Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 24 October 2013

Simpul BIAWAK

Salam Khamis buat teman alamaya yang dirindui.......

Ni berblogging sambil menikmati Spaghettios Aglio Olio ( sebab spaghetti dah jadi putus-putus hehe....) lebih tengahari semalam yang tah pape rasanya..... tawar hambar je gamaknya, belasah aje le, sebab nak bagi habis daripada membazir, ye tak!......


Jangan tiru aksi ini! Makan depan lappy.... Tak senonoh punya MAK! hehe..... Kalau ANAK yang buat dah lama marah ni!

Baru nak menyuap spaghetti putus masuk mulut, my pren, blogger yang dah lama menyepi pulak call.... Tanya sarapan apa, OKje memang sengaja tak nak bagi tahu dia, biar dia baca entri ni hehe.... 
Cer kasi ZOOM sikit....

Weyh La, ni le sarapan aku pagi ni, Spaghetti putus Aglios Olios....hehe
Nak cerita pasal malam tadi .........jangan perasan yeh,  bukan 18 SX hehe....
Lebih kurang pukul 4 pagi gitu, my Arjuna kena SIMPUL BIAWAK.... Melompat mak! ( nampak sangat menipukan! hehe... Tidak lah sampai melompat, terkejut je sebenarnya.... dalam pada mak tengah mamai tu, terus gigih tolak tapak kaki laki, nasib betul tapak kaki dia, kalau tapak kaki sendiri? Tak ke haru....
Dan dan tu teringat nak buat entri pasal ni, bini seorang blogger katakan hehe....)

Kenapa panggil SIMPUL BIAWAK yeh? Nak kata biawak tu bersimpul, tidak jugak.... Baik bagi nama Simpul Badak Air ke........ kasi happy sikit Aaron Aziz, guna maskot blog dia haha.....)

Sakit dia macamana? Serious, OKje tak pernah kena even masa pregnant pun!

74 comments:

  1. simpul biawak..lagu mana tuuu...

    wah makan westen hr ni.... mood ke luar negara ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak trrangkan pun tak tau sebab tak pernah kena la beb...
      Alah bukan selalu pun mood luar negara hehe ...

      Delete
  2. simpul biawak tu mcm kena tarik mengkarung kan?? sebab org kedah kalo panggil simpul biawak ni tarik mengkarung.. hehehhe

    ReplyDelete
  3. ohh kalo kena tu memang sakit OKje..zee masa peknen kerap gak kena..nak cakap pon tak pandai camner..kalo ada orang tolong urutkan lega la skit..kalo tak menahan jer la sensorang..

    ReplyDelete
  4. ya amponnnnnn sakitnya, cmner nak citer erk?

    UA sering terkena masa ngandung dak kecik & pintar ni (jika umminya tak puji sndiri, xdok sapa nak puji.., hu3), jgn sesekali ada cobaan nk mengeliat @ luruskn badan masa bangun pagi, mulalah 'en. biawak' ni dtg menyimpul tang kaki.. erkkk, betui tak ayat ni?

    kalu tak fhm, wat2 fhm jer, ylh kena ambik hati teman alam maya, ahakkkkkkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng..
      Cmner nak buang 'link to this pos', cer tunjuk sikit caranya, mklum le UA ni buta IT..

      Delete
    2. Alhamdulillah, dibuang sudaa, senang banget rupanya, hi3...

      Delete
    3. Weyh...doa ibu tukan tak de hijab..... puji je le anak sendiri haha.... meh kita tolong pujikan...dak Aliya tu, dahlah comei, pintar dan kreatif pulak tu, tidoq dalam bakui.... hehe...
      Tulah pasal hubby kata dia menggeliat....tu yg kena tu...
      Weyh geng, ceq faham le....ceq kan lebih kurang je cakap berbelit macam hang hehe

      Delete
  5. mak suri tak kira nak google mana ada rezki ilmu kita jumpa kita sana wokkeh..tupamng simpati..

    p/s:ingt ok jer cuti sb masuk blog tka update ngeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum nak bercuti lagi Suri ngeee...

      Delete
  6. Tak pernah dengar la plak Simpul Biawak tu. Story la sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca komen depa Seri......Depa cerita macam macam...

      Delete
  7. Apsal sepageti tuh nampak cam laksa kelantan jer okje..heheh,biar benar...
    sakit woo kalau kena simpul biawak...ms peknen 1stpernah kena tp yg arissa alhamdulillah adelah sekali dua tuh pun takah sakit sangat,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje ambik spaghetti yg halus UA...Angel Hair.....dah putus putus gitu jadilah lmacam laksa kelantan hehe...
      Tulah org peknen selalu kenakan ....tp Okje tak pernah kena UA

      Delete
  8. ooo org laki pun boleh terkena gak simpul biawak ni...ingat org pregnant je...sy pernah rasa sekali masa 1st pregnant..mmg berkerut2 lah tahan sakitnya...yg second ni tak lagi la kut..awal lagi..biasa org kata nak kena bila dah 8 9 bulan...sakit nya tak tau nak ckp..tapi sekejap je lah..urat betis mcm kena tarik...tegang sesgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat betis je yeh NR simpul biawak tu...tempat lain tak boleh?

