Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 28 September 2013

KELEDEK bakaq

Salam Sabtu yang bizi ke pasar.....hehe....
Baru je balik dari Pasar Tani! Beli ayam ngan ikang untuk stok seminggu!.....

Ni ha ceq nak habaq mai........ Selalu nampaknya benda ni kat AEON tu, cuma tak pernah try je....
Bendanya KELEDEK je pun ..... Agaknya dah puas makan KELEDEK REBUS sejak kecik! Dah jemu! hehe....  


Tapi, semalam TLBD teringin, maknya pulak semedang anak teringin dia pun teringin sama hehe....... ). Tak kiralah sapa yang masak, Mamat Bangla ke....... ( biasalah kat AEON tu semuanya bangla! ) kalau tekak dah teringin berdosa tak penuhi haha......


Sedap rupanya...... manis! Yelahkan...... dah namanya pun "SWEET POTATO" ! Memanglah manis!
Yang jadi sedapnya tu, keledek dia kering, sebab dia bakarkan......


Semalam sebatang ni cuma RM2.30 je....

58 comments:

  1. Bakar atas arang ke cam bakar sate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk dlm oven Anim....Oven depa dahsyat Anim....nu mcm kabinet dapuq...hehei

      Delete
  2. alaaaaa bru ckp kat sally tingin nk mkn bnda nehhh cisssss huhuhu okje bak sikit!!!! huhuhu

    ReplyDelete
  3. mahal tuh okje sebesar tuh rm2 lebih,.baik beli yg mentah bakar kat umah..blh makan puas2 kan..
    depa tak letak apa2 ker perasa..just bakar gitu jer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan mmg mahal lah UA...tp kat rumah tu nak masak mcm tak berbaloi pulak,, tak de sapa nak makan ( hehe dasar pemalas nih! )...
      Kosong gitu je UA... manis!

      Delete
  4. tak pernah ler yang macam nie.....hehe

    ReplyDelete
  5. Mmg sedap ubi bkar.. Wangi aje..

    ReplyDelete
  6. teringat dulu masa kecik,klu dpt apa jenis ubi pun mmg sedap klu dibakar makan panas2..

    ReplyDelete
  7. Selalu makan keledek bila makan kuih keria aje..makan bakar camtu tak pernah lagi...sedap ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Okje pun tak pernah makan...tapi mmg sedap!

      Delete
  8. Sedapnya OKje......selalu makan masa budak2 dulu, makanan orang kampung ni,...:D

    ReplyDelete
  9. hari tuh kat mall melaka kat dataran pahlawan , ade jumpe benda nih ,tapi tak sempat je nak beli , bz cgt .. huhuhu ~~ sedap ek , CP memang suke keledek tp tak pernah lagik makan yang nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh kalau CP penggemar keledek...mmg bestlah cuba yg ni, bg OKje sedaplah...

      Delete
  10. biasa nmpk kat aeon...pun x penah beli...pun x teringin okje...hehe....feling cam kat korea plak mkn keledek gitu...:)

    ReplyDelete
  11. hhehe, kat jusco bukit indah adA :D

    ReplyDelete
  12. Ai okje.. tadi dh komen tapi tak publish..katanya server problem.. ramai yg terjah blog okje ni....hihi...
    Sedap..suami saya n naim suka kalau makan keledek bakar ni... tapi jgn beli byk... biar berebut daripada buang sebab tak ada yg nak makan...

    ReplyDelete
  13. dia bakar macam tu aje ke? ke ada letak inti apa2... menarik, boleh cuba ni... kat sini sweet potato tu mmg murah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak letak pape Bijen...tu yg okje taulah.... sebab rasa dia manis manis lemak keledek je

      Delete
  14. RM2.30 sebatang? Rasanya sekilo sweet potato tu baru 50sen harganya, wuishh kaya la bangla tu lagu ni niaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....meniagakan mmg banyak untungnya MJ...Nabi pun katakan....cuma OKjelah yang takut nak berniaga.... hehe

      Delete
  15. Sedapnya hainom... akak pun dah lama tak makan....... Dah kes teringin macam hainom.. kena cari ni ;)

    ReplyDelete
  16. cam mahal je rm 2.lebih untuk seketol.... ehe...

    ReplyDelete
  17. tengok rupa cm xsedap je..dah rasa baru tau kan..

    ReplyDelete
  18. Nampak sedap je . Pyka tak pnah lg rase .

    ReplyDelete
  19. Macam sedap je...nak ikut teringin sama le....

    ReplyDelete
  20. Ya Allah.. terliur sedap nyer tengok sweet potato bakar tu :D

    ReplyDelete
  21. satu ketul tu , klu saya mkn , mmg trus kenyang ...

    ReplyDelete
  22. Keledek bakaq pun packing pun cantikk

    ReplyDelete
  23. tak pernah try lg makan selalu beli dan goreng ja..

    ReplyDelete
  24. tk ada bahagian2 yg hangus plak yer wlupun dibakar ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai ovenlah Aby tu yg pembakaran dia serata hehe

      Delete
  25. sedap eh?? saya pun biasa tengok tapi tak pernah cuba pun....

    ReplyDelete
  26. Mahal jugak kan...tapi berbaloi kalau sedap..masa kecik2 dulu sllu jugak makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah MP masa kecik kecik dulu mana ada makanan lain

      Delete
  27. nyah oii beli je keledeke purple kat aeon tu setengah kilo lepas tu rebus. lagi puas makan.. hehe
    haritu beli kat cameron yang dah siap rebus.. kemain sedapppppppp lagi..
    beli jg yg blom rebus, balik rebus kt rumah pun sodappp manisss =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rebus tak sedaplah Jah oi.... becakkk....bakaq kaloo kering koo...

      Delete
  28. wah.,..sdapnya..nak skit kak..:)

    ReplyDelete
  29. Pestime kira try kt cameron bayangkan la mkan kt tmpt sjuk bnda manis n panas nie. Mmg syahdu la hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah dapat makan kat CH Kiera....

      Delete
  30. Last two days my sis bagi sweet potato from Indonesia....punyala best..sweet sangat...tapi tak dapat makan banyak coz that one untuk exhibition...tapi memang bestlah..bakar dlam microwave..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang ginilah agaknyakan Raudzah...

      Delete
  31. uiks..! masa kecik2 dulu je kak selalu makan..skrg ni mmg ssah dah nak jmpa..

    ReplyDelete
  32. wahh.. ada gak eh keledek bakar gini...dah lama giler ar x mkn...yg hok dulu punya tu...simpan ketas beg keledek tu kak..ada no fon bangla..kalo tekak teringin mkn lagi, nanti bebila boleh order...kohkohkoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh...ko ni Deqla haha sajalah nak menyakat mak ni...
      Tak yah call , gi je AEON tu!

      Delete
  33. cik pon dulu2 suke makan ubi kledek rebus+ikan masin...phewwwwwww!sedap gile!!

    ReplyDelete
  34. "Yang jadi sedapnya tu, keledek dia kering, sebab dia bakarkan......"
    Bukan sedap sebab dia manis ker? hahahaha

    ReplyDelete