Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 29 November 2013

6D CINEMA ~ Seram beb

Salam Jumaat.....

Sebelum balik KL hari Isnin hari tu, OKje singgah AEON Melaka kat Dataran Pahlawan. Selain nak mencuci mata, memang targert utama nak mencuba 6D CINEMAlah! Sebenarnya sejak dari bulan puasa hari tu lagi si TLBD request nak cuba! Cuma baru hari tulah kiranya permintaan dia tertunai!
Yang lain apa lagi, tumpang dua kaki le hehe.....

OKje ambik package untuk FAMILY (4 orang), RM40 henggit. Tayangan tu lebih kurang 10 minit je. Ada banyak movie, cerita seram pun ada, tapi macam biasalah..... Papa Zir mana suka tengok cerita seram.... Eleh takut lew tu! hehe..... So kalau cenggitu, kita pilih movie ROLLER COASTER je lah....

Macam rugi je yek, bayau RM40 henggit cuma dapat tengok 10 minit je.
Orang tu bagi tau, rupanya tak boleh lelama nanti pening kepala! Oooo.......

picstopin.com
    
Pergh!!!..... memang SERAM weyh, walaupun mak kejam mata! Betul ni tau!! Serammm.....
Dah 3 minit akhir tu baru OKje berani bukak mata hehe........
Rupanya Arjuna pun sama, kejam mata jugak......hehe.....  Laki bini penakut rupanya!!!


66 comments:

  1. Salam kak okje..:) salam Jumaat...

    ReplyDelete
  2. Ape barang bayar mahal1 kejam mata.
    hahahahahaahahha.

    tapi sebenarnye kan OKjer.. zura pon penakut jugak.
    dan zura tak suka sound system kat pawagam yang bingit amat itu.
    jadiknye.. tak yahlah zura verangan nak masuk. nantikan orang tengok 10 minit, zura 2 minit dah ajak keluar. hahahahaha.

    ReplyDelete
  3. aitu masa kt ICT ada juga...tpi mls nk tgk...mmg bleh buat pening...

    ReplyDelete
  4. hahahahhahahaha anak2 mesti ilex je buka mata kannnn...
    Kat wangsa walk pun ada 6D ni, haritu dah kabor ke pak nijam ajak pergi.. dia kata nanti2 kita pergi yer.. ek elehhhh berjalan jauh2 nak pergi, ajak yg dekat2 nanti2 pulak.. hurmmmm nasib cikjah lah dpt laki mcm pak nijam =(

    ReplyDelete
  5. Ek eleh... penakut juga dinda ye. Kanda tak pernah pergi lagi. Macam best aje kanda bayangkan sebab 6D bukan 3D lagi tu itu yg macam betul kena terkam..

    ReplyDelete
  6. ahhaha.. mesti betul2 real kan sbb 6D.. sini baru ada 3D je tu pun kt Tawau & Sandakan..hehe..
    tapi kejap jer lha dpt tgk ye.. 10minit..huhu

    ReplyDelete
  7. hahahaaahahahhaahhahaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahaah.... hihi
    mmg rugi le pakat dok kejam mata..hihihihihihihihihihihihihihihihiihihihihihih

    ReplyDelete
  8. Salam jumaat okje...

    Alahai..dua kali rugi la...dah la tgk sepuluh minit...siap pejam mata lagi tu...hahahaha...adoiiiiiiii

    ReplyDelete
  9. Rugi jer bayar mahal2 tapi pejam mata..hahahaha..
    sura pun belum cuba lagi...:)

    ReplyDelete
  10. Seram sgt tu klo sampai arjuna pon pejam mata ☺☺

    ReplyDelete
  11. hahahahahahahaha...dua dua pejam mata ek....hahahahahaha...
    tapi kalo ahkak ler yg gi tengok...
    mmg rugi...
    sepanjang 10 minit tu kot ahkak akan pejam mata hahahahahahaha...

    ReplyDelete
  12. hai..salam perkenalan..

    macam best je dengar 6D cinema ni..sedangkan 3D je dah macam real ni kan pulak 6D kan
    wajib cuba ni hehe..

    ReplyDelete
  13. lorrrrrrrrrrrr kalu takat pejam mata anak beranak, bek guna RM 40 tu beli satay, sedap juga..

    ReplyDelete
  14. Pernah tgk 6D nie dlm rancangan meletops.. cam best jerk.. kena try laa.. :)

    ReplyDelete
  15. hahaha...seram kan..cik pon penah pegi dgn husb ari tu....tp 5D je..belom pon 6D..hahaha...seram kemain..mcm real je kan...