      Delete
  9. waduh waduhhh pagi2 udah berwestern kok Cik Bedah ini hahahah
    eh simpul biawak tu mender OKje?? ambo tk paham.. bab2 cerita atas katil ni mak mmg suka nak dgr.. hahahhahahahahaha phuii

    ReplyDelete
  10. Sesekali makan italian style pun ok kan:)
    Org kata yg kena simpul biawak ni sebab kurang kalsium. So kenalah Arjuna consume kalsium utk elakkan kena lagi.

    ReplyDelete
  11. Sedap plak tgk spaghetti tu. :P
    Dulu selalu kena simpul biawak waktu pregnant jerk, lps tu MIL soh jengketkan kaki bg hilang

    ReplyDelete
  12. amboi...pagi2 dah jadi org puteh OKje ni...makan spaghetti gitu...
    ada gak org panggil simpul mengkarung.....ada mengkarung...ada biawak...agaknya bila tengok mengkarung/biawak ni...terus rasa tersimpul urat dalam kaki tu...ala mcm simpul kasih tu...hehehe

    ReplyDelete
  13. dia rasa tegang@cramph kt betis lah kak... dia punya skit tuh kadang mmg boleh bt kite menangis... dana selalu gk kene masa peknen....skrg nih pun kalu sejuk2 selalu kene...

    sedap la tgk aglio olio akak tuh... lama tak bt lah

    ReplyDelete
  14. Ni first tme sy dpt tahu ttg simpul biawak.

    ReplyDelete
  15. kalau kena..tak sempat nak melompat okje..acik pernah gak..masa pregnant la..nak bangun pagi..

    ReplyDelete
  16. Olio putus-putus? Kat Cafe Milano sedap betul OKje, takyah susah2 buat sampai terkena simpul biawak..hehehe...

    Simpul biawak dengan MD macam adik beradik tiri tau. Jap-jap je dia dtg melawat. Walaupun tak sampai 5 minit, sakitnya azab gila. Mcm MD ni, simpul biawak tu boleh main hide and seek lagi, kejap kat belakang betis, kejap kat peha, jap lari kaki kiri pastu kanan....MD nangis meraung-raung aje sambil terjerit terpekik suruh HD tolak tapak kaki sehabis tenaga (sib baik tak patah riuk kaki ditolaknya...) Kira OKje patut berbangga dan bersyukur sebab tak pernah kena... Kalau nak juga, MD sedia membantu kasi transfer itu sakit...nak? nak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish MD.....selisih malaikat 44...kalau sedap nak gak OKje terima offer tu ....hehe ini sakit....orang tak waras je sanggup tu hehe...

      Delete
  17. uishh..cam sodappp walaupun putus-putus kak..

    ReplyDelete
  18. Ingatkan sapa yg kena simpul biawak tu...hehe.rupanya abg Arjuna.. nasib baik ada isteri yg tolong....hehe...bestnya dpt makan spagheti pagi2...sodappp nengok nye...:)

    ReplyDelete
  19. sedapnya sarapan dgn spagetti putus2......
    masa peknen selalu kena time tido,simpul biawak nie.

    ReplyDelete
  20. simpul biawak tu macam kaki crampt ke?huhu 1st time dengar.

    ReplyDelete
  21. Sedapnya olio tu...saya makan mangga je buat sarapan..kes pemalas payahla ye...

    Simpul biawak tak pernah saya kena rasanya.... orag cakap kena ni sakit.. semoga tak berulang lagi ye..malam oulak tu..mesti terkejut masa tu

    ReplyDelete
  22. ganas tol simpul tu ye akak..hihi

    ReplyDelete
  23. masa mengandung ai pernah kena.. sakit dari betis sampai ke hujung jari kaki.. tegang semacam.. pastu bila siang pergi kerja masih terasa tegang sakitnya tu.. kena time sedap mengeliat.. huhuhu..

    ReplyDelete
  24. Simpul biawak lidah saya nak sebut nama spegeti tu okje oi...hehe

    simpul biawak ni,kalau kat tempat sy dipanggil simpul mengkarung...sian haiwan tu semuakan okje..urat kaki manusia yg tersimpul...haiwan yg dpt nama...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....dah nasib jadi binatang WA...nak buat camne ...redho ajelah. .

      Delete
  25. Tu dia...dah kena dah! Simpul badak air...huhu
    Zirafah je senang disimpul sebab lehernya panjang, hehe
    Cara mudah utk mengelakkan terkena simpul zirafah ops! simpul biawak ni, kenalah selalu makan pisang dan minum susu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mak punya kepala maskot jangan usik yeh....nanti mak saman! Hehe...

