Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 1 October 2013

PANCAKE dan picto-picto

Salam Selasa ya SAHABAT sekalian.......
Semoga hari ini, dan hari hari seterusnya, sahabat alamaya yang OKje kasihi terus diberkati Allah hendaknya..... In sha allah....

Tulah....... terliur punya pasal tengok PANCAKE Nur Bijen dan Cahaya Hidupku beberapa hari sudah,  kan pagi ni OKje dah try buat! Tulah korang, suka sangat buat mak TERINGIN hehe.... Tapi, macam biasalahkan...... sukatan ikut suka hati OKje jer! Nasib jadi!...

Colek tu lebih beli Auntie Anne hari tu....hehe
Cik Jah..... hang jangan gelakkan mak sampai ketawa terbahak bahak gitu yeh!...... Mentang-mentanglah mak punya PANCAKE ala-ala rentung! hehe....

Tapi memang sedap weyh! Standard Mc Donald punya set breakfast!......
Alah...... sesekali tukar le selera,  asyik LEMPENG TRADISIONAL je kan hehe....

Yang ni pulak picto-picto masa MERAYAP kat Midvalley minggu baru ni. ( Jangan bayangkan kitaorang merayap macam lipas pulak tau hehe.....). Lama dah tak pergi MIDVALLEY sebenarnya!
Manusia? Tak yah cakaplah.... memang ramai ya amat!

Tapi yang ni berposing kat Shopping Mall SEBELAH Mid Valley...... kurang sikit manusia! Belah ni memang nampak HIGH CLASS le, tak de kedai biasa weyh, boutique sesaja.....
Takut mak nak masuk! hehe....... mampu posing je! Jadilahkan ....hehe...


Tak dapat beli Harley Davidson, dapat posing pun dah OK banget!....... kan bang!! hehe....

 
Mana aci weyh tempek picto anak Pak Rahman je....... tukang karut pun nak jugak interframe! hehe


63 comments:

  1. Projek lempeng pulak ye.. rajin okje.. cicah apa tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih cicah masa beli Auntie Anne hari tu AN hehe.... karemel sos ke apa namanya....

      Delete
  2. duh! bekpas ala-ala omputih tau kak OKje!

    ReplyDelete
  3. lempeng OKje tu nampak cam apam bakar kat kelate la..tetiba teringin plak nak makan apam...adussss..

    ReplyDelete
  4. hangus pun hangus la okje....wangi per hangus itu....,:)

    ReplyDelete
  5. rajin masak..knor ni aje yg pemalas..hari2 mkn biskuit je..

    ReplyDelete
  6. hahhaaa...rentung ek??cik tengok kat tengah pancake tu okjugak...boleh makan lagi tu...good try!cik tolong owner resepi jawabkan yae..hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nampak je rentung tau Cik....mcm cik kata...tp masih boleh makan lagi!

      Delete
  7. Itu rupanya pancake....baru tau, hehe Orang ulu hanya kenal lempeng jer.

    ReplyDelete
  8. betullah knor 2/3 minggu ni pemalas sungguh..heheh

    ReplyDelete
  9. yummy....english bfast nie hari yea....rietta plak mam nasi goreng kat kafe jer...hujan plak hr nie...lgsg xselera nak makan pape...

    ReplyDelete
  10. kak nak skit pancake tu lapar ni..hihik

    ReplyDelete
  11. Jgn marah yer nak tergelak tgk pancake okje...heheh..takper sekali sekala tukar selera..hehe..rentung2 pun sedap..memang power..
    dl sewa kat fla dkt midvalley tuh ms awal2 dok kat kl..jln kaki jer lompat pagar haa..

    ReplyDelete
  12. rentung pun jadik sis. stended McDonald lagi. kelasss youuu. daripada kita ni, buat penkek pun xpenah. huhu

    ReplyDelete
  13. rentung pun sedap tu...
    kemain lagik tukang karut berposing berdiri tegak gitu...

    ReplyDelete
  14. wahh.. eksyennye si dia di samping hali davidson tu... hikhik...tukang karut mcm kakak bebudak tu jek... eceehh... kembang semangkok la tu org puji...hakhak... penkek ala2 rentung pun janji sodap kan kak.... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh...ni tgh kembang semangkuk tak kuncup kuncup ni!hehe

      Delete
  15. rentung tak rentung pun masuk perut gakkan... janji sedap..
    bestnyer dapat cuci mata... kalua kita suka motor duccati...
    dapat sebiji baruler semangat gi keje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah tau jugak CZ pasal motor yeh...Okje hancus CZ hehe

      Delete
  16. springy je rupa pancake tu..mesti sedap,kan..

    ReplyDelete
  17. Okje, janji sedap, rentung sikit je tu, best juga buat pancake sekali-sekala kan, tukar selera.
    Hehe..tukang karut dan anak2 comel2 semua.

