Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 20 November 2013

Candy Crush! BERDONAT akhirnya....


Salam Rabu.....

Sebelum OKje merapu meraban tak tentu hala, doa sat buat anakanda yang sedang bergelut dengan paper Pendidikan Islam pagi ni....

Ya Allah, berilkanlah segala kemudahan kepada anakku, janganlah Engkau beri kesusahan kepadanya dan sempurnakanlah semua hajatnya dengan sebaik-baiknya. Aamin....
ensiklopediamuslim
TQ Kanda kerana berkongsi ilmu..... sebelum ni dinda tak berapa familiar dengan doa ni .....
See..... banyakkan kelebihan berblog!!

Lama dah teringin nak BERDONAT dan akhirnya semalam....... CANDY CRUSHED!!!...


Aisy Nasiha..... tetiba teringat komen OKje kat blog awak pasal Candy Crush..... baru baru ni je baru kenal game tu, walaupun benda ni dah berzaman hehe.... itupun anak yang tolong downloadkan.....
Baru sampai stage 23, dah berminggu ni tak lepas-lepas haha.....)

Semalam pagi OKje main google je cari resepi DONAT dan tetiba terhinggap kat blog edda-z.blogspot. Resepinya mudah dan tak payah nak bertimbang bagai......

Hep....hep..... jangan gelak.....I LOIKE yang Hitam Hitam si Tampuk Manggis tau!


67 comments:

  1. haha, tak jadilah nak gelakkan warna donut ni, sebab Okje suka cam gitu.. hihi,..awat gula cam tumpah tu? tak golek2 kan dia ke? haa... ni mesti sebab ada yang tak suka makan donut bergula kan?

    saya pun main candy crush seminggu tu je.. tak reti nak naik level yang puluh2.. heran betul cammana orang lain main sampai beratus ratus.. otak geliga betul diorang ni,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada budak yg tak suka gula AN.....
      Tu style jer....nak bergambar atenya hehe.....
      Tulah AN.....tak lepas lepas next stage ni....

      Delete
  2. Haaa..tengok tuh kemain rajin lagi mak mendonut yer..ngalahkan donut suria lagi tuh..heheh..
    buat donut selalu lelamer dah biasa taklah mencabar sgt..bhn2 pun mudahsgt kang okje..main campak2 pun menjadi..janji ade yis ngan salut gula pd produk akhir,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya dah beberapa kali jugak OKje buat tak menjadi UA.... tak taulah apa salahnya... rasanya sebab tak tunggu yis tu berbuih kot....Tp semalam syukur menjadi!

      Delete
  3. Sedap ni mcm time2 hujan skang. Mo cuba buat satu hri nnt.

    ReplyDelete
  4. all the best utk anak bujang OKje yer..

    ehemmm nak bg nama baru kat donut yang cantik manis tu.. memandangkan dia tak berapa nak cerah, kita bagi nama dia 'Donut Tak Berapa Nak Cerah'

    karang kalau cikjah kata donut tu hangit, sentap plak Cik Bedah kita ni.. phuiiii hahahhahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh konon nak ambik hati cik Bedahlah ni yeh....... guna bahasa lembut.... Tak Berapa Nak Cerah.... alah cakap je le rentung hehe

      Delete
  5. gelap sgtlah akak goreng donut tu..cik nor goreng biar kulit dia nampak kuning skit jer..:)

    ReplyDelete
  6. besar...gebus...dan menyelrakan...makan sebijik cnfrm kenyang..

    ReplyDelete
  7. wah sedappnya donut..rajin pulok buat..hihihi..
    Moga urusan peperiksaan SA berjalan lancar dan dipermudahkan...amin! InsyaAllah doa ibu tu terbaik:)

    ReplyDelete
  8. donut oh donut... anak2 suka donutnikan..
    candy crush memang tak penah main.. takut tersangkutjer...

    ReplyDelete
  9. Sodapnya... akak pun suka yg hitam2 sitampok manggis ni hainom... mcm rangup aje mcm best aje ;)

    ReplyDelete
  10. mg dipermudahkan si anak teruna tu menjawab soalan pg ini...amin

    wah mendonat beb...ehe..gebu gebas tak ??

    ReplyDelete
  11. amin..segala yang terbaik untuk anak akak...:D

    macam nak berdonat jugak lah OKje...candy crush sy dalam kenangan dah level 100 lbh..tetiba phone tak boleh support application tu..langsung tak main da...:D

    ReplyDelete
  12. nk buat juga... tapi bila ntah nk jadi donutnye... hehe...

    moga anakanda, boleh jawab dgn cemerlang... huhu..
    p/s: cikgu pendidikan Islam pun debar gak nih... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...yelah MF...cikgu pun sama kan...debar jugak!

      Delete
  13. Dah lama x buat donut...sdp plak tgk donut OKje yg gebus tu...uuhuhu..
    All the best utk anakanda OKje.. Amin

    ReplyDelete
  14. rara pon rasa mcm nk mendonut je.haih sedapnya~

    ReplyDelete
  15. Aina tak pernah main candy crush berdonat 8 tahun lepas kot...ahahhaa...

    Amen...moga kejayaan sentiasa mengiringi dia.

    ReplyDelete
  16. Alahai sedap plak donut tu.. lama dah tak aktif main game Candy Crush.

    ReplyDelete
  17. makan donut best gak nih, cicah teh tarik

    ReplyDelete
  18. esselamu aleykum sister! dualarına amin diyorum.. Donut çok nefis!! :)) selamlar Türkiye'den. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam SY..... TQ visit here......

