Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 2 October 2013

Betul tak LADIES?

Salam Rabu sahabat..........



Untungnya jadi lelaki ye..... betul ke Kang AbyBro BM dan Adik Syuk ?
( TQ guys sebab rajin datang blog mak ni! hehe.... )
Omak eh jugak yang berpoloh nak nyiapkan anak........ Apa pun, LIPSTICK mak tetap nak kena merah bangggg..... hehe......

'Seorang IBU memang dah biasa dengan kerja multitasking dan under pressure.....
BETUL TAK ladies???' 

* credit untuk geng xTIKL ~ wawa for the picto

54 comments:

  1. Kanda rasa kita dah lepas bab kejar-mengejar siapkan anak ni dinda... tapi jenuh menanti anak-anak dara besolek adalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kanda!.....100% setuju, tak anaknya....maknya hehe

      Delete
  2. betoi... betoi...
    suami memang tak perasanpun...
    wanita adalah okjer...

    ReplyDelete
  3. sib baik abe kat umah nie jenis yg membantu..sblm siapkan dia, dia bereskan urusan anak dl..tp kalau dia dah beres..mulalah dok suruh kita cepat..kang silap2 tak nyempat pakai kain dalam ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... untung kalau ada suami yg rajin membantu UA.... boleh diharap namanya tu hehe
      Org lelaki mmg gitulah, dia dah siap je suruh kita pulak cepat! menci! hehe

      Delete
  4. hahaha... mmg betul kak..sllu jadi kt sy walaupun anak br sorang..haha

    ReplyDelete
  5. Btul sngt la tu okje...tp mnjk ada baby ni..bole la dia nak tlong skit2...
    Tp x de la bebudak ni lri x pkai spender gitu...hik3...

    ReplyDelete
  6. Kakpb anak sorang jek tapi nak keluar rumah, mcm2 nak check. Bilik air, lampu, dapur gas, tv kena off, aircond dan kipas....cik abe dok tunggu dlm kereta...uwaaaa....sakit hati tau. Itu yang kena pakai tudung segera, tak dan nak melawa tudung2 yg canggih manggih ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah ZF kitalah jugak yg nak kena check tu semuakan....

      Delete

  7. 101% totally agreed dgn pic nih...
    kadang2 pakai tudung pn dlm kereta je..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...okje selalu solek dalam keta Ummi

      Delete
  8. Hehehhe hebat mereka2 yg bergelar ibu...benar lah gambar tuh dear...mohon copy yer gambar nih...sonok tgk

    ReplyDelete
  9. yup , walaupun lelaki itu ketua keluarga tetapi tak dapat dinafikan jasa seorang ibu tuh ...

    ReplyDelete
  10. hahahah... kalau kak zakie n kak anom dah terlepas sesi bergelut ngan anak sebelum keluar jejalan..... izan masih ...begini...

    tapi syukurlah mereka berdua redha tunggu mama@isteri mereka tu bersiap n nak belit tudung mmg makan masa...hahahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama mmg le ala ala super model gitu belit belit keliling bahu hehe

      Delete
  11. Kdg2 mcm tu lah.. Tpi kbykan sama2... Dia nk cpt kn la tlg... Hehe

    ReplyDelete
  12. betul tu bedah.. masa zaman anak kecik2 dulu mmg kena jadi sotong hehe

    adoiii OKje ni cpt naw tanya.. cikjah baru nak up entry nak cerita pasal semalam hehe
    smlm gi sepital teman emak nenek gi medical checkup.. nnt eh kita cerita kat entry =)

    ReplyDelete
  13. haha..setakat nih masih berdua..so, masing2 bersiap sendiri2 la..tunggu anak 2 ke 3 ke..br tau cmne..hihi..

    ReplyDelete
  14. hehehe....dah byk org asik kongsi benda nie...

    ReplyDelete
  15. hehe betultu...kemain bersilat maknyer nak menyiapkan anak2 sampai mak bersiap lambatkan...adoi...

