Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 September 2013

SATURDAY's story

Salam pagi Isnin yang ceria........

So macamana Open House awak, Juneaina@Reader Sejati ? Penat dah hilang ke? hehe...... Rasanya walaupun penat, tapi dapat bersembang dengan teman-teman sambil menjamu depa dengan Laksa Perlis hasil tangan sendiri, sure satu kebahagiaankan!....

Seperti yang telah diwar-warkan sebelum ni ( yelah sangat tu.....  hehe ) maka dah selamatlah hajat anak Pak Rahman nak menjamu adik beradik dia dengan menu pilihan mak, apa lagi kalau bukan Mee Kari! hehe
( Periuk biar besar, walaupun isi suku! hoho...... )


Menu iringan, ala-ala dessert gitu OKje buat pulut durian dan dadih koktel jer..... Syukur berkat Surah Al-Insyiroh agaknya, makanan memang NGAM-NGAM.... 

Psst...... gambar haruslah ditempek! Manalah tau Arjuna rindu dengan adik beradik dia ...... bolehlah dia intai ni hehe .....  Elehhh, lagipun korang pun teringin nak tengok jugakkan! macamlah OKje tak tau! hehe.....

Sefamily je yang tak dapat datang..... bizilah kot....

Mak Long n family
Pak Uda n family
Pak Su n family
PIL tak datang..... tapi Mee Kari dengan Dadih Koktel, ...... tetap mereka dapat rasa tau!.....

Dah terlanjur masak tu, ( bukan senang OKje nak masak bebanyak ni tau!.... ) OKje panggillah jiran mana yang available tu, maklumlah ramai yang tak ada, masih beropen house katakan.......



Pssst..... DEBAR tak habis lagi ni, rombongan Marhaban tak tau bila nak datang !

39 comments:

  1. Tahniah okje..berjaya jgk kan projek ala oprn hse tuh..bkn senang nak msk byk2 n sedap gitu...len kali leh wat byk lg menu kan.lg besar kan..hheheh..mana okje dlm gambar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tu tak taulah UA...janji ada ....hehe
      OKje jadi photographer le UA..... itupun OKje yg beria nak snap, kalau ikutkan mereka, pendiam memasing!..hurm....

      Delete
  2. kak oiii...tau tak sally tgh mengidam mee kari ni..? menci!! menci!! :P

    ReplyDelete
  3. Mesti lega semua berjalan lancar kan okje....meriah tengo sedara mara datang...

    ReplyDelete
  4. wahhh bangga lah dgn OKje.. dlm pada kata gabra tak reti masak banyak2 tu berkat doa sang Arjuna, alhamdulillahhhh :)
    bila nak panggil geng blogger plak dtg umah OKje?? hahaha itu kalu mesti gigil seminggu OKje nak pkir apa nak masak yer dak??? kahkahkah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni Jah pandai kata mak gigil seminggu hehe...
      Idaklah gigil sebab potluck .... haha OKje sediakan air je! boleh gitu?

      Delete
  5. akak bla nak ajak cik nor g open house umah akak?.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Open Houselah cik Nor...mereka yg nak datang...so masaklah sikit...malu nak sebut open hause ni...hehe

      Delete
  6. Wah meriahnya okje!bestkan bila dpt wat mkn2 n jemput tetamu dtg rumah.sy tahun ni x buat pun... Bz memenuhi jemputan org je hihi.in shaa allah,next time

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idak le meriah beno TJ hehe,...ala kadar je hehe...

      Delete
  7. ramai tu yang datang makan... okje masak guna periuk saiz bpe lah tu? boleh buat lagi next year nampaknya.....semua senyum lebar lepasnkenyang makan mee kari okje yang sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 18 inci diameter rasanya tu AN.... periuk semua kecik yang sedang2 tak de so guna jelah periuk yg besar sekali haha...
      Kami sebenarnya baru lepas balik open house rumah pak sedara kitaorang kat area situ jugak tu AN... Open Housekan surelah lagi best makanannya...hehe...

      Delete
  8. Alhamdulillah majlis kat rumah dah selesai, kebanyakannya jiran2 je dan ada le 3 org blogger yg mai. Makanan sampai malam ada rezeki org yg mai malam.

    ReplyDelete
  9. wahh, kak okje sedap makanan tu. tau tak habis . post sikit ke jb. hehe

    ReplyDelete
  10. sedap nampak kari tu okje..msti semua berpuasa hati dapat makan mee kari yang sedap

    ReplyDelete
  11. wah.. open house bestnyer..
    tahniah.. sedapnye mee kari. nak gak...

    ReplyDelete
  12. Seronoknya bila dapat kumpul ramai2...

    ReplyDelete
  13. bestnye berkumpul.. mesti byk yg diborakkan tu kan..besar jugak periuk tu.. walau isi suku pun nmpk byk gak la.. atau ada yg x cukop kuah mme kari hari tu? hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyaklah jugak benda yg diborakkan, tapi taklah sebanyak borak dengan adik beradik sendiri hehe....
      Kuah dia mmg kurang Deqla ...OKje asyik keje menambah kuah letak garam menambah kuah letak garam hehe

      Delete
  14. ini dah kira pakar dh nie..fuyoo sepriuk besar..yg paling penting family dpt kupul reramai..

    ReplyDelete
  15. Waahhhh... banyak tu dinda. Tapi apa pun dah lega bila semuanya berjalan lancar.
    Apa susah-susah ulang aje masak mee kari lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak susah kanda tapi dinda pulak yang jemu balik balik menu yang sama heehe

      Delete
  16. Rombongan Blogger akan datang bila2 masa, jangan demam udah le OKje...hehe
    Saya syorkan order katering je buat rombongan Marhaban tu, bisik2 kat Arjuna...mesti dapatlah! Tangan bersih, muka pun manis & senyum ajer menyambut tetamu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau katering mmg senangkan BM....mmg senyum sampai ke telingalah okje hari tu hehe...

      Delete
  17. Alhamdulillah..selamat semuanya..nasib baik ada entry this morning sebagai prove..kalau tak sure tak caya..he.he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....kalau tak caya jugak nampaknya kena letak entri cerita yg sama berhari2 ni

      Delete
  18. Berjaya juga open house akak...seronok plak bila ramai2 ni..:)

    ReplyDelete
  19. Waa.. laksa perlis...sedap sgt .. lagi bila makan free kat open house hahahha :P

    meriah sungguh open house tu.. moga rezeki okje bertambah selalu.. amin.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah makan ke Laksa Perlis TT? OKje mcm tak pernah je...
      Aminnnn...

      Delete
  20. xpernah lg buat open house.. rasanya mesti penatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buka open house ni namanya Nina...hehe sebab terlanjur adik beradik hubby nak datang!

      Delete
  21. bestnyer dapat buat mkn2 gini. teringin nak buat mcm ni.

    ReplyDelete
  22. wahhhhh...metriah nye..ade lagi tak??kalau ade boleh jugak cik terbang kat sana..

    ReplyDelete