    ReplyDelete
  16. saya pun kalau takut tutup mata...
    nk try 6D jugak laa...

    ReplyDelete
  17. tak pernah cuba . tu ler mangata papa zir , rupanya mama zir pun 2x5 ... heheheee

    ReplyDelete
  18. Salam jumaat akk okje..wah..klu sya x brani la..tgk yg besa2 kt tv pun dah nyorok2..ni 6 d la..wuuu..tdkla

    ReplyDelete
  19. mmg rugi pun kak..ank2 duk ajak masuk gak..bapak nye wat deq je..haha

    ReplyDelete
  20. oo hihihi.ada juga tu kat Wangsa Walk area umah ni.tak pernah try lagi.nanti nak cuba juga

    ReplyDelete
  21. ein selalu pegi situ tp xpenah masuk pun cinema 6D nie.. bunyi seram je.. huhu

    ReplyDelete
  22. 10 minit jer? mcm x puas jer... tp kalo seram 10 minit mcm tu pun terasa lama ye dak...hihi....

    ReplyDelete
  23. Kelako, kelako...laki bini nama aje selebriti rupanya penakut. Ni kalau jumpa hantu siapa lompat atas siapa ni OKje? Tapi sebenarnya....erghhhh....kalau saya pun saya tutup mata sampai watammat...feeling scary aje tapi tak takut pun.... hehehehe....

    ReplyDelete
  24. wah beshnye 6D tak penah try tgk lagi...

    ReplyDelete
  25. Ok juga tk mhl..cumanya..dh tgok hantu..lps tu pening plk..hehe
    mkn pun sodap...

    ReplyDelete
  26. hahahaha memang la kalau bayar memahal dah la ciput jer timing dia, pastu hampa duk pejam mata sepanjang nya. baru nak tayan apa feel dia, chaitt.

    ReplyDelete
  27. dah nama laki bini mesti la sehati sejiwa hehehe.

    ReplyDelete
  28. pernah tengok juga masa kt Legoland ..
    klu kt wayang tu pancut air, kita pun kena sama ..
    effect dia memang cukup bez .. siap mengelak2 kita bila adegan berkejaran ..

    ReplyDelete
  29. Ooo canggih tu.. tgk wayang 6d.. mujur 10 minit je tayangannya . .ha.. dua2 penakut, boleh sama2 gelak tu.. ok juga..

    ReplyDelete
  30. untung rr mak dpt laki yg sejiwee.., ehhee

    ReplyDelete
  31. psl tips nk menangla sangatt contest, wak ade wat entri disinii:

    http://wakgelas.blogspot.com/2013/11/wak-yang-dulu-bukanlah-yang-sekarang.html?m=1

    ReplyDelete
  32. kenapa bunyi dia macam best je ek..? aish!

    ReplyDelete
  33. Laa...ingatkan boleh le cite keseronokan tgok 6D... Nak juga tau, kat Hulu ni mana nak jumpa, Tgok HD kat Astro buleh le...

    ReplyDelete
  34. wah naik joling mata den keh.keh 3d tak pernah negoK lagi ahaksss

    ReplyDelete
  35. sy kadang lalu je kat tmpt 6d ni okje...mcm x pula nak meneray nya...lom ada keinginan...sbb x de yg ajak kut....y

    ReplyDelete
  36. klakar ngan laki sekali takut yer..hiii..dah byk pejam mata tuh elok byr 10 henggit jer lah okje..eheh

    ReplyDelete
  37. saya tonton 4D kat genting pun dah ngeri, apalagi 6D..huhu

    ReplyDelete
  38. rugi la Okje kalau tutup mata… dah la 10 minit jer….
    kantoi, papa zir dan mama zir takut citer seram…. hahahaha

    ReplyDelete
  39. Baru pertama kali dengar 6D ni...mesti seram gilak kan sebab macam ko pula yang dikejar hantu tu kan OKje...hehehe

    ReplyDelete
  40. Hahahha, tak tahan ayat yg plg last tu. Laki bini penakut rupanya. Kekkekek, comel betul kak okje ni

    ReplyDelete
  41. tak feel arr bayar mahal tutup mata..haha

    ReplyDelete
  42. sonok tengok 6D nie. memang rasa mcm betul2. kira ritu pun tengok kt melaka jugak. time belum tau uwais ada dalam perut hihihihi

    ReplyDelete
  43. pesal kejam mata pulak.mcm rugi je byor..hihiiiiiiii

    ReplyDelete