Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 17 October 2013

MERAJUK sampai pengsan

Salam Khamis ........

Kata orang MERAJUK pada yang kasih, MERINDU pada yang sayang, MERAYU pada yang sudi, tapi janganlah harap sangat kekasih nak datang memujuk.....huk...huk....
Kalau mak yang merajuk, dua ribu patbelas pun belum tentu kekasih mak datang memujuk, tunggu mak baik sendiri aje le..... hehe.....

alisitihajar

Alkisahnya, ada seorang pompuan ni tetiba merajuk di pagi hari, kenapa dan mengapa, biarlah rahsia....hehe alah.....  macam tak biasa, biasalah pompuan, memanjang emosi tak stabil, benda kecik pun jadi besar ...... lebihnya, ngengada dengan kekasih hati ... hehe.....

Pompuan pulak bila merajuk, mulalah diam seribu bahasa, kalau tidak, bukan main lagi pot pet, pot petnya.... ada je modal nak bercakap. Yang pastinya, kalau tak merajuk, pantang nampak suami dia keluar rumah, sure dia nak mengekor hehe.......

Jangan disangka tidak ada satu kebaikan pun disebalik MERAJUK ni  tau!!!
Sebab, dalam diam melayan rajuk tu, banyak kerja rumah yang dapat disiapkan, kalau tidak, memang bertangguh le kerja rumah, lebih lebih lagi bila kekasih hati depan mata atau pun pompuan tu dah start melayan BLOG!......
 
Moral of the story, kalau nak kerja rumah cepat siap, MERAJUK le sampai pengsan time suami ada kat rumah hehe.......

50 comments:

  1. ahahhaa... ini mesti kes akak yg merajuk ni kan?.. hihi..lawak lah akak ni, patut dr pagi tunggu entry tak keluar2...ropa nya tgh menyelesaikan semua kerja rumah dek kerana rajuk tu ya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah merajuk tu Atie....dapat idea nak buat entri ni hehe

      Delete
  2. hahahhaa setuju!!!! ayat OKje 'dalam diam melayan rajuk tu, banyak kerja rumah yang dapat disiapkan'
    Sebab cikjah pun macam tu.. asal merajuk je habis se lemari cikjah gosok.. kerja2 rumah semua settle.. dari kotor terus jadi bersih.. hahahhahaha

    ReplyDelete
  3. Masa muda2 dulu saya memang kuat merajuk...dah tua2 ni lama dah tak merajuk..he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah awak ZZ....penyabar namanya tu...hehe

      Delete
  4. ni mesti kak OKje ni hihi
    :D
    suwit2 je hihi

    ReplyDelete
  5. ni entri masih dalam mood rajuk ke???
    hehehe takpe la sesekali nak merajuk..kadang ter'emo' jugak..

    ReplyDelete
  6. hihi.. idea yg baguih juga ni
    salam aidiladha OKje

    ReplyDelete
  7. haha.. merajuk tanda sayang... xgitue sis? ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....Tak mau dah dilayan dah senja senja ni Efa...hehe macam Efa masih laku lagi tu masih baru hehe...

      Delete
  8. kalau tak merajuk nnt tak tau berape syg si pasangan kat kite. hehe :D kan kak okje ?

    ReplyDelete
  9. petua yg bagus ni....merajuk le lagi...kalau okje nak merajuk sampai kerat 18...jom baca entry saya...sure muncung mcm ikan todak punya...dah terpublish...nak buat mcmcana kan..??hehehehe..jom tgk siapa yg kena....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe.... ada ubi ada batas hehe....

      Delete
  10. ha3..UA tau daa sapa yg kuat merajuk, lagi2 bila baca tang ni 'pantang nampak suami dia keluar rumah, sure dia nak mengekor hehe.......'

    alaaaaaaaa biasalah Okje, kita pompuan ni kena sensitif, benda kecik WAJIB diperbesarkan, kalu idok, 'alam rumahtanga hilang serinya' jika aman sejahtera tanpa dilanda badai selama lapan belas tahun hidup bersama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sahabat sejati namanya tu!
      Idaklah merajuk sangat pun... merajuk main main je hehe.... Betul tu UA... barulah berserikan rumahtangga kita kalau ada rajuk sikit sikit, bergusti sesekali, bersumo selalu selalu haha...

      Delete
  11. haha bagus jugak ye merajuk ni..byk kebaikan..

    komepm akk ok je yg tgh merajuk..:)

    ReplyDelete
  12. www.cahayacinta.com

    time ini lah nak hempas mop kat lantai kuat-kuat... perah mop sampai kering airnya heee

    ReplyDelete
  13. hahahahahahaha.. nak gelak sampai pengsan.. :)
    ye lah.. nak manje manje ngan sapa lagi kan.. kalau tak buah hati pujaan jantung kan..