      Delete
  26. sedapnyeeeeeee.. terliur tengok haaaaah!
    pagi2 dah pekena western food.

    zura masa peknen selalu kene.. lebih2 lagi masa peknen anak first. tak cukup kalsium agakye. sebab malas minum susu. bertuah lah Okjer x pernah kena. sakit wooohhh!

    ReplyDelete
  27. amboihhh... tu nak tayang lappy ke nak tayang Spaghettios Aglio Olio?? atau nak tayang kedua2nya sekali? hahahhaa.. jawab jgn x jawab.... ;p

    ReplyDelete
  28. Spaghetti tak bersimpul, kaki pulak yang bersimpul.. kena tulah ni he he

    ReplyDelete
  29. salam ok je..m3h dtg ni,nak mkn spagetti..ade lg x??? hehe

    ReplyDelete
  30. orang lelaki pun boleh kena simpul biawak ek? ingatkan orang perempuan mengandung jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Bijen....tu laki okje. Okje pulak yg tak pernah kena ..

      Delete
  31. saya ni kalau musim hujan, keraplah kena..adooi..nak gerak kaki pun tak boleh. kadang2 kena sakat dengan 2 abdul..makin dipegang. cam nak tendang je..(kasar nampak)

    p/s kat utara ni depa panggil tarik mengkarung, haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur okje tak pernah kena Anim...sakit yeh...

      Delete
  32. selalu kena masa prgnt dulu..mmng sakit...!!!

    ReplyDelete
  33. Simpul biawak ni cram kan Okje..tapi pelik jugakkan..siapa yang bagi nama ni ya..agak-agaknya biawak tu tau tak..entah-entah biawak pun tak pernah bersimpul kan..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jrnuh tu kalau biawak pun bersimpul Raudzah....kulit keras tu hehe...

      Delete
  34. masa mama kena dulu, menangis terus.. hihi..

    ReplyDelete
  35. memang sakit..biasa kalau kena ni..terus je berdiri..hilang lah...

    kalau orang ganu panggil simpul bewok ni..SETOK KARUNG....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang sana panggil tu kot yeh Eita.....

      Delete
  36. puhhh yang terputus2 tu buat terliur tu hehe

    ReplyDelete
  37. Urat kat betis tu namanya urat biawak, bawah sikit dari urat kentut, bila kejang jadi tersimpul la dia. (sial jangan ambik perhatian mengarut semata ni). I dari zaman sekolah lagi selalu kena, sedap :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure sport girl ni hehe...
      Mmg tak caya pun MJ...lagi lagi urat kentut pun keluar ....hehe

      Delete
    2. Eh baru perasan I tersalah eja kat atas ni, mohon ampunnnnnnnnnnn.

      Delete
  38. salam hainom ..
    ada juga nama simpul biawak yer ..
    yg aby tau berkenaan biawak ni,
    bagaikan biawak hidup jer ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....kue orak pernah kerungu yo....jowo nyeluk key opo yo ...

      Delete
  39. Ank ke2..ni kerap plak kna ..huhu

    ReplyDelete
  40. selalu kan family CP panggil simpul mengkarung , ahahaha , okje panggil simpul biawak, macam ganas je bunyinye, ehehehe , tuh sebenarnya simptom kejang tapi sementara...even CP nih muda..dah banyak kali dah kena, benda nih selalu occur bile time2 sejuk jer :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpul mengkarung lagi ganas bunyinya....hehe..

      Delete
  41. weh macam tau-tau jer......... saya first time kena malam tadi, entah apa sebabnya, tersedar kul 3 pg sebab betis belah kanan tetiba kena simpul biawak, mak aiii sedapnya rasa rasa macam nak jerit jew.... pastu bangun pagi kul 5 nak mandi jalan dah terhinjut-hinjut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan yeh MPS...hehe...sanangan my hubby....pagi tu pun dia jalan terhenjut henjut

      Delete
  42. simpul biawak tu sama ke mcm ular2???sy ms pregnant selalu kena cramp samp 1 kaki xleh angkat..dptla mc keesokannye..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah dengar pulak ular ular tu UA.....

      Delete
  43. Simpul biawak ye..sy xpgil simpul simpul biawak tp dh lpe pe nmenye..kalo igt sy dtg lik..hehehe

    ReplyDelete
  44. en suami pun selalu kena..sy pernah la dua tiga kali..masa pregnant afia kena sekali..tp kejap je dah ok..org utara tak panggil simpul biawak..kami panggil tarik mengkarung..mengkarung ni binatang yg lebih kurang macam biawak la,tp dia kecik sikit..entah nak explain pun tak pandai..hehe

    ReplyDelete