nak kena buat dengan kudrat sendiri ni, rasa macam tak laratlah pulak.

Rasanya kalau diberi pilihan, OKje lagi selesa kalau menerima tetamu yang tidak ramai dalam satu masa, NERVOUS mak tau reramai! hehe......  Bukan apa barulah dapat berbual dan bermesra ....... ye tak?

Bercakap pasal OPEN HOUSE ni bukan apa ( 'idak' le teman nak buat pun hehe...... )
cuma SUKA dan KAGUM dengan cara jiran OKje ni buat makan-makan semalam. SANGAT SIMPLE! Dia cuma masak nasi himpit dengan rendang, bubur lambuk, nugget dan kuih raya...... Simplekan?
Badan pun tak penat nak masak pelbagai, yang penting NIAT IKHLAS dia nak bekenal-kenalan dengan jiran tetangga .....

Nampaknya KUPU-KUPU pun dah menghinggap ni...... hehe.....


27 comments:

  1. salam pg ok je..wah syok kan kalo ade jmputan,takyah masak..tu yg best..m3h pun suke..hehe

    ReplyDelete
  2. itu tndanya UA akan beraya ke rumah OKje pulak, sanggup terima tak kedatangan kami?? ahaakkkkkkkkkkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sanggup je...mai le hehe....
      hidang laksa je haha......

      Delete
  3. SONOKNYE KAK :) PEUWWW . MAKAN MAKAN N MAKAN .. REZEKI TU :)

    ReplyDelete
  4. Aian pun dok pertimbang jugak nak buat open house walaupun rumah tak semenggah...bukan apa lama sgt tak buat makan2 kat rumah.

    ReplyDelete
  5. Bagus kwn okje tu.. Jimat tenaga dan wang ... Nak buat cam tu jugala..

    ReplyDelete
  6. wah ada gambar nak p open hause le... gumbira je nampak.. hihihi
    mmg arr kalau sekali ramai tamu yg datang mmg tak terlayan...ehe..

    ReplyDelete
  7. musim open house lah pulak skang ni yer

    ReplyDelete
  8. kupu-kupu hinggap tu maknanya ada tetamu nak datang ...hehehe
    okje kena masak le tu

    ReplyDelete
  9. Kalau2 lah OKje buat open house, jgn lupa jemput ai yang kuat makan ni yer hehehe :p

    ReplyDelete
  10. kalau sorang2 mmg penat okje nak buat open hse...kurang2 ade sorang 2 pembantu oklah..budget pun mesti tegar jgk kan...
    tp tul kata okje..kalau tamu sikit2 lagi releks..dapat layan sepenuhnya..

    ReplyDelete
  11. Semalam pun gi open house..tutup dapur ku itu..

    ReplyDelete
  12. Semalam satu hari terima kunjungan tetamu...menanti OKje yg xsampai2, :)

    ReplyDelete
  13. Seronoknya pegi beraya lagi.....tahun lalu aku ada buat open house, tapi tahun cam tak larat pulak....hehe

    ReplyDelete
  14. Dulu memang sakan gi OH.. tahunni macam slow sikit..
    betoi buat OHni tak yah lebih2kan.. yang penting kebaikan yang diperolehi dr majlis itu...

    ReplyDelete
  15. tahun ni ibu kite pun buat kecil2 je
    tak larat nak buat besar2 huhu

    ReplyDelete
  16. Kalau nak ikutkan open house hari-hari ada Okje..tapi kena pergi mana yang sempat aje..kalau tak maunya zzzzzz...

    ReplyDelete
  17. selagi tak habis sebulan syawal rumah terbuka sana sini.sama2 kita ternak lemak.hehe

    ReplyDelete
  18. tak pernah pun buat open house, datang jerlah ..kalu ada kat rumah..insyaAllah dialu2kan..

    ReplyDelete
  19. simple nya.tp betul apa yg akak kata tu:)

    yg penting nawaitu kita

    sapa la yg nak singgah tu.hihi

    ReplyDelete
  20. deqla pun x buat la open house.. tp menghrpkan ada la yg jemput deqla ke open house raya tahun ni..ada ke? kohkohkohkoh...

    ReplyDelete
  21. klu org dah jemput ..
    apatah utk makan2, dalam hari Raya plak tu ..
    kita datang jer la kan ..

    ReplyDelete
  22. Betul tu okje.sy dulu pun selalu buat mkn2masa tu anak kecik2 lg.now mcm x larat plak nak buat sendiri sumerbenda sensorang.anak2 pun makin lasak.umah pun kecik.gabra plak bila terima tetamu ramai2 serentak hihi

    ReplyDelete