Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 18 September 2013

Woody Woodpecker jadi Babysitter

Salam Rabu .....
Walaupun tanpa kata-kata , tapi hari ni mak tengah ada idea, so mak nak jugak berkata-kata hehe..........
Kalau mike rasa malas nak baca, terus komen pun OK jerrr......hehe...

Masa Hari Raya baru-baru ni, mak kepada kawan Angry Bird ada tanya OKje, sama ada OKje berminat nak jaga budak ke tidak. Ceritanya, dia ni tengah mengandung ( dah bersalin pun baru-baru ni, baby boy! ) nak mencari babysitterlah, yelah kalau boleh dia tak mau hantar ke Nursery atau Babysitter yang menjaga ramai budak budak. Fahamnya OKje, ibu manalah tak bimbang dengan keadaan sekarang yang macam-macam kes.

newbornbabyzone
Mak kawan Angry Bird ni, pasangan anggota polis, apa pangkatnya tak taulah, pernah jugak beberapa kali terserempak dan yang paling latest jumpa, masa mereka datang beraya baru baru ni. Peramah orangnya, sama naik dengan Tukang Karut! hehe.... umur pun lebih kurang sebaya, memang kecoh jadinya masa berjumpa hari tu, sebab masing-masing berebut nak bercerita haha......

Tapi tulah..... tau jelah kalau Woody Woodpecker jadi Babysitter.... hehe..... kang baby ke mana, Tukang Karut ke mana!
Untuk jadi Babysitter rasanya bukan bidang OKje......
Cukup-cukup sudahlah jaga anak yang 3 orang tu, tu tak termasuk tanggungjawab menjaga baby tua hehe...... Naik semput jadinya! haha

OKje ni kurang penyabar orangnya, takut salah didikan anak orang nanti! hehe..... Baik baik anak orang tu lemah lembut, kasar jadinya haha......
Maklum ajelah mak ni bukan spesis 'Perempuan Melayu Terakhir' yang lemah gemalai, dahlah mak ni kelam kelibut, nanti ada jugak baby yang tersangkut kat jemuran!....  

Lagi pun dengan profession OKje sebagai SUPIR dan NAZIR tetap AEON taman mak sekarang ni, bertambahlah membataskan OKje nak berkarier sebagai Babysitter yang berjaya.... huhu....
     

55 comments:

  1. haha....okje ni saja je tak nak, masa kalau jaga anak akan terbatas nanti, kan... ok faham

    kalau dah ada orang yang offer tu nampaknya dia percaya dengan keayuan, keibuan dan kerajinan okje untuk jaga nak kesayangan dia.. bukan mudah tau..okje juga cakap tadi.... kan?

    umur lebih kurang sebaya? okje pun bila nak tambah lagi???haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tu statement tak menahan tu AN.... penipu semua tu...wayang je lebih muka Okje tu hehe...

      Tambah ? Cukup le tu AN dah tutup kilang operate tiga tiga kan...

      Delete
  2. alaaa..okje lepas peluang lak..kalu dak blh lah ngimbau2 zaman depa kecik2 dulu..tp betul okje jg baby perlukan byk kesabaran..& kdg duit tak boleh beli kesabaran.kalu dpt baby byk kerenah, tk cukup sabar ..silap2 aribulan leh kuar paper kan nanti..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yg risau tu UA...OKje ni pulak bukan jenis penyabar...kang baby tu melalak tak sudah sudah...tak pasal pasal masuk penjara mak ! hehe

      Delete
  3. mama pun dah reject sorang baby.. tak larat lah kak,, jaga anak sendiri je ler... hihi

    ReplyDelete
  4. cik nor jaga anak tekak jer..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi senang cik Nor tekak sendiri hehe jangan tekak org sudah!

      Delete
  5. hihihihi..alasan yg boleh diterima mlaah terasa gerun juga adanya....

    ReplyDelete
  6. Ahahah..adoii...gelak besor lah kak part baby tersangkut di jemuran tu..haha..mmg susah kan Kak nak jaga anak org.. kena sabar lebih....:)

    ReplyDelete
  7. haha JANGAN!!! *keluar tanduk* hahahaha
    susah kan jaga anak org.. pergerakan terbatas.. lagi2 kaki ukur jalan macam OKje ni lagi lah tensi kalau tak dapat keluar rumah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik jah hang mmg faham cik Bedah punya sifat.... kang gatal kaki ni tak dapat keluar rumah

      Delete
  8. Hihi betul tu.susah nak jaga anak org ni.nanti pgerakan kita pun terbatas.kan akak kena letak jawatan lak jadi nazir aeon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a tak pasal pasal kena buang kerja dengan Aeon sebab tak melawat dia...sapa susah? OKje gak yg susahkan TJ!

      Delete
  9. hahahahaaa...nanti tenggelam tak timbul2 lagi dah kalau sis jadik babysitter..kang syok meround2 aeon terlupe pulak ade baby kat dalam kete..hahhhhh nayahhhhhh,masok berita lagik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....yelah lupa pulak ada baby tertinggal kat rumah sedap berjalan punya pasal!

      Delete
  10. Salam okje....

    Kalau dah sama2 ramah..memang la riuh jadinya....kalau dh berebut2 nak bercakap tu..sapa pulak yg nak jd pendengornya...hehehe

    habis tu ke mana la si ibu anta anak dia ye?heehe..bahaya juga kalao anak org tersangkut di ampaian..hahaha...mcm2 la okje nih.....