    ReplyDelete
  18. Rentung2 pun janji sedap dan mengenyangkan Okje.....:D

    ReplyDelete
  19. lempeng beb hangit...ehe..kekadang yg hangit tu yg sedap....
    wah siap bt gambar profil fb gambar dia ngan moto besar tuu...hahahaha..
    betol tuu
    tak dapat beli
    bergambar pon okjer...

    ReplyDelete
  20. Pancake sesekali buat memang sedap.
    Dinda jgn perli-perli satu hari tetiba Arjuna balik bawa Harley Davidson siapa agaknya yg ternganga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah Dindalah yg ternganga kanda... terus melompat atas moto mintak pusing taman hehe

      Delete
  21. Dah lama ZZ tak buat penkek...rentung tu garing lagi sedap apa...he he...ayat nak sedapkan hati OKje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau dah tu ZZ ....komen tu tak ikhlas dari pakar pembuat kuih hehe

      Delete
  22. hahaha terliur jugak hainom nak buat pan cake tu ye....
    mengalah artis anak pak rahman tu berposing ye :)

    ReplyDelete
  23. Woiiiihhhhh...mana aci..saya baru je nak wat entry pancake dr nurbijen...okje dh buat dulu..nanti kita compare sapa punya pancake yg lebih cantik ye okje...ehehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa cepat dia dapatlah WA hehe....

      Delete
  24. awat rentung tuh OKje? boleh laaaa.. boleh laaaa..
    janji kenyang yer~

    ReplyDelete
  25. tuan rumah harus la tempek sekeping..buat bahan bukti ye..:)

    ReplyDelete
  26. alorrrrrrrrrrrrrr selera kawan kita dah ikut style mat salleh, tahniah geng..


    sori, tak smpat menempek kt sini lama2, tahap bizi giler.. (jgn UA giler udah le, huhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...geng sesekali tukaq selera....
      Plzz...jangan sampai gilos yeh!...nanti ai tak de kawan.....takut weyh nak kawan ngan org gilos hehe

      Delete
  27. wah, mmg nampak gebu pancake tu.. rentung sikit tu mmg stail kan Okje? mcm Aisyah, mmg dia suka yg rentung, siap request nak black pancake :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib Aisyah ada sebagai penyelamat Okje Bijen hehe....hidup Aisyah!!!

      Delete
  28. Colek tu colek apa ek? Pancake memang sedap, weekend ni nak buat laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm colek karemel sos lebih Auntie Anne Nurul

      Delete
  29. huyoooo!!!!makan pancake…ok le tu hangit2 sikit baru heaven. btw bahaya oor anak pak rahman posing dgn motor besor tu, kot nanti ado yg berkenan (jgn mare, berkenan kat motor je) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros....serem jugak tu kalau ada yg berkenan...hehe maklum le lelaki makin tua makin laku!

      Delete
  30. ingatkan picto tu makanan itali...heee

    ReplyDelete
  31. boleh jadi alas perut je tu. hehe. kak okje mampu buat lagi baik kan ? :D hehe

    ReplyDelete
  32. Ada satu lagu tu, apa dah tajuknya yer bunyi lebih kurang "masak lempeng, lempengnya hangus" hehehe. Uhh bestnya merayap2 shopping mall.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza...mmg ada lagu tu MJ...kat Berlin ada yeh?

      Delete
  33. Comelnya pancake Okje..dah nampak macam "pan" aje. "Cake" dah tak ada ...he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah Raudzah berbisa nampak!haha....
      Okje Ok jerrrr..... mmg macam pan pun jadinya hehe...tp helloooo tak pahit ye!

      Delete
  34. itu nampaknya kena buat lg okje.. haha

    ReplyDelete
  35. dah boleh buat 2 entry tuh ... motor tuh , wow !

    ReplyDelete
  36. cantek warne pancake , ehehe ~

    ReplyDelete
  37. Hahhaa.. pan cake yg ala2 rentung tu lah yg sedap Kak...hehe..
    amboi posing sakan noo..tak nak kalah tu...:)

    ReplyDelete
  38. hahahahahhahahahahha bila baca tajuk entry pun Cik Jah dah gelak & dlm hati mmg nak gelak kan cik bedah sampai guling2.. sekali baca sikit samai bawa, cik Bedah ada mention nama cik jah.. hahaha memang nak kena gelakkan lah gamaknya tu. hehe
    Meh sini nak kasi komen sikitttttttt je.. pssttt pancake ke lempeng rentung tu?? kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoooo...pantang bagi chance gelak, gelak terus guling guling .... dasar sungguh hehe...Suka hati kolah Jah nak sebut apa, tepung rentung pun boleh hehe

      Delete
  39. Hamboiiiiihamboiiiii...berjimba sakan yae sis...asal tak masukkan gambo sis dengan motor beso tu sekali..hihihih

    #Rase nye cik dah komen entry ne..asal hilang pulok..huhuuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg hilang Cik...ada kat atas tu ha

      Delete
  40. goring lempeng lempengnya hangus..ewah siap nyanyi.haha..yg hangus tu la yg sedap tau

    ReplyDelete