Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 27 August 2013

SEDAP weyh....

Akhirnya 'KEPINGINAN' OKje dah tertunai hari ni.......
Nak tunggu korang masakkan dan jemput OKje makan, TAHUN DEPAN pun tak tentu lagi hehe......

TLBDlah ni, orang kepingin, dia pulak yang menagih nak MEE KARI sejak semalam, walaupunn kurang sempurna, tanpa tauhu kering, tanpa taugeh, tanpa bawang goreng, tanpa telur rebus, ....... huh belasah ajelah hehe.........

Tak cayalah tu OKje masak MEE KARI......
Tengoklah ni MEE yang OKje dah celur........ bukan gambar orang ni tau! Ni gambar mak!! hehe....


Hish...... masih nak bukti lagi???..... Nak tengok kuah dia pulak.....
Korang ni tau..... ngengada betul......... ( Sapa yang ngengada ni? hehe ....... Gediks! )
See..... kuah dia, ha.....dengan periuk periuk sekali OKje snap.......
SEDAP weyh........walau nampak macam cair je tapi kerang 2 bakul tuuu..... hehe


Psst..... adik beradik Arjuna nak datang hujung minggu ni, nampaknya menu nilah bakal dihidangkan hehe........

44 comments:

  1. alorrrrrrrrrrrr perut UA tgh lapar ni, bawa le ke sini semangkuk..

    ReplyDelete
  2. gediksss?? huh!! OKje lah yang gediksss sebab tunjuk gambar mee kari sedap kat ai tanpa pelawa.. hahahhaa *gediks tak ai??* hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kalau gitu sama sama gediks lah ni hehe

      Delete
  3. Kira testing dulu la ni ye dinda sebelum tetamu dtg hujung minggu ini. Bijak! bila dah tahu sedap terus boleh buat kali kedua kan. Kanda kalau ke secret receipe suka order mee kari. Sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda, dinda tak pernah makan Mee Kari kat Secret Recipe...sebenarnya kurang gemar Mee Kari pun... Dinda pulak dah dua kali jugaklah order Mee sup dia tu kanda...

      Delete
  4. ni yang teringin nak masak jugak ni...

    ReplyDelete
  5. mesti sedap ni, tengok pun dah tau dah...

    ReplyDelete
  6. terliur pla mee kari OKje ni..hehe..sy suka makan mee kari..

    ReplyDelete
  7. Sodapppnya Kak..mee kari tu!.. bukan alang2...hehe..
    dok reti nak masak, tapi suka makan.. kena google resepi lah lepas ni..:)

    ReplyDelete
  8. weeweee..tahniah okje berjaya memasak mee kari yang sedap..nie cayang okje nie..len kali nak suruh okje masak lg lah hantar kat sini..hihih

    ReplyDelete
  9. Bolehlah tidur lena...tidak termimpi2 lagi mee kari, hehe
    Sedap ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedappppp..... hehe buat sendiri haruslah puji sendiri BM....hehe

      Delete
  10. Tak nak jemput food testing ke nih...ahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... mai le....tapi jangan menyesal kalau indah khabar dari rasa hehe

      Delete
  11. sedapnyeeee.....leh pos kat sini sikit x?

    ReplyDelete
  12. m3h baru cadang nak buat mee kari sabtu ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...teringin pulak nak makan mee kari M3H...

      Delete
  13. Alhamdulillah.......tertunai juga hajatnya ye.....

    ReplyDelete
  14. Dah lama xsinggah sini,eh bukan sini je la,blog sana sinun pun cikgu dah lama tak terjah,waktu dan keadaan sgtla mencemburui diriku huhu.....singgah2 je terus dijamu entry mee kari;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun.... rindu dengan Ceqgu.... ceqgu apa kabo...sihat ke?

      Delete
  15. orang muo bukan ke terror buat mee bandung, okjer..
    kalau mee kari ni, ada kerang lagi..bukanke orang selangor? hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dah tu yg segera Anim dlm fridge hehe...
      Jemu dah makan mee bandung!
      Tukar selera pulak!

      Delete
  16. Sedapkan mee kari OKje..kita ni memang peminat semua jenis mee...Mee bandung and mee udang memang top of the list...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raudzah mee bandung jat Kl ni belum jumpa yg sedap mcm kat Muo!

      Delete
  17. sedapnya mee kari...lama tak singgah sini...

    ReplyDelete
  18. Maka tertunailah segala kepingin tp slps ni mesti ada kepingin yg lain..kalau tk cata...tunggu je...

    ReplyDelete
  19. pergh !!! banyak isi tuh , huhuhu ~

    ReplyDelete
  20. haaa... reti pun buat sendiri..ingatkan dok tgu org buatkan jugak..hihihi..ok la tu kak okje! sedap tak?? ;p

    ReplyDelete
  21. Terliur pulak tengo.......dappnya

    ReplyDelete
  22. Semalam saya mengidam nak makan mee kari, tapi bahan mmg banyak yang takder, so hold dulu la. Kuah cair2 gini saya suka sebab tak muak.

    ReplyDelete
  23. Wah wah wah, sedapnya kak okje

    ReplyDelete