    ReplyDelete
  14. hahahaaa ... dah merajuk , takkan nak bersembang lak kan . tu yg laju jer wat keje ...

    ReplyDelete
  15. eiiii...malas lah nak merajuk2 ne sis...kang tak de yang nak pujuk makan hati sorang2..hahahhaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak but cam ne kalau dah nak merajuk....merajuk je le walau tak de sapa yg pujuk pun!!

      Delete
  16. hahahhaha, setuju... time merajuk, habis rumah dikemas... kain baju pun semua kutip lipat sbb tak nak layankan sangat hati yg merajuk kononnya.... ekekekke

    ReplyDelete
  17. salam sayang dan rindu okje, apa khabar..

    kalau macam ni, kena merajuklah selalu, pasti clear rumah hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lamanya Ky tak datang sini dan Okje pun tak ke sana.... busy ke Ky?

      Delete
  18. hahaha! setuju sangat..... salam aidiladha..

    ReplyDelete
  19. Merajuk jangan lama... Asyik bermuncung itik, nanti cepat berkedut pula.
    Takkan tiada yg memujuk kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh Aaron Aziz...memang sengajalah nak buat muncung itik biaq cepat berkedut nak kena dengan gelaran Opah! hehe

      Delete
  20. Hahahah... untung merajuk eh. Kemas rumah =)

    ReplyDelete
  21. hehe..maknanya laki pujuk ngan tlg buat keje umah yer...nie sudah bagus...UA jgn mimpilah camtuh...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada UA...tak hingin dia nak tolong buat keje rumahnya...hehe Orang yg merajuk tulah jugak yg buatnya!!

      Delete
  22. Saya tahu ni sesaja merajuk bila suami ada kat rumah so bolehlah melayan blog tak ingat dunia. Suami pun kononnya malas nak pujuk dan tegur kerana mem tengah MERAJUK kan .... Pandai nyerrrr OKje ni buat muslihat kat suami tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak hidup MD.... kenalah pandai pusing haha....

      Delete
  23. saya pun tengah merajuk ni.memang kemas habisla rumah.siap alih2 perabot lagi.tapi yg pasti, rajuk saya ni memang xda orang akan pujuk.pujuk diri sendirila nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... biasalah ST....nak buek camno dah nasib badan kita hehe....

      Delete
  24. eh! eh! sama lah ngan design zura..
    asal merajuk jer buat keje rumah sampai licin.
    hahahahahaha.
    tapi zura nih jarang merajuk. sbb kuat membebel kot. kalo x puas ati jer mmg cakap jer depan2.
    so, jarang lah majuk. sbb tuh rumah selalu cam tokang pecah. kakakakakaka
    ehhhhh.. bukan zura x kemas.. tapi askar prebet tuh yang kuat mengubang menan dorang.. hahahahaahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah kalau ada anak kecik Zura ... OKje pun walau anak dah besar besar, rumah pun bersepah gak dengan bag sekolahlah...kertas macam macam kertas ada hehe

      Delete
  25. Masa kecil kita selalu merajuk..tapi dia orang no layan..so terpaksalah pujuk senbdiri..he..he

    ReplyDelete
  26. hahaha....boleh gunapakai akak punya tips nih..

    ReplyDelete
  27. hahahaha , em, CP pown macam tuh jugak okje...ahahaha...CP pernah sekali mengamuk tapi care CP mengamuk tuh, CP pergi kemas rumah lak sebersih2nya...aahahaha ! logik tak ...

    sampai mak cakap, elok pun kamu marah2 macam nih , bersih rumah haaaaa..

    ehehehe ~

    **perempuan dalam entry nih , okje lettew kan ?? kan ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... CP shhh..... biarlah rahsia...
      Banyak kebaikan untuk kita dan orang lain sebenarnya bila merajuk nikan CP......

      Delete
  28. hihihi...samalah kiter merajuk gak kelmarin..hahaha..pantang hubby cuti..

    ReplyDelete
  29. Alaahai..apalah sebab yg buat okje merajuk tu ye...

    ReplyDelete
  30. cik nor selalu merajuk tp xde pn org nak pjuk..haha

    ReplyDelete
  31. akak merajuk...??? jap..jap..nak gelak ... hahahahhahahaa.... adeyh.. pandai jugak ye akak merajuk... camne la rupanya tu.. ;p

    ReplyDelete