Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 20 September 2013

SILENT READERS

Salam Jumaat sahabat!......
Lambat bersiaran hari ni, semuanya gara-gara melayan WHATSAPP......
Tau ajelah kalau emak-emak orang bersembang, lebih lebih lagi dengan schoolmate X TIKL 89, sure banyak cerita yang disembangkan. Lebih 20 tahun punya cerita, just imagine!!

Nasib baik anak Pak Rahman kerja, kalau tidak, mak dah kena SOUND ni hehe......

Agaknya ada tak SILENT READERS blog OKje ni yeh ( bajet perasan! macamlah ada ! hehe )..... Sila jelmakan diri anda!.....  Tapi yang pasti, ada seorang SILENR READER yang OKje tau! Itu pun x office mate dedulu, kalau bukan kerana kawan, agaknya tak de sapa yang sudi baca blog mak ni! Dahlah tak berinformasi, cerita ngarut ngarut pulak tu! huhu....... Apa pun thanks buat QASEH EZARITH......( senyum nampakkk!!!! hehe )  kerana sudi membaca dan mengikuti cerita OKje yang tah pape ni!  

annssnapeditscrap
Persoalannya, kenapa nak kena jadi SILENT READERS?

Sebab terhinggap ke sini yeh? Ke malas nak komen?
Janganlah macam tu, meh le jelmakan diri kome! Boleh kita menyimpulkan silaturrahim ( boleh memanjangkan umur dengan izinNya tau! ). Meh le komen, tok sahlah malu-malu.....
Tau ajelah, hobi mak ni.....hehe .....suka  sangat baca komen dan balas komen korang sebenarnya, komen yang panjang-panjang lagi best. Barulah nampak macam bersembang gayanya....

Admire dengan Cikgu Glemer SP yang mempunya ramai SILENT READERS sampai beremail-email lagi.

OKje? Huh.......apa pun tara!...... hoho


71 comments:

  1. Baru je komen di entry sebelum ni...dah agak okje ralit duk main msj whatsapp.... tu yg lambat bersiaran..nak kena tu....

    ReplyDelete
  2. amboi kak...dah ralit dgn whatup nampak..jaga2 kak kang en hubby merajuk kang ekekekekeekek....sonok kan kak, dpt borak2 ngan member lame...walau punjauh dimate tapi dekat di hati gituuuu....

    hepi weekend akak & family....have a nice weekend....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq liya....
      Hish kalau ada anak Pak Rahman tu Okje letak Hp hehe.....tak pasal pasal kena sound nanti...

      Delete
  3. Replies
    1. semakin pendik nampak komen la ni

      Delete
    2. hihihhi... pendek bukan sebarang pendek..tapi pendek ada isi yg padat n mampat...hihihii

      Delete
  4. alaa okje nie ramai peminat..tgk kuar jer entry kemain lagi orng berlumba2 nak komen..silent reader tuh best jugak sbb malas nak naip kang..bacajerlah senyap2 dalam hati..kutuk maupun puji dlm ati jgk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....yelah tu, mana ada UA....
      Okje tak pernah jadi silent reader blog orang UA, mesti komen kecuali cari sesuatu

      Delete
  5. hihihihi.. mama tak moo jadi silent rider.. tak best!

    ReplyDelete
  6. tak nak jadik silent readers...sebab tangan dok gatai jugak nak menyakat....

    psssstttttttt....hamboiiii kemain ye berwhatsapp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...betul tu tak boleh menyakat...kan Cik...

      Delete
  7. ni dh dtg tak der yg blas balik keh.keh..sahja usik..tapi syukur jri tak lemas cuma tenggelam jer kt laptop ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti okje balas balik ...jgn risau...

      Delete
  8. okay laa...sally pun jd silent reader gak la...eh, tertinggal komen

    ReplyDelete
  9. salam jumaat... singgah sini....

    ReplyDelete
  10. hehehehe mcm rugi jd silent reader je bg dana... sbb tak blh jd kawan... tak blh berkenal2an... dana pun tertanya2 ada tak silent reader kt blog dana tuh... huhuhui

    ReplyDelete
  11. hi kak OKje.. saya silent reader akak.. boleh brkenalan?? hahahahhaha
    ai lagi sedih. blog ai tu syok sendiri je sbnrnya.. follower pn tak ramai sobs.. eh tapi tak apa.. ai bukan arits nak kejar glamour hahahhaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasi pecah punya komen hehe...
      Ai pun sama you....lebih kurang je kita ni .....kekadang syok sendiri gak hehe

      Delete
  12. Kekadang silent riders ni datang jenguk tapi mmg tak tahu nak komen apa kot Kak.. tu yg diam2 je tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau okje jadi silent reader sebab nk cari maklumat Atie...tu pun kekadang komen gak!hehe

      Delete
  13. yg jadi silent readers tu maybe xde blog .. atau pemalu..hihi.. mcm deqla ni deqla mmg dah tau sgt sape silent readers deqla.. yg sorg tu sure la Ida.. yg lagi 1 tu plak.. musuh dlm selimut.. hakhak.. boleh gitu? yelaa...dia mmg suka sgt skodeng blg deqla kot.. asal nmpk je pic terbaru deqla , gaya deqla dan baju apa yg deqla pakai.. tup2 ada jugak pic yg lebih kurang mcm deqla dia post kat FB.. haha.. ape kes??? kalo skali xpe lagi.. ni dah byk kali..xkan kebetulan smua tu kot..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju Deqla......mereka tak de blog sebab tu le mereka tak rugi kalau mereka tak komen kan....hehe
      tak pe le .....biaq je le Deqka...dia minat kat hang tu.m.. sampai masa nanti mereka jemu le

      Delete
  14. okje ramai je readers..setiap entry mesti ramai yg mngomen...best kan....tu belum yg termasuk silent readers lg..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah sorangnya awakkan Intan dedulu rajin komen kat sini...tp tenggelam lama dah orang tu...hehe...nasib timbul balik sekarang ni

      Delete
  15. Blog Aina? Entah le ade ke idok...hehheee...

