Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 20 October 2013

Senaman KAKI

Serious BUSY!..... Busy merayap! Haha....
Tadi gi Midvalley, Giant dan Tesco..... Pukul 9 malam baru jejak kaki kat rumah! Window shopping je pun....

Ohhhh  mak memang sangat sangat teruja!
Sebab..... rasanya sepanjang tahun ni, baru hari Rabu lepaslah ( Arjuna cuti ) OKje dapat buat senaman kaki, kononnya.....!
Nak tau kitaorang pergi mana?

Alkisahnya kitaorang berdating kat tepi tasik! Jeleslah tu mike kan...... mak dapat berdating! Hehe.... Si TLBD tidur lagi time ni, sebab tulah dapat lepas berdua-duaan tu....


Penat weyh kaki mak pusing TASIK.....boleh tahan jauh jugak tau! Rasanya 2 km ada tu! Terbakolah lemak degil mak 4 kilo hehe.....
Sambil tengok rumah orang orang kaya kat keliling tu, FEELINGlah jugak ferasan macam muda
remaja hehe......


Lepas ni, tak taulah bila pulak nak buat senaman kaki lagi.... Dua ribu pat belas kot.....hehe


58 comments:

  1. Berdua2an ditepian tasik?? waduhhh romantiknya.. alaaaaaa tiap2 minggupn apa salahnya, sekurang2nya dpt mengimbau kenangan lalu & menguatkn lg kasihsayang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat UA tiap tiap minggu.....mcm mcm hal....hehe

      Delete
  2. best berjalan-jalan di tepi tasik.. selamat berhujung minggu..

    ReplyDelete
  3. Rajinnya hainom senaman ye.. patutlah nampak slim tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...CH ni...nak perli okje lew tu .

      Delete
  4. ekeleh...kate xmo g ukur jln..berdezup juga yer..kikiikk..tu xcaya tu..hahaha

    wah..2 km beb... lenguh lutut tu beb...hiihi..best laa dpt peluang berduaan...kami ni..asyik bertigaan je... tgg mia 2014 laa..di g skolah br leh berduaan..ahak...

    jom senaman kaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb.....sebab kitaorang keluar pagi pagi...haha, masing masing masih pengsan

      Delete
  5. window shopping tu pun dh senaman kaki berapa kilometer dh,tambah lagi kt tasik..turun berapa kilo dah nie?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Turunnya tak jugak PK.....tambah lagi ada agaknya....sebab lepas tu mamam....hehe

      Delete
  6. Eloklah...untuk kesihatan jasmani dan rohani. :)

    ReplyDelete
  7. Sama la kita OKje suka window shopping...OKje lagi slim dari saya lorrrrrrrrr..jeles makcik tau...he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zz janganlah perli okje....hehe... kalau Zz kata okje slim, tu mmg nampak sangat menipu....

      Delete
  8. amboiii...amboiiii...berdetim sakan yaeee...berkepit2.terimbas kenangan mase baru nikah letewwwww...hihiiih :P

    ReplyDelete
  9. best buat senaman kaki ni, tp skrg musim hujan, terbantut je plan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Trah...... .tak pagi, petang hujan ...

      Delete
  10. Okje tu buat senaman kaki mesti sambil buat senaman mulut juga..pastu akal tu dok bejalan sama....hati dok berkata2...'balik rmh ni aku nak buat entry'...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai meneka awak yeh WA hehe....mmg le ....cari ilham!

      Delete
  11. Tak salah bz merayap.....hehe sambil2 buat senaman kaki setelah lenguh membuat keja rumah kan OKje......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mia...asyik hirup angin dapur je....nak gak hirup angin tasikkan....

      Delete
  12. Aktiviti yang sangat baik Okje..kita sekarang cukup malas nak jalan kaki..kalau boleh nak drive all the time bila keluar...tapi part window shopping tu..memang boleh tahan aje.. banyak jam pun ok..tak sakit pun kaki..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...betul tu Raudzah...tgk mood sebenarnya.... kadang tu mmg malas nk berjalan ni

      Delete
  13. Wieeeee senaman kaki romantik ni okje, tapi kalau u window shopping kat malls pun dah kira senaman kaki jugak dah tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul MJ......kat mall tu shopping mata sekali...lagi berbaloi haha...

