Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 14 September 2013

CERANA Restoran

Malam tadi OKje tanya Arjuna.....
Nape nak makan kat CERANA? Dia jawab..... nak suruh ibu kau belanja.....
Ek eleh..... perli ke apa ni! Mentang mentanglah duit dalam tangan mak RM50 henggit pun tak sampai........hehe ......

CERANA RESTORAN ni letaknya kat tepi jalan Highway Cheras -Kajang je..... kalau ikutkan 15 minit je dari rumah OKje tapi malam tadi dekat 1 jamlah jugak. Jammed punya pasal!


Lama sangat dah tak pergi sini sebenarnya.......
Kat sini macam kat Umbailah, boleh pilih seafood yang kita nak, cuma tak banyak pilihan, kerang, kupang tu memang tak delah. Nasi lemak jauh sekali! Harga dia pun mahal sikit, yelah..... nak bayar penyanyi yang comel lote tu lagikan......hehe


Tempat dia memang luas dan boleh tahan cantiklah jugak. Restoran ni di atas tasik buatan. Lebih kurang macam restoran kat Tasik Titiwangsa tulah. Ala-ala tenanglah jugak jiwa tu bila makan sambil mendengar desiran air terjun buatan yang jatuh ke tasik.... hehe....


Macam biasalah......lauk standard yang biasa OKje pilih ......
Siakap 3 Rasa, Udang Butter, Sotong Goreng Tepung dan Kailan Ikan masin..... Tak pulak order Tom Yam malam tadi! huhu.... So memang kering kontang jelah kitaorang makan semalam....



Cuma air ni ajelah yang boleh membanjirkan perut kitaorang hehe.....
Air buah tu RM5 henggit segelas....


Malam ni Arjuna jaga kesihatan you, ambik Teh Tarik Cerana special, tah apa yang specialnya tah.... macam teh tarik mamak je OKje tengok hehe.....


Biasalah...... 3 ANAK ORANG ni sure ikut punya terutamanya, budak kecik perempuan yang tepi sekali tu, asyik nak makan luar memanjang....


Mak dia masak tak sedaplah tu!



56 comments:

  1. Wah....nampak best je... semalam memang banyak tul kereta di hway..ramai orang balik kg nampaknyq...

    Bukan kata okje masak tak sedap tu...saja hubby tu nak belanja makan kat luar..nak bagi okje rehat lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....
      Sebab SA balik tu AN....dan lagi, Jumaat hari tu dia pun balik awal...

      Delete
  2. Lama sangat dah AJ tak makan kat situ kak OKje......
    Restoran ni agak terceruk sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a mmg terceruk....kalau tak ye ye tak perasankan AJ

      Delete
  3. untungnya OKje, asik gantung kuali jer..

    UApn makan kt luar gak semalam tp berdua, mmg xder selera tanpa anak2 tp nak wat camnerkan, mereka kt umah & kebetulan kami punyai urusan di luar slps waktu pejabat smlm, cuma beli bungkus jer ntuk dorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part gantung kali mmg best kan UA hehe.....
      Bagi okje...selera je UA hehe....kalau tak selera pun sikitlah....hehe, bukan kita tak pernah bawak mereka pun....

      Delete
  4. anak2 memang suka makan kat luar..sekali skala boleh la kann..slalu2..kopakkk..*anak2 nak bertukar angin makan kat luar..bukan maknya msk x sedap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan anak anak je nak berukar selera Sura.....maknya pun sama hehe...

      Delete
  5. Suami n anak2 nak suh mak dia rehat ler tuh~
    tuh yang ajak makan kat luar.. hehehe

    lebih kurang jer menu fev kita. tapi zura selalu oder kerabu mangga lagi satu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerabu mangga pun fev okje jugak Zura...cuna masa tu tak igt nak order hehe...

      Delete
  6. Baguslah tuh okje arjuna tau bini dier penat dan bosan dok umah manjang..so bwklah makan kat luar ygbest2 sambil menjamu telinga dan mata dan mulut..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul UA.....bukan selalu pun boleh dpt menjamu mulut dan telinga serentak.....hehe

      Delete
  7. sekali sekali best makan kat luar bersam family kan kak..:)

    ReplyDelete
  8. Bukan mak dia masak tak sedap..tapi dia nak suruh mak dia rehat masak..sesekali lepak makan kat luar kan best..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe hujung minggu je asyik rehat masak CV hehe...

      Delete
  9. semalam hubby cakap mmg jammed teruk area situ...tak pernah lg la noe makan kt sini...lalu biasa la..hehehe...bes la OKje...x yah masak...balik dh terbungkang..kekenyangan...x gitu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. So laki Noe pun sama menyesakkan jammed tulah yeh....hehe...
      Betul Noe, balik je terus terbongkang....