    Memang sukar nak jadi pengasuh ni..sy pun tk sanggup,rasa mcm tanggungjawab tu besar sgt....melibat nyawa dn hak org....allahuakbar.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia cuti 3 bulan pas tu tambah sebulan katanya .... lepas tu tak taulah pulak...ambik maid ke apalah kot..
      Betul tu WA...mmg tanggungjawab besar, nyawa orgkan...

      Delete
  11. hahaha...paham2....bab nazir ngan supir aeon tu...mmg lg mmbataskan lah kalau jdi bby sitter nie...:)

    ReplyDelete
  12. tgk muka mcm sesuai jadi babysiter.. tp baca balik entri akak.. mmg tak sesuaiii.. hahahaha.. so..ada baiknya juga x jaga.. kang susah dah nk dgr bebelan akak dlm blog ni.. rindu pulak.. hohohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah yg sebenatnya Deqla OKje tak mo korang semua rindu ngan Okje....kang dah jaga baby sure bizi... hehe

      Delete
  13. hehehehe... tak cuba tak tau lagu Okje !

    ReplyDelete
  14. bby sitter...pown bukan bidang rietta...walau rietta suka kanak kanak...

    ReplyDelete
  15. ibu ein pun jage anak org gak.. dua org, anak cikgu...

    lau mcm tu, akak xleh jd cikgu laa kan sbb kurang sabar... hihi... same je mcm ein...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu lain Ein...kita bercakap je tak yah guna tenaga fizikal nak menjaga...

      Delete
  16. Besar tanggungjawab nak jd baby sitter ni Okje....saya pun rasanya tak sesuai, bukannya x suka budak2 tapi tak penyabar langsung....hehe

    ReplyDelete
  17. "OKje ni kurang penyabar orangnya, takut salah didikan anak orang nanti! hehe..... Baik baik anak orang tu lemah lembut, kasar jadinya haha......"

    Senyum tak kata apa-apa. Nasib baik okje tak jadi babysitter kita dulu..kalau tak mesti kita tak "lemah-lembut" macam sekarang ..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala....lemah lembut rupanya Raudzah yeh...komen2 Raudzah pun kita dah tau awak tu perempuan Melayu terakhir hehe

      Delete
  18. saya jaga anak sendiri 4 org pun dah serupa mcm mak tarzan..kalau jaga anak org ramai tak tahu la jd mcm apa pulak...

    mungkin bukan bidang kitakan..ada org tu jaga mengasuh ramai jer kanak2 tapi elok jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah macam OKje AN... memang tarzan memanjang, nasib rumah sebelah kosong

      Delete
  19. Layan blog ajelah OKje...xpening kepala, tapi kalau dia xnak jaga boleh jer bagi saya...hehe, sanggup saya berhenti keje... Comel sgt baby tu! geram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau budak yg atas tu mmg comekan BM

      Delete
  20. Susah nak jaga baby org sekarang ni Hainom... kerenah kita tak tahu... baik hainom teruskan kerjaya sebagai Tukang Karut ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang CH.....sebab support kita hehe

      Delete
  21. bila dah byk komitmen harian , nak struggle jaga baby mmg susah . lagi la pulak anak org ....

    ReplyDelete
  22. Kalau kanda suka dapat jaga baby. Pernah cadang dgn abang nak berhenti kerja jaga baby dalam 3-4 org mesti meriah kat rumah kan.. Tapi tak buat pun sampai la ni... tak berhenti-henti kerja lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yahlah kanda baik teruskan kerja yg kanda buat sekarang ni...

      Delete
  23. betul tu ...jaga anak org ni besar amanah dan tanggungjawabnyer.... jgn harapkan bayaran semata...kene jaga mcm jaga anak sendiri....

    ReplyDelete
  24. tang jaga baby tu leceh sikitkan perlu banyak kesabaran...nak jaga anak sendiri lagikan..memang kelam kelibut jugaklakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang leceh Lizz... malas dah nak jaga baby dah tua tua ni

      Delete
  25. saya dulu pun pernah kawan husben beria suruh jaga baby dia... tak sampai sehari saya dah call suruh kawan tu ambik baby dia balik...he he.. anak orang seram lak nak jaga...takut jadi apa2...lain la kalau anak sendiri kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Zz anak orang ni kita seriau sikitkan....takut berlaku perkara tak diingini kat tangan kita

      Delete
  26. takut le nak asuh anak2 org ni, silap hb bulan jadi kes dera lak, mklm le tak penyabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn hang...dera tu mungkin taklah...tap kang tersedak susu ke mau glemer mak hehe

      Delete
  27. Zura pon x layak jadik bbsitter.. garang terlebih.. hahahaha.. kan trauma anak org dengar suara tarzan zura nih.. anak2 zura dah biasa.. dr dlm perut dh dengar mamanye jadik tarzan.. muahahahaha

    ReplyDelete
  28. aha ada bby tua juga perlu di jaga belai keh,,keh..ayat tak menahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...mmg saja buat ayat tak menahan... nak test geng yg baca perasan tak!

      Delete
  29. dah lama tak pegang baby, takut kekok agaknya okjer ya...
    betullah..nanti nak merayap dah susah..nak curi2 tidur pun tak leh, heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekok tu tak kekok Anim, lebihnya tak dapat merayap haha

      Delete
  30. nak pinjam bby atas tu boleh? buat peneman anak yg sorg ni

    ReplyDelete