    Tapi itu yg meramaikan dan menaikkan rating blog kita sebenarnya, pembaca senyap yg memang senyaaapppp jerk.

    ReplyDelete
  16. eh~ akak ade gak silent reader. zura nih memang x de kot. hahahaha.
    takpe lah..kawan2 yang selalu bertandang dan mengomen kat blog zura tuh pon dah boleh bagi semangat nak merepek kat blog setiap hari.. keh keh keh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Zura....mereka yg datang mengomen pun dah cukup bersemangat kita nk buat entrikan...

      Delete
  17. silent reader, blog kita tak ramai kot..
    sebab tak ada cerita yang menarik pun...cerita biasa2 jer...org pun malas nk dtg dan nk tinggalkan komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang je blog AN ngan blog okje

      Delete
  18. Mungkin dorang jenis pemalu Okje.....
    Blog aku ntah ada ke silent reader ni nye....hehe

    ReplyDelete
  19. Akak boleh jer nak jadi silent reader OKjer bila tak apa nak komen ehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen je " singgah sini" paling kurang CH hehe...

      Delete
  20. Tak bestkan jadi stalker Okje..rasa macam tak puas..tapi Alhamdulillah kita tau Blog kita pun ramai stalker coz tengok reference add..macam-macam blog ada...tak apalah kan yang penting dia orang singgah and baca Blog kita-kita kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak best kan Raudzah....Blog santai mmg org suka Raudzah sebab berita terkini hehe...

      Delete
  21. ksg2 bila xder idea nak komen, UApn suka jadi silent reader..

    ReplyDelete
  22. pasti ramai yag jd silent reader blog okje ni hehehe

    ReplyDelete
  23. Hohohoh...ada juga silent readernya...betoi tu...meh la sembang sama2....kalau ketawa,kita ketawa sama2..kalau cite sedih,kita lap airmata sama2...x gitu okje....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cakap WA tu....mai mai ...main tepuk amai amai ngan okje...hehe

      Delete
  24. uitttt...utgla ade silent reader....misteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tau ada ke idak silent readernya PU hehe

      Delete
  25. Biarlah silent reader daripada anon yg membuat komen hingga boleh membuat kita rasa tersiat-siat di dalam hati... silent reader ni samada busy nak menaip ataupun dia malu-malu tapi mahu macam pengantin baru:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kandaaaaa....mentang mentang le hari ni hari jumaat ...hehe

      Delete
  26. Kenek melu geng watsapp ke. Arek kerungu moni manuk neng fon ku la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hp mu monik manok yo....hehe...
      Mengko bojo ney cemburu hehe...

      Delete
  27. Waa siap berwassup tu mesti seronok berwassup kan tambah ngan member2kan...... yang jadi silent reader tu segan nak komen tu ...hehe

    ReplyDelete
  28. kadang2 ikut mood jugak Okje... bila time mood rajin baca jer, mmg malas nak tinggal komen.... tapi bila mood rajin mengomen datang, kalau boleh semua entry yang dibaca nak tinggal komen... hihihihi

    kalau blog saya, yg silent reader tu kebanyakan adik2 atau kenalan2 yang rapat yg tahu saya ada blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo gitu yeh Bijen, okje pulak kalau baca je mesti komen...

      Delete
  29. heheh!!!ros kdg2 jadi silent reader kat sini sbb tgk dah ramai yg tegur/komen. kadang2 tu cam sama yg kita nak komen, jadinye SILENT la.pepepun 'kadang2 DIAM itu lebih afdal drp berkata2 yg sia2'……hahaha, ala2 ceramah ustazah dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ececeh.....tak pe le jadi ustazah pun sanggup je okje tadah telinga ni....benda baikkan hehe...

      Delete
  30. best kalau sembang dlm wassap.. tak kira pakai no apa. jimat..
    ada juga silent reader yg jd anony..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best AM....sampai ralitkan....

      Delete
  31. i'm coming ok je....hahaha lama kan zila silent diri...jom hug ketat2... ^,^

    ReplyDelete
  32. x pernah cek pun silent readers nih ... ado ko ? ... heh heh heh

    ReplyDelete
  33. blog sy pun entah ada silent reader ke tak..tp rasanya kawan2 rapat yg takde blog mmg dok selalu jenguk blog sy tu..just nk tgok perkembangan anak2,cerita terbaru..amik resepi.haha macam bagus..tu je la kot...

    ReplyDelete
  34. Mungkin tidak mahu 'terkena' dengan OKje kot... Kita kenalah bersangka baik kan... :)

    p/s: Mungkinkah permintaan OKje tertunai kali ini? Sila pastikannya sendiri...

    ReplyDelete
  35. Pagi pagi dah datang sini nampaknya.....hehe...bertahjud ke?? Kena bersangka baikkk...hehe

    ReplyDelete
  36. Blog menarik mcm oKje gerenti ada silent reader. Xpe walau ia tak menjelma yg ptg ia wujud dan menyedari kewujudan kita

    ReplyDelete
  37. Rasa sebab tak tahu nak komen kot. Biasa kalau baca entry dekat blog jadi blur nak komen apa, last-last tinggal jejak dekat shoutbox je sebab kalo tulis kat komen "singgah sini" cam tak ikhlas lak komennya.

    ReplyDelete
  38. pemalu atau tak tau komen agaknya yg jadi silent readers...sy sdri pn mcm tu kdg tak tau nak komen apa..

    ReplyDelete