Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 26 September 2013

Kak TEK, mak datang....

Salam Khamis .......

Kisah petang semalam.......
Memanglah tak de yang tanya kemana mak menghilang petang semalam, tapi saja, peramah nak bagi tau hehe.....boleh gitu?

Kome pernah tak gi blog Kak TEK ? Kak TEK ni 3 tahun lepas tinggal di over the sea! Now, dah 2 bulan dia balik Malaysia. Kak TEK ni sebenarnya adalah schoolmate OKje di TIKL. Setelah berpuluh tahun tak jumpa, dan bermula diblog beberapa tahun kebelakangan ini, kemudian di WA dan akhirnya semalam dapat berjumpa orangnya.

Dahsyat ko  Kak TEK masih maintain macam dulu! hehe .....

Sori Kak TEK, samada Kak Tek suka ke tak suka,  mak tetap nak share gambar hepi-hepi kita semalam !

Cer teka korang mana satu KAK TEK?
Walaupun kami ni ada yang bukan sekelas, dan bukan juga sedorm, tapi bila dah sehostel, hubungan yang kurang rapat tu menjadi akrab! Masing-masing dah beranak pinak, tapi serious GENG, korang masih macam dulu, come come belako!....

Pendik kata macam-macamlah tuan rumah masak, bubur kacang ada, pau goreng inti red bean ada, ketupat segera ada, ayam rendang ada, 'lembu' masak kari ada, sambal sotong ada, sayur je tak de! ( KAK TEK tak makan sayuq kot!! ) hehe ......

Tapi DONAT Kak TEK ni yang OKje suka ! DONAT yeh bukan kuih keria hehe..... Standard BIG APPLE you! Luaran je nampak macam keras kebatun kan..... tapi bila masuk mulut...... Pergh!!!!.....


Rugi semalam tak rasa Blueberry Cheese tu..... ( sebab dah kenyang makan donut weyh!......)


OKje bawak apa? Huh..... bawak perut je le! hehe...... Datang pun dengan geng yang pakai baju hijo tu....
Macam boss semalam, berambik beranto. Dia tak tau jalan so mak 'LAKU' lah semalam jadi dia punya CO PILOT!


Apa pun sangat BEST semalam dapat jumpa korang, GENG, dapat makan free kat rumah Kak TEK dan last but not least, BIG THANKS jugak to my Arjuna sebab bagi permission mak berjimba dengan kengkawan......

Tak sabar nak tunggu 5 Oktober ni!......

37 comments:

  1. Seronoknya bertemu rakan taulan. :)

    ReplyDelete
  2. amboii sakan depa naaa jumpa geng....

    ReplyDelete
  3. oo pandai hang pilih gambo yg nampak selim!

    -tuan tanah semalam-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah semestinya...hehe...sapa ni ? pembuat donat yeh! hehe

      Delete
  4. Tengok donat lamanya acik tak buat donat...mesti riuh rendah semalam tu kan :)

    ReplyDelete
  5. Lajuuu jer mak OKjer post...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa le agaknya kome ye.....dok dapat nk agak! Hehe...

      Delete
  6. Mak oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,irinya saya.....................tumpang gembira ye.........dah satu bandar boleh je cari rumah kawan-kawan lama............itu pun tak semua orang boleh lakukan kan.....mubarokh! silaturrahim bertaut semula.

    ReplyDelete
  7. wah! seronok dapat berjumpa kawan lama ye Kak.. byk cerita dikongsi tu...
    donutnya nampak sedapp sangat....:)

    ReplyDelete
  8. best kan kak jumpa lawan lama..:)

    ReplyDelete
  9. Seronoknya dapat jumpa kwn2 lama ya..mesti riuh tak hengat hihihi...