      Delete
  19. hahahahahahahaaha.. tread Mark Okjer.
    Hitam2 si tampuk manis. kalo x hitam bukan Okjer yang masak. hahaha.

    zura pon tingin gak nak masak donut nih. tapi kalo buat donat jawabnye berdonat jugak lah diet ai nih. uwaaaaa. jadiknye jangan carik pasal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekalilah Zura belasah je le...tak boleh yeh!!

      Delete
  20. Alahai gebu jer tengok.. boleh makan 10 biji pun xde hal :D

    ReplyDelete
  21. moga dipermudahkan buat anak okje tu yer, donut KA suka but w/o sugar lah biasanyer hehehe

    ReplyDelete
  22. all the best buat anak bujang tu, dan candy crush tu memang best tu, nak sikit...ahakss..sementara sempat lagi ni kan?

    ReplyDelete
  23. Jap, jap...apa nama donut 'baru' ni OKje? Candy Crush Donut sempena nama game ke apa? Ni mesti sambil buat donut sambil main candy crush, itu yang tertabur gula setempat. Susah nak buat ni OKje. Berseni sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Candy crush tukan bila jumpa empat meletup....so ni kira meletup rajin tu keluar donut le hehe.....
      Haha...tu bukan berseni MD... kerja tak habis haha...

      Delete
  24. nampak menarik laaaa....lieya suke donat gelap2 gini..garing di luar lembut di dalam....

    ReplyDelete
  25. rajinnya okje berdonut bagai hehe.suka makan donutkan!! saya pun x main game candy crush tu okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angin rajin mengatasi keinginan TJ hehe

      Delete
  26. Dah habis ke donutnye..?

    Esok paper apa plak okje...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal seketul tadi.....baru je Okje habiskan walaupun semalam punya.....tp walaupun kejung sikit tetap sedap di mulut Okje tauu!

      Delete
    2. Esok serem WA...Add Math!.....

      Delete
    3. aje yg kempunan...dh hbs dah.hurmmm...

      dekat nak selesai dh paper tu..kul 4.30 ptgkan okje...

      Delete
  27. Kalau aliran agama hari ini Pendidikan Syariah Islamiah. Dua-dua paper hari ini ditalanya belah pagi - rehat 45 minit start paper lagi satu... Dahsyat kan.. kesian anak. Yes.. esok duda-dua Add Math.. peninglah anak-anak kita dinda. Kita doakan mereka..

    Bila donut dah jadi gubah ajelah macam donut kat kedai tu... mesti sedap. Tapi kanda suka donut macam dinda buat ni - org kampung katakan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda pun suka donut yg gini kanda.... tak suka yg pelbagai cream atas tu..... Alah kanda ni kitakan sesama orang kampunggg!!....

      Delete
  28. Wahh sedapnyaa tgk donat tuh..suka juga ngan donat nie.. dpt plak makan panas lembut je rasanya... :)

    ReplyDelete
  29. ok la tuh kak okje..hitam hitam tampuk manggis pun haruslah sedappp

    ReplyDelete
  30. aku xder laminat donat sngat., tp tu la dia., ble tgok donat kak okjer ni cm tringin jer., mgkin sbb gula yg mlimpah ala2 salji kt gunung eberes 2 kot., hmmm mcm best jerr., mcm sdp jer.., mcm nak jer.., hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi suruh le Juwita buat hehe....jangan sampai bentan sudahlah ZS...hehe

      Delete
  31. Eh sama pulak..harini pun saya buat donat :)

    ReplyDelete
  32. gebus tu nampaknyer... candy crush kt tepon dana tuh... bkn dana yg sibuk main tp edy... kadang sampai tido kul2 pgpenangan main candy crush

    ReplyDelete
  33. Sempat juga ya berdonat wlpn bercandy crush,slmt maju jaya buat anak,,

    ReplyDelete
  34. X pnah main candy crush...anak2 je yg terernya okje...kikiki...

    ReplyDelete
  35. adoi , donat tuh . sambil mkn sambil candy crush la ni ...

    ReplyDelete
  36. Moga anakanda Okje beroleh kejayaan yang cemerlang.
    Okje..sedap donat tu, minum petang dengan teh, pergh!!

    ReplyDelete
  37. macam gebu jer donut okje, ni penangan candy crush la kot ni buat donut pun menjadi hehe. Good luck for ur son, errr dah habis dah kot paper nyer tu kan.

    ReplyDelete
  38. sedap sangat donat tu...ahayyy

    ReplyDelete
  39. ok jer dah bercandy crush yek..
    donut...saya dah lama jugak tak buat ni...
    moga anak ok berjaya ..

    ReplyDelete
  40. Sedapnya tengok donut tu...gebusss mesti sedap ni makan sambil main candy crush....:D

    ReplyDelete
  41. moga dipermudahkan si dia utk menjawab soalan ye kak okje.. donut hitam si tumpuk mangis tu bak sini satu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah selamat dalam perutlah Deqla....hehe

      Delete
  42. in shaa ALLAH semoga dipermudahkan
    alahai sedapnya la donut tu okje :)
    saya dulu kan suka cicah donut dengan sos cili. sedapnya :)

    ReplyDelete
  43. donut mmg menjadi kesukaan hero m3h

    ReplyDelete
  44. urmmmmmmmmm ter'rentung' layie, mmg trade mark yg sukar dialih kuar

    ReplyDelete
  45. semoga anak okje dpt menjawab soalan dgn mudah..aminn. nina dh berbulan tinggal game candy crush.. hehe

    ReplyDelete
  46. itu makanan favorit saya, haduhhh kangen

    ReplyDelete