Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 19 September 2013

'SAING Ambe'

Salam Khamis ........

Projek GB OKje semalam memang tak SUCCESS..... huhu....
Planning nak berGB lepas hantar TLBD sekolah, tapi sampai maghrib cuma 3 helai je hasilnya...... Nampak tak betapa 'LAGHO' nya mak! ( pinjam word Wirda Amir sat ) hehe.....

Tulah kan..... akibat syok berblogwalking dan berWHATSAPP .......

droidbeans
Yelah, sejak dah diinvite masuk dalam geng 'SAING AMBE' dan 'TIKL89 LADIES' ni HP mak asyik berbunyi je, kejap bunyi cengkeriklah  kejap bunyi burung bersiullah. Pendik kata seboklah HP mak berbunyi sejak kebelakangan ini berbanding dulu yang sunyi sepi haha....

Padahal bukan orang penting pun...... hehe... cuma menyampuk nyampuk apa yang diaorang sembang je.

'SAING AMBE' ni kalau korang nak tau, geng blogger tau.....  Kepala dia  Kak Long Klang hehe.......         ( jangan mare beb..... tak ROCK le mare, hehe !! ). Tak cukup sembang kat blog, kami sembang kat whatsapp pulak hehe....  Nampak sangat pompuan ni suka bercakapkan hehe.... ( Anak lelaki Hj Muhammad setujulah tue!!!! )

Kanda tak mo join dinda ke? Nanti kita buat group lain yeh ..... 'SAING AMBE' tu group bebudak hingusan kanda hehe, OKje je yang tak sedar diri join group tu hehe ...... Nanti kita ajaklah sekali Cikgu Glemer SP,  VIP LipisRider Shah Alam join group kita sekali....... Nak Kanda ? hehe...

Psst.... komplen pulak bebudak hingusan tu....... hingusan tu bukan budak yang selekeh hingus tak terurus tu tau..... hehe...hingusan tu maksudnya group yang masih muda bergetah yew kecuali OKjelah hehe.....

Apa pun, moral of the story, tak salah ambik bahagian berwhatsapp jangan sampai laki terabai sudah! ......
Boleh gitu? hehe...


42 comments:

  1. Betulx3 okje.....tak salah nak berchitchat dan bermedia sosial segala tu. Yang penting bijak bahagi masa :D

    ReplyDelete
  2. Hikhukhik... memang btul janji en suami tau...

    ReplyDelete
  3. Kalau kanda ni sah-sah memang tak ada masa agaknya. Jadual agak padat. Balik kerja mandi, masak, makan malam, lepas solat maghrib dah kena ajar budak-budak mengaji, malam pulak adik balik tuisyen dah tunggu dia belajar lepas tu dah malam tidur. Pagi pergi kerja hingga petang. Macam itulah putarannya... padat kan..

    Seronok juga ada group macam inikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih ada masa tu kanda....cuba kelepet kat mana mana tu hehe...

      Delete
  4. blik kg aritu sy kena tgur ngan mak...gara2 berwasap dlm grup lah..asik dok ralit mengeteks...! pastu asik bbunyi hpon...bising orng tua tu...hehehe...padahal..wasap ngan adik beradik je pun...tp x lah smpi urusan lain terabai....tp mak x tahan dgr bnyinya....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ngan mak okje gak AM....bukan mereka aje , okje tgk anak okje bersms pun naik risau!

      Delete
    2. Sama ngan mak okje gak AM....bukan mereka aje , okje tgk anak okje bersms pun naik risau!

      Delete
  5. seronoknya ada group..tetiba teringat plak lawak harith iskandar dalam lawak ke der 2..hahaha..asal punya fon jer nak tengok..

    ReplyDelete
  6. kak long klang tu akak taiko..
    kasi lipat..
    lipat baju ler..
    budak ingusan tu sape?..
    amboi boi boi

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak hingusan tu termasuk org yang tanya tu hehe

      Delete
  7. mcm lieya gak le ni, ngan geng2 opis ade group chat gak kat wechat....tipon mmg tak sah tak bunyi....tapi betul tu, takleh abaikan keluarga gak dok melayan chat jek ...kene pandai kawal keadaan heheheheh takleh leka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Liya ...jgn sampai leka ...sat lagi kena sound ngan hubby

      Delete
  8. hamboi..boi...boiii boiiiii..... sapa tu budak hingusan.....
    xpelah..... dia ada kanda.... kter dinda jew.....

    huhuuhuh...

    ╔═══╗ ♪
    ║███║ ♫
    ║ (●) ♫
    ╚═══╝♪♪

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..... jangan jeles kita ada kanda...... kan kanda kan.....
      Beb terer nampak buat HP tu....

      Delete
    2. x jelez pong.....

      ╔═══╗ ♪
      ║███║ ♫
      ║ (●) ♫
      ╚═══╝♪♪

      Delete
  9. agaknya klu bosan bolehlah cari minat resepi dari mereka..lebih dr menggeteh ni

    ReplyDelete
  10. ada group whatsapps... dgn kngkwn satu U dulu... kira reunion balik la nih.. dan kwn sekerja je..

    ReplyDelete
  11. standard lah org ppuan.. memang joyah.. kalau dah dalam whatsapp pun sibuk menjoyah, apatah lagi bila jumpa live lagi joyah kuasa tiga.. hahahaha
    tapi best kan.. at least hilang gak boring OKje.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...betul tu cik jah...mmg menjoyah je kerjanya pompuan ni

      Delete
    2. Hehe...betul tu cik jah...mmg menjoyah je kerjanya pompuan ni

      Delete
  12. wahwahhhhhhhh...rajin bebeno berwhatsapp...tah2 siap buat konsert kat whatsapp lagi...nyanyi2 pas tu pos mcm budak2 kat umah ne...hohoohh

    ReplyDelete
  13. memang sahabat yang baiklah okje ni. peramah, rajin contact dan kelakar..... ai, untung ....

    ReplyDelete
  14. sy de group wassup dgn blogger jugak...

    ReplyDelete
  15. Hahahaha...kalau hp dah sibuk tak henti berbunyi...jari jemaripun sibuk le menekan keypadkan okje...?

    Dpt tiga helai ke tia pasang...?memang lagho dibuatnya..lagho ni loghat org perak okje..bermakna ralit..asyik..cmtu le lebihkurang....(ada lag nak tambah dak selait dua perkataan tu..?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu WA...sebenarnya tak boleh diamalkan jugak berWA ni... takut leka!

      Delete
  16. Zura memang tak berani nk joint group wasap.
    konfem henfon asik bunyi jer. rimas! hahahahaha

    ReplyDelete
  17. amboiii wassap punye pasal, GB entah ke mana ye.. deqla pun ada join group kat wassap.. GSF blogger.. kenai dak? hihi..mmg syok la borak sesama gitu kan.. mmg x jadi keje! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Deqla...memang membantutkan kerja! ..hehe
      GSF tu mcm pernah dengar!

      Delete
  18. Alorrrrrrrrr nnt hubby UA nek heran, 'naper le isteri aku spnjg masa melekat ngan tepon jer...?', ahakkk..

    ReplyDelete
  19. kira mdoden n bergetah lagilani boleh join yg hingusan..

    sy ni mebe soh add wassap siap tnya apa benda tu?ketinggalan betui.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...sesekali kena ambik tau gak PK

      Delete
  20. hohohhooo.. nampak gaya saya ni mcm tak layak join :P tak lepas kelayakan.. hehehee

    ReplyDelete
  21. Hey whazzz up ladies...sejak-sejak "mak" pandai berwhazz up ni intro kena tukar..he..he..

    ReplyDelete