Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 23 November 2013

Dimanakah HALIM ?

Salam Sabtu......
Macam yang OKje bagi tau semalam, OKje masih berada di Afrika ni, so entri ni adalah autopublishedlah yeh....

Dimanakah kau HALIM?
Tetiba dapat idea nak berjejak kasih bagi pihak Arjuna pulak..... HALIM ni kawan dia, bukan ex pakwe mak ye.... jangan salah sangka......

Ingat lagi ghupe Pengapit Papa Zir hari tu? Tak ingatlah tu...... Meh OKje tempek sekali lagi.....
Dah katanya Pengapit tentulah yang pakai baju hitam tu...... yang pakai baju kuning tu LAKI ai..... hoho..


Sebenarnya Papa Zir dah lama mencari sahabat dia ni. Mereka ni sama U, sama course dan sama tempat kerja di Matshushita National sekitar tahun 1996. Bila kawan dia ni berhenti kerja dan balik Johor Bahru terus terputus hubungan mereka.

Dedulu bukan macam sekarang, merata HP. Zaman tu yang mampu pakai HP, BERUA,NG je kot...... setakat kanggaro, tenuk memang tak mampu, apa tah lagi zirafah...... so nak contact memanglah susah, bukan macam sekarang, budak sekolah tadika pun ada yang dah pakai HPkan....

Meh OKje tolong tempekkan gambau dia.... Nama dia ni Encik Abdul Halim, asal Johor Bahru....


So sesiapa yang kenal, atau mungkin sedara kome, atau manalah tau, rupanya husband rakan blogger sendiri.....senanglah kerja OKje kalau cenggitu. Mau melompat zirafah si Papa Zir dapat jumpa kawan dia balik!hehe ...

39 comments:

  1. mg sesiapa yg baca entry ini akan dapat mbantu papa zir mencari sahabat lamanya itu...mg kawannya itu,..en halim masih ensem cam dlm gambar ini..hahah...sorry kalau terpuji suami org.... saja nak puji jer..

    ai tak kenallah beb...johor pon xpernah sampai...cian

    ReplyDelete
  2. Kiranya jejak kasihlah ni..

    Anak staf UA namanya Abdul Halim juga tapi dalam usia 20-an, hu3

    ReplyDelete
  3. memang syok kalo dpt jejak kawan lama khen?
    zura pon ade sorang 2 gak nak jejak. tapi tak tau nak mula dari mana.
    Okjer boleh try jugak guna FB. mintak kawan2 suami Okjer share jugak kat FB dia.
    selalunya kat FB lagi senang nak jejak~
    mudah2an jumpa lah kawan lama suami Okjer tuh yer~

    ReplyDelete
  4. harap2 ketemu lah yae rakan se'Zoo..
    kalau tau full name boleh search kat google je..Cik cenggitu je kalau nak cari orang..kalau nasib ok,jumpe lah...kalau tak...tataulahh....hohoho

    #psttttt...patot pon name cik tak naik kat taman Zoo yg lalok tu..Cik dah tuka name...hahahhahaa

    ReplyDelete
  5. siri jejak kasih.... ada gak pekdahnya rajin berblog ni, boleh cari kawan2 lama

    ReplyDelete
  6. saya rasa dia ada di sana malas nak cari hee jangan di sorok kat villa nabilah

    ReplyDelete
  7. Mmg x dpt nak bantu....sbb x kenal la okje....

    ReplyDelete
  8. Kalau Johor susah bg sy sbb mmg tak bisa haha..nk ucap semoga ada jalannya utk dipertemukan mereka berdua.

    ReplyDelete
  9. mudah-mudahan dapat jumpa la En Halim ni kan. tu la dulu kalau ilang alamat surat menyurat, mmg susah nak cari dah. Baper ramai bf saya dulu lost contact pasal saya tak hafal alamat mereka muaghaaha joking la.

    ReplyDelete
  10. mudah-mudahan jejak kasih tu akan berjaya nanti...

    ReplyDelete
  11. Mudah2an dapat jumpa kan Kak? msti seronok abg Arjuna klu dpt jejak kasih kawan baik nya ni...)