      Delete
  14. lama dah x jalan gitu walking gader2 kan..kat kuching xbyk tempat riadah cam KL..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh ye je NZ....alah tu pun kat Taman perumahan sebelah .......Taman sendiri ada jugak tp kurang best hehe

      Delete
  15. wahhhh... seronoknya! gorjes la selalu senam. minggu depan wat lagi, jgn 2014 =)

    ReplyDelete
  16. Acik dah lama tak buat senaman kaki okje.dah tak larat.nanti semua sakit

    ReplyDelete
    Replies
    1. AE....saje saje je tu...mood tgh datang nk bersenam kaki....hehe

      Delete
  17. wah,bestnya okje.eden pun dah lama tak berpeluang berdua-duaan dgn encik hubby hehe.kemana2 pun mesti ada 3 org escort hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe biasalah masih kecik lagi mereka tu....tak lama lagi besarlah tu....tp tambah baru pukak yg kecikkan...hehe

      Delete
  18. hahaaha cikjah ni dah berkurun lama dah tak bersenam kaki.. dah naik lemak dah lemak tepu ni.. tadi baru je ckp kat Khairine, esok lps mummy ambik khairine kat skolah teman mummy gi jogging ye.. lantok ler anak cikjah dgn baju skolah sok teman cikjah berjogging.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Jah tak keroje ke esok? Bukan main lagi nak bersenam kaki?

      Delete
    2. balik keroje & lepas ambik khairine kat skolah petang ni cikjah nak pegi senam kaki hehe boleh gittue?? ;P

      Delete
  19. Okje berkongsi kegembiraan dapat exercise sambil berdating...syoknya tu.... bila dah lalui macam ni mesti okje rasa berbaloi penat masa anak2 masih kecil dulu kan? Harapnya masa saya nanti lun akan
    Ada pengalaman macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah AN.... anak masa kecik kecik.....tp sekarang ni bila anak dah besar, tak ingat penat menjaga mereka masa kecik dulu....

      Delete
  20. Penat ke buat senaman kaki tu okje sampai tk buat senaman jari jemari utk buat entry baru ....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok jelah perah idea WA...dah mlm....Snow white ngantuks...hehe

      Delete
  21. lepas bako 4 kilo tu , harap tak makan 4 pinggan yer ... heh heh heh ... takbir lepas solat fardu tu boleh buat pada raya puasa juga ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal Vee.....buang lemak ganti baru balik haha....

      Delete
  22. udara ahad lagi best dari hari isnin. hehe. sok keje pulakkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Syuk....
      Syukur okje....dpt sedut udara Ahad hari hari ....hehe...

      Delete
  23. Okje dating2..hehe...bgus wat senaman ni..tp sya pun klu jln kaki ni sgt la malas..lutut ni dah loose..heee..

    Betui kut okje..mmg ada rendam bihun tu pkai air panas..tu bihun tu pendek2 eh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ye tak ye mmg malas nak berexercise nikan Adrianna...hehe
      Betul rupanya tekaan okje....

      Delete
  24. Dahsyat tu sampai terbako lemak 4 kg. Kalau gitu gamaknya nak gak lah MD gi berdating kat taman tasik 2 jam sehari..tapi MD dok tepi ajelah kunyah snacks sambil tengok anak-anak dan suami buat exercise!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idaknya sampai 4 kilo MD......1/2 kilo pun tak tentu ....wayang je lebih tu hehe...

      Delete
  25. Tasik tuh dekat jer ker ngan umah okje yang boleh tinggal TLDB tuh tuk dating sakan..heheh..seronok jugak kan jalan2,pegang tangan bersenam kaki tepi tasik..lama dah UA tak buat...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat tak dekat 7 km ada kot UA....kena naik keta....tu kira Taman sebelah....bukan Taman OKje...

      Delete
  26. bejalan ke bejoging ni.....? tp kan...klau duk u ah, tktaulah berapa km kita jln sehari. mesti dah sampai thailand sedar tak sedar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan je CM....
      hehe...betul kat U dulu mmg kaki le jadi kenderaan...

      Delete
  27. Bagus tuh kak OKje..exercise kan..tbakor smua lemak2

    ReplyDelete
  28. wahhh.. mentang2 anak dara sorg tu membute lagi... yg mak dare ngan pak dare amek kesmptn berdua-duaan... hohohoho...tasik mana ni kak? mcm best je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...pandai membaca hati orang ye kome....
      Bandar Hussain Onn cheras

      Delete
  29. seronok leww tu buat senaman kaki..hihi...
    lawa2 rumah kat sinun ye kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok le Atie....
      Lawa lawa Atie rumah dia... Architect dia high taste kot

      Delete