Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 16 August 2013

PORT memblogging dah bertukar !

Salam Syawal ke 9.....
Masih beraya lagi ke? Haruslahkannnn......., baru seminggu lebih, belum sebulan!...... haha....
Blogwalking RAYA pun tak habis lagi ni! Nasi Ayam Cik Bubbly pun belum rasa lagi, Laksa Umialya, Soto Kanda Zakie, Kek Sarawak Cik Puan, Jenang klon Nasir Wahab.....bla...bla.... hehe......
BM pulak asyik mata OKje je yang dijamu, bila tah dia nak menjamu 'usus' haha.....
Sorilah...... hajat nak menyebut semua sahabat bloggers, tapi semputttt mak.......

La ni..... sejak HARI RAYA yang mulia ni, PORT memblogging mak dah bertukar ......
Dulu atas meja ni.......... Tapi sejak bekas kuih 'evergreen dan long lasting' OKje dah mengambil alih, nampaknya kena turun TAKHTA le Lappy buruk OKje tu haha......

Psst.....  kuih Batang Buruk tu MIL bagi...... Sedap! OKje sorang yang makan! hehe
Tulah pasal..... bebudak kat sini! Kuih apa agaknya yg mereka reti makan tah!
Masih kat area situ gak...... hehe  Dah area tu je yang ada....... 


Memblogging, haruslah WAJIB........ haha....... maklum le dah lama tak tunjuk skill menulis! Walaupun menulis tah pape! hehe....... Tak gitu bloggers???? 

56 comments:

  1. owhhh batang buruk..lama benor tak makan semenjak muncul popia nestum..sedap tu OKje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap gak Zee...tapi Okje makan sesorang je....

      Delete
  2. Port bertukar mesti ilham menulis lg mencurah2 ni hihi

    ReplyDelete
  3. DEQ SUKE BTG BURUK TU . SORG2 JE BEDAL . ADIK2 XRETI MKN . ADE YG TERSEDAK . HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak kecik mmg boleh tersedak tu Deq...kena pantau!

      Delete
  4. bertukar tempat yer
    ehe
    tapi masih dlm rumah
    kikikikk
    wah untungnya ada bekal dr mertua
    kita xder pun dapat
    hihiii

    ReplyDelete
  5. biskut2 SIL bagi kat Sue Bee blum habis tapi bila tengok btg buruk tu teringin pulak nak buat. mau tidaknya kena habiskan dulu biskut2 yang lain tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak ni mmg rajinlah Sue.... batang buruk pun nk buat...
      Bilalah kita nak rajin cam awak!

      Delete
  6. selamat har rayA OKJE
    wah tukar port gitu...takper janji terus bersiaran..kalau tak berblg kan ramai yg rindu n kebosanan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya UA....
      Hehe.... adalah sangat org rindu OKje ni

      Delete
  7. Walaupun okje tak sebut nama saya...nk komen jugalah...haha...merajuk ni..

    Siap ada port lagi? Patutla hebat.. Saya kata mana pun boleh..asalkan otak tak semput, boleh je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alalaaaaa....majuk pulak dia....
      Nanti okje geletek kang hehe....

      Delete
  8. OKje dah sebut pasal laksa, ishhh teringin le pulak...

    ReplyDelete
  9. Okje..port baru semangat baru, hehe..
    Ummi pun tak berapa pandai menulis, tapi seronok berblog sebab dapat ramai kawan, walau tak pernah jumpa tapi best juga dapt bertegur sapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu UR....bertegur dlm alamaya pun best jugakkan

      Delete
  10. Selamat hari raya.,,
    Tahun ni x de beli batang buruk...sebab yg mkn kita sorang jer.,,nk g rmh Okje la nk rasa batang buruk yg sedap tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...mai la kita makan sesama AN...

      Delete
  11. Kanda pun baru hari ini kembali berblog. Rindu juga bila lama tak dijenguk. Kanda dah mula kerja macam biasa. Nama kuih tu batang buruk itu yg anak-anak tak tahu nikmat di sebalik nama. Bangsa kita kan tinggi budi pekerti; kalau yg cantik pun dikata buruk...

    ReplyDelete
  12. Aina selalu update kat opis je sejak berpatah arang berkerat rotan dgn selkom broadband...ahahaa...