    ReplyDelete
  10. Seronoknya dpt jumpa kwn lama ye....mcm sambut raya plak..mcm2 ada makanan kat rmh kak tek tu...seronok berjimba ye tp nk tau jua..apa ada pd 5hb tu...?jgn la buat org suspen...heeeheee

    ReplyDelete
  11. Bila dah bertemu geng bas sekolah...mesti bergema dan gempita satu rumah.
    Baguslah...ikatan persabatan masih erat terjalin. OKje pun apa kurangnya...still mantain!! :)

    ReplyDelete
  12. Wahhh..berjimba ngan kengkawan ye okje...sure seronok ni...:)

    ReplyDelete
  13. Best jumpa kawan kawan lama kan.

    ReplyDelete
  14. Nasib baik dapat lesen besar semalm eh... Masa mengeratkan silaturrahim apatah lagi bila ada yang sudi semakkan rumah terima tetamu... Hati bermunga2...

    ReplyDelete
  15. sembang punya sembang OKje udah lupa kami rakan blogger, huhuhu (rajuk n jeles ala2 Dak kecik Alya..)

    ReplyDelete
  16. sakan ye... jumpa kawan, makan2 yang manis semua.... free lak tu...ooo, happy sangat tu...yang 5hb tu nak buat gathering lagi ke? amboi2

    ReplyDelete
  17. mestilah seronok yek kak... borak2 beria bagai... lg lah kwn lama

    ReplyDelete
  18. ohoooohoiiii patut lah senyap sedu je semalam hehehe
    besstkan jmpa kawan2 lama.. lagi best OKje yg tak bekerja. free sokmo bleh kemana2 .. cuma hantar report kt Arjuna je..

    tgk donut tu, trus I whatapp arjuna I. ajak gi mkn big apple.. huwaaaa OKje telah membangkitkan napsu Zazaaaaa hehehe

    ReplyDelete
  19. Bestnya kang dapat bertemu ngan sahabat yg lama dah tak bersua..dah tuh plak dijamu ngan makananyg best2 gitu lagi..terliur tgk donut tuh..
    nanti ade reunion besar2an lg lak ker okje...kepochi sket..hehe

    ReplyDelete
  20. Kira bagaikan re-union kecil-kecilan ye. Kanda dapat bayangkan kecohnya rumah Kak Tek semalam sebab masing-masing dah jadi mak-mak...

    ReplyDelete
  21. Bestnya dapat jumpa kawan2 lama.....makanan yg dihidangkan pun nampaknya macam menyelerakan dan sedap.....:D

    ReplyDelete
  22. waa seronoknyer dapat jumpa kenkawan bertambah seronok biler ader makan2 tu sedap sambil makan berborak...

    ReplyDelete
  23. adehhhh.. jelesnye di hati..
    nak berjimba2 jugakkkkk~

    rasa cam open house raya jer..
    kumpul ramai2 sambil makan2!
    syokkkkkkkk!

    ReplyDelete
  24. owhh.. kenalan lama la ni ye... ada blog gak .... nanti nak terjah la blog dia... best kan berjimba mcm ni.. so..aktiviti hari tu mkn, bergmbr, mkn bergmbr je la eh... hahaha...

    ReplyDelete
  25. amboi..amboi... hihi, kak,,, sedaplah donut tu...

    ReplyDelete
  26. seronok dapat jupe kengkawan lame..lagi seronok bile jupe semua dah beranak pinak...ade2 je cerita nak share sampai tumpah2 air liuq kan...

    ReplyDelete
  27. semua comel2 belaka...best dapat reunion no..

    ReplyDelete
  28. Wah "mak" berjimba sakan..he..he..nway dah terror ke masak..tak sabar nak tunggu 5 oct tu?

    ReplyDelete
  29. pasti seronok dapat jumpa geng2 lama ..
    banyak perkara yg boleh dibualkan ..

    ReplyDelete
  30. wah, seronoknya dapat pelepasn jumpa kengkawan cenggitu... best best...

    ReplyDelete
  31. alamak makanan semuanya buat terliur,dh la kt opis tgh kebulur ni.hehe

    seronok jumpak geng,bukan sng nk kumpul reramai macam ni

    ReplyDelete
  32. mcm buat reunion tp meriah la.. makanan semua sedap2 je okje

    ReplyDelete