    ReplyDelete
  16. kalau bab uruskan anak, orang lelaki lagi cekap... sbb tu hubby yg selalu take over, cepat dan pantas... Alhmadulillah, dapat suami yang ringan tulang :)

    ReplyDelete
  17. Kita sangat setuju part multitasking and handling pressure..rasanya kita ok kot..he..he

    ReplyDelete
  18. Setuju tentang multitask tu......super mom gitu OKje....hehe

    ReplyDelete
  19. Salam okje...

    Sy uruskan diri sendiri je le...cpt ke,lambat ke...sendirilah yg tanggung...huhu

    ReplyDelete
  20. Husben saya rajin tolong sama siapkan anak..jadinya tak pernah la jadi camtu..lagipun saya kan lama bersolek..kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tau dah okje ZZ.....tgk gaya, awak mesti lama kalau bersolek hehe....nasib mengaku hehe

      Delete
  21. Laju akak angguk kepala Hainom.. tersangatlah betul nya :P

    ReplyDelete
  22. Kalo zura x bape kena sangat lah.. sebab Kami laki bini Kerjasama! hahahahaha.
    mandikan anak2 hubby buat.. zura pakaikan baju.. pastu kalo masa mamanye mandi, tetiba anak terberak.. papanye cuci.. so, gambar tuh x kena sgt lah ngan zura.. hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah kalau gitu Zura.....kita taklah penat sesorang....hehe

      Delete
  23. setujuuuu.... cuba kalo si suami lak yg siapkan anak2.. tgk berapa lama dia boleh siap..hahahaha... tang bibir merah yg x menahan tu.. tp pakai baju merah seksi cam gitu.. oh no..no..no... ye.... hikhik...

    ReplyDelete
  24. kita lagi hebat dari lelaki.. 4 kerja sekaligus kita boleh buat berbanding mereka.. hihi

    ReplyDelete
  25. Itu sebabnya anak lebih manja dengan ibu

    ReplyDelete
  26. hehe tapi ade jgk laki yang baik...or ade yg terbalik...laki jek yg buat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ada ZB....kes terpencil tu kalau semua lelaki yg buat.... mcm kena bulikan...hehe

      Delete
  27. setuju!walaupon belom ade anak,tp cik dah mengalami nye...hahhahaha

    #cik terfikir nak buat wordless ne td tapi tak terjumpe pulok pic nye..hihihi

    ReplyDelete
  28. Malas cik nak komen..

    Laki cik ada ari mood elok dia siapkan anak.. kalau ari yang lain...amik la cik...peluh ketiak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu biasa AN..... omak eh tetap berpeluh ketiak hehe

      Delete
  29. saya dah lepas okjer...
    masing2 siap sendiri...almaklum, ada pilihan pakaian sendiri...
    lega dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita Anim....macam kakzakie...menunggu anak bersiap pulak...

      Delete
  30. hahahaha...saya pun share gambar ni dalam FB
    memang betul!

    ReplyDelete
  31. mana ada betul nya ..
    tu auta belaka ..
    laki klu bersiap .. 3 minit jer ..
    pmpuan klu bersiapppppp , se jam pun belum tentu siap ....
    kankan kan ..
    he..he..

    ReplyDelete
  32. sbb tu klu plan nak pi jalan2 , sejam awal dah suruh bebudak bersiap dulu ... klu x mmg jenuh la mamanya nak tggu ...

    ReplyDelete
  33. setuju tu.....tapi buat dengan senyuman he heee....nak dapat pahala.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak boleh senyum pun tarik pakai jarikan Yan hehe

      Delete
  34. dalam setuju ada jugak tak setuju.. hihi.. sebab ayah Ros tak macam tu.. hihi.. pengalaman sendiri. kami ada 5 beradik. memang mak dan ayah sama-sama siapkan kimi kalau nak keluar.. sebab jarak usia kami pun tak jauh beza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak semua RR... ada ayah yg ringan tulang... Kalau anak2 masih kecil kecil yg tak jauh beza, ayah mmg kena tolong kalau tak, mak mmg boleh fengsan RR hehe

      Delete
  35. Masa belum kahwin dan lepas kahwin....sama jer, tetap lambat kalau bersiap.
    Anak2 tu alasan jer...hehe

    ReplyDelete
  36. setuju 100%!malas nk komen byk2..hehe

    ReplyDelete