    ReplyDelete
  13. Kat mana2 pun takpe, asalkan 'kerja' memblog terlaksana... :)

    ReplyDelete
  14. assalam okje..mana2 pun tak kisah janji menuliskan..
    acik kalau kuih raya ni..tak de masaalah..habis je.Alhamdulillah stiap yang datang makan kuih raya..anak2 pun makan..tak memilih

    ReplyDelete
  15. haha mcm lawak je.. berblogging pun ada port yer OKje. nasib tak pindaah tempat sampai ke dapur hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah ke dapur Zaza....mmg tak menjadik jadiklah memasak gayanya

      Delete
  16. salam lebaran.......dah lama tak makan batang buruk......

    ReplyDelete
  17. amboiii.. amek suasana baru la ni ye.. ok la tu.. mana tau tmpt baru idea makin mencurah2... skill menulis tu makin hebak.. erkk. bkn menulis la, tp menaip..hahahaha..

    ReplyDelete
  18. hihi. tukar port maknanya makin banyak la idea mencurah2 tu. hihi

    ReplyDelete
  19. Wah dah tukar port memblogging...pasni mesti banyak post keluar kan Okje...hehe

    ReplyDelete
  20. raya taun ni tak jumpa lg batang buruk..pos sini sikit boleh?haha

    yey mmg wajib..skill yg ada tu jgn disimpan..:)

    ReplyDelete
  21. Wah..kueh raya nek tahta...lappy turun pangakt lah nmpak gayanye....

    ReplyDelete
  22. salam hainom ..
    beralih port tk pa ..
    jgn beralih blog udah la ..
    wahh !!! ada jenang klon nasir wahab juga yer ..

    ReplyDelete
  23. Kesian lappy tu Okje..tapi tak apa, kueh raya tu bukan boleh bertahan lama...paling lama pun dua minggu lagi kosonglah balang tu..he..he

    ReplyDelete
  24. tudia.. tukar port dia.. dah duduk kot situ lak.. :) hehehe

    ReplyDelete
  25. Selamat memblogging ditempat baru yer.

    Selamat hari raya.

    ReplyDelete
  26. Dalam blog...jamu mate aje la, dah sebulan puasa mata, hehe...
    Kalau nak menjamu tekak, jemput datang rumah ye...Agar2 kering sedia terhidang! :)

    p/s: tukar lokasi ada makna tu...

    ReplyDelete
  27. Tak kisah lah port kat mana pun asalkan dapat jumpa dengan kwan kwn blogging kan...sehari x jumpa rindu woo.

    ReplyDelete
  28. x kisah la beralih port...janji memblogging...

    sedap batang buruk...tapi nape panggil batang buruk erk...x ada la buruk sangat rupe kuih tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab batang dia pendik kot Noe.....hehe

      Delete
  29. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siang tadi dah mendarat balas dah....

      Delete
  30. selagi dapat BW tak kisahlah tercampak kat mana sekalipun lappy tu.. janji dapat guna dengan selesa.. ;)

    ReplyDelete
  31. tak kisahlan kat mana pun..janji dapat Bw kan...hihihi

    ReplyDelete
  32. psstt: rumah ai kat Meru Klang.. meh pm kat aizamia28@gmail.com. nnti ai bg info lgkap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok bizi le AM....dengan anak nak balik hostel lagi.... mmg tak boleh mengukur jalan sampai Meru tuuu... hehe

      Delete
  33. kak nak kuih batang buruk skit..:)

    ReplyDelete
  34. Tempat je yg berubah. Mood masih kuat dan utuh kan kak okje :)

    ReplyDelete
  35. Port tukau tak per...janji tiap2 hari berblogging...kiki

    ReplyDelete
  36. Batang buruk versi Sabah lain sikit Kak..hehe..
    raya2 ni terasa malasss yg melampau melanda diri ini Kak..ponattt den! haha

    ReplyDelete
  37. tunjukkan skill menaip kat port baru ye...mesti byk idea2 baru masuk nih;)

    ReplyDelete
  38. haha..boleh lah,port baru tu pun ok jgk..sambil2 menaip,bleh lah ngap kuih raya..sedar2 tgk dah licin kuih sebalang kan ok je..

    ReplyDelete