      Delete
  10. jammed sbb org nak pi tgk firework kat putrajaya kot ...

    ReplyDelete
  11. bagus gak mak dia xpandai masak….leh gantung kuali lelama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yg pakar masak mcm org tu....anak anak tak mo dah makan luar kan Ros...hehe

      Delete
  12. bila sampai makanan tu depan mata,
    letih ketika jem tu pun lupa ..
    tk gitu ..

    ReplyDelete
  13. Jem teruk ye kak?..ramai mkn kt luar kot smlm...cantik jg suasana restoran tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm nk gi kerja pagilah pulak Atie....
      Mmg cantiklah Atie... dan luas...

      Delete
  14. siap ada penyanyi lg.. wahhh bestnya

    ReplyDelete
  15. bukan mak dia masak tak sedap, tapi kasi can kat mak makan kat luar kan TLBD? hihihi
    kalau kat sini, berangan aje la nak makan kat tasik cenggitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje hanya mampu kata kesian je Bijen hehe...

      Delete
  16. Replies
    1. Hehe.... bukan selalu makan dpt dihiburkan mcm tu kan Bunda

      Delete
  17. Sekali sekala.makan kat luarkan...xla pnat sgt asyik msk je

    ReplyDelete
  18. sekali sekala mesti lah arjuna hiburkan keluarga. hehe :D tak gitu kak okje :D

    ReplyDelete
  19. waa bestnyer temptni...saya tak pernah pi sini lagi...nanti balik kl bolah lah try makan kat tempat ni...

    ReplyDelete
  20. Jamm teruk tu..dr limabelas minit blh jd dekat sejam...

    Lagu apa yg dinyanyikan tu?kira hiburan sambil makan la ye...?

    Mak dia masak sedap tu cuma sesekali kena la bw anak makn luar....hehe

    ReplyDelete
  21. sedapnya ber seafood mlm ni sambil berhibur... dgr org nyanyi....

    ReplyDelete
  22. bukan masak tak sedap.. saja nak alihkan perhatian maknya dari terus sibuk kat dapur.. kalau kat luar dan tentu perhatian lebih kat dia.. ;)

    ReplyDelete
  23. masakan ibu terbaik.cuma klu makan kt luar nie feeling dia lain.lgpun bagi ibu cuti memasak ok what..:)

    ReplyDelete
  24. Siap ada penyanyi lagi......
    Best gak ...

    ReplyDelete
  25. makkkk aihhhhhhhh! Air buah tu Rm15 segelas?mahal gileeeeeeeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  26. Cuti memasak sempena hair Malaysia.. hihi

    Special dekat buihnya kot ..

    ReplyDelete
  27. Sesekali mkn kat luar apa salahnya kan..maknya boleh gantung periuk dan kuali...cuci tangan jer..hihihi

    ReplyDelete
  28. Nak tanya sikit, Kalau buat review di blog boleh dapat diskaun ke atau makan free? Apa makna Cerana?...nasib naik tak celana, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak delah.....dia untung free je BM....
      Cerana? Entah....cermai kot hehe...celana...18 sx tu.....

      Delete
  29. nampak menarik menunya, siap ada penyanyi lagi menghiburkan.. aiza jarang-jarang makan kat luar sekarang ni.. :D

    ReplyDelete
  30. Tak pernah sampai sini tapi kita memang suka makan seafood ni okje..yummy..last time every week pergi kuala selangor, sekarang dah tukar port..he..he

    ReplyDelete
  31. hehe kalau Zaza jadi anak OKje, hari2 nak request makanan sedap utk dimasak.. betul tak adik2 3 orang didalam gambar bawah sekali tu??? hahaha mesti terkincit OKje nak ikut selera tekak Zaza.. hehehe

    Zaza pernah pergi beberapa kali dah restoran cerana ni.. zaman dulu siap ada monyet lompat2 lagi kat seberang air terjun kat kolam tu.. hehe latest last year bln october Zaza ke sana.. price agak mahal tp makanan bleh tahan sedap ;)

    ReplyDelete
  32. syok la.. sekali sekala mkn tmpt2 mahal apa slhnya..tp deqla x penah pun ke tmpt2 mcm ni.. takot hubby guna pakai dialog yg sama kang.. nak deqla balnje.. acaner tu?? hahaha.. pengsan!

    ReplyDelete
  33. untungla akak , cik abe belanja mkn kat luar..hihik

    ReplyDelete
  34. Bestnya bila ada orang belanja makan kan okje.....

    ReplyDelete
  35. rasa mcm prnh pergi...tp x ingat laa...hihihi

    ReplyDelete
  36. sedapnya kalau sekali sekala dpt makan kat luar...

    ReplyDelete