    ReplyDelete
  12. Hai..glamor en Halim ni harini. Semoga Allah ketemukan korang ye.. mana tahu ada yang mengenali.. rindu sahabat lama... saya pun...

    ReplyDelete
  13. ada cari guna FB ke, OKje.?mana tau nasib baik terjumpa..

    ReplyDelete
  14. hhahaha zirafah lah afrika lah.. dah macam dok kat zoo je dah ni cik bedah oiii

    Ok misi mencari & jejak kasih.. siapa2 yang mengenali en halim.. sila bagi laporan ke JKKKK kawasan setempat yer.. hehehehe

    *tolong OKje iklan kan kawan papa zir yang hilang* ;P

    ReplyDelete
  15. kalau disiarkan di Fb mungkin dapat dikesan...cuba lah OKje

    ReplyDelete
  16. susah juga nak jejak kasihan klu dh terpisah lama ni kan..masuk tv la kak ok je cepat sikit dpt jejak.hehe

    ReplyDelete
  17. owh.. kes jejak kasih dlm blog la ni.. mst la best jmp kwn lma...

    ReplyDelete
  18. boleh share gambar ni kat FB tak? WANTED, hubungi mama Zir atau papa Zir secepat mungkin… hihih

    ReplyDelete
  19. saya jumpa kawan lama sumer tru FB.. cer try.. :D

    ReplyDelete
  20. memang gituler kalau zaman dulu2kan.. mudah hilang kawan... kalau tak betoi2 memang ler tak jumpa dah.. kitapun kawan sekolah2 dulu kalau bukan sekampung memang dah banyak hilang...

    ReplyDelete
  21. manatau bley dijejak halim tu pas tersiarnya entri ni kan? sapa tau kuasa Allah kan...

    ReplyDelete
  22. hehehe ni kena masuk jejak kasih ni !

    ReplyDelete
  23. Wah Mak Zir buat jejak kasih...selamat berjaya...

    ReplyDelete
  24. ein xkenal laa kak.. hihi..

    akak kat afrika? bercuti ka?

    ReplyDelete
  25. Wah siri jejak kasih ni.bagus2 mintak2 dpt jumpa jua akhirnya

    ReplyDelete
  26. kat fb blh tanya kwn2 yg kenal utk jejak dia ... x dpt nak tgk gambar . loading lambat lah .

    ReplyDelete
  27. Confirmed, OKje! Halim ni bukan bekas boyfriend(s) mahupun BFF MD dulu-dulu walaupun setakat JB tu alahai sekangkang kera aje dari rumah...hehehe....

    Minta maaf OKje, part jejak kasih ni MD tak dapat nak menolong sebab MD sendiri tak banyak tinggalkan jejak untuk dijejaki...eh, apa ke benda ni ek! Confused jap apa yang MD tulis ni!

    ReplyDelete
  28. uissshh.., ber jejak kasih la plak eik., ader rzki jumpa la tu nnt.,

    ReplyDelete
  29. kene masuk rancangan jejak kasih ni kak..hehe

    ReplyDelete
  30. Jejak kasihlah kiranya ni Okje kan. Mudah-mudahanlah dapat berjumpa balik kawannya tu ye.... :D

    ReplyDelete
  31. Di manakah...????

    Teringat plak siri di mana joe jambul....huhuhu

    ReplyDelete
  32. Kot kalau carik ikut fesbook takleh jumper ker okje...apapun harap papa zir dpt menjejaki kembali kawan lamanyer tuh..:)

    ReplyDelete
  33. Matshusita di Senai ke dinda? Kalau macam tu balik sini semulalah... kita boleh jumpa selalu hihi..
    Halim tu kanda sah-sah tak kenallah..

    ReplyDelete
  34. alamak.. x kenal la pulak...huhu...tp kalo husband akak dpt jumpa blk dia mmg seronok la.. mesti byk yg nak diborakkan... x try search kat FB ker kak?? deqla pun ada sorg kenalan yg deqla cari.. try search kat fb tp x jmpa2 pun...huhu...

    ReplyDelete
  35. tak kenal.walaupon penah dok jb .hihi
    cer goggle

    ReplyDelete