Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 November 2013

Salam ANNIVERSARY bang....

Salam Isnin, SALAM ANNIVERSARY buat kami.......
( Entri khas ni ditujukan khas buat insan tersayang dan teristimewa..... tentulah my Arjuna, my Papa Zir dan my Anak Pak Rahman ....sapa lagi kannnn)

Tiada hadiah yang dapat orang bagi pada abang di hari yang istimewa ini, cuma Nukilan Tanpa Suara buat kenang-kenangan kita berdua.

Abang, ingat tak......
Pada 18 November 1995 yang lalu.....
Tanpa kad yang memukau.....tanpa kad yang berdesign canggih...... tapi hanya sekadar sekeping ala ala manila kad pink yang sangat simple dihulurkan sebagai pengganti diri untuk menghebahkan berita gembira kita.....






Satu persatu orang belek gambar kita bang ...... Dari akad nikah, bersanding malam, bersanding siang hinggalah gambar potong kek......  Senyum zirafah je orang sesorang ....


Rasa macam baru semalam je kita disatukan....
Masih lagi segar dalam ingatan ini ketika abang menerima lafaz akad nikah daripada arwah abah malam tu. Saat itu jugaklah abang dengan rela hati bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai imam kepada orang!

Tengok tu...... meriahnya pelamin bahagia kita pada ketika itu bang.....  macam macam kaler ...... sure teman teman bloggers orang ketawakan ni...... Macam pelamin badut je gayanya hehe....
( Tapi, time ni, pelamin inilah paling canggih kat kawasan kampung mak tau hehe..... Terima kasih untuk Kak Ella aka kakak ipar OKje yang gigih menghasilkan pelamin yang canggih ini! )


Masa ni kat bilikkan, nak batalkan air sembahyang...... Amboi abang, bukan main suka lagi, ketawa sampai nampak gigi! Seronok le tu dapat bini hehe....


Bersanding timeeeee.....
Ohhh...... masa ni abanglah sorang yang paling hensem di dunia, walaupun Aaron Aziz jadi pengapit abang sekali pun, abang tetap menjadi pujaan hati ku.....oh my Arjuna..... ( macam geli je....macam geli je....hehe )

Walaupun acara potong kek kita sangat simple, tanpa kek bertingkat tingkat, tanpa gaun pengantin yang kebabom,  walaupun hanya berlatar belakangkan semak samun tapi orang rasa macam kita potong kek kat ballroom 5 STAR hotel je gayanya....

Just married katakan...... merah inai di jari mak hehe...
Moga perasaan kita, cinta kita tetap membara, sama macam perasan saat kita diijabkabulkan dulu.....  
Ohhh.... memori ni memang sangat indah untuk dikenang.....
Terima kasih bang kerana menjadi suami, teman dan ayah kepada anak anak orang....
Moga ikatan yang kita bina ini kekal bahagia dan dirahmati hingga ke Jannah hendaknya. Aamin....


96 comments:

  1. tahniah kak ainom... happy anniversery...

    ReplyDelete
  2. Tersenyum meleret daku membacanya..he[i anniversary okje..sangat indah bila dikenang kan..naper tak letak gambar yg ade okje jugak..mcm arjuna seoeang jer tuk kenangan nie..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq UA.....
      Memang UA , tengok gambar kawen mmg indah rasanya.....sedih pun ada, bila tengok keadaan fizikal diri sendiri sekarang hehe....
      Kepala pengantin perempuan terpaksa disorokkan hehe...

      Delete
  3. Hapy anivesary okje...:-)
    Just maried kemain gown potong keknya tu ha...mna kepalanya...nak le nengok full pic....kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kepalanya dah kena penggal dulu AM.....

      Delete
  4. Hai pengantin yang sambut anniversary ari ni.. wah sejak 1995 lagi.. saya di tingkatan 3 tu.. haaa.. menunjukkan keluarga yang bahagia dan kekal ni.. alhamdulillah.. semoga Okje dan suami sentiasa sihat, ceria, bahagia dan berkat seterusnya.. kenangan manis yang ada dikenang maka lagi hangat perkahwinan kalian..

    Mmg nampak grand majlis kawin okje ni. Siap ada potong kek dgn flower girl lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai teman adik hehe..... alahai tuanya dah OKje kan AN...
      TQ AN.....
      Tak de grandnya .....belakang tu semak samun je, kek pun kek hantaran pihak lelaki haha....yg dua orang tu anak sedara, dah anak dara pun beerdua la ni....

      Delete
  5. tahniah..moga bhagia sehingga ke jannah.

    masih simpan ye gambar jadi raja..nak merasa jadi permaisuri raja masa ni ajelahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...mesti le Knor....ada raja tak de permaisuri kan caggung jadinya hehe

      Delete
  6. selamat ulangtahun perkahwinan kak..semoga kekal hingga ke jannah..aamiin

    ReplyDelete
  7. heppy annivesary kak Okje... moga berkekalan dan bahagia sentiasa..
    ayat munga2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq zee....
      alah zee ni bagi chance le sekali sekali okje nk bermunge munge...hehe

      Delete
  8. alahai so sweet..senyum2 sy baca..dalam romantiknya mengimbau kenangan terselit kelakar..taun 95 ye sy hingusan lagi masa tu..upsr pun belum.haha..

    happy annivesary ok je n arjunanya,semoga bahaga hingga jannah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tq PK.....
      Alah.... bagi kawan bloggers hepi hepi baca entri ni

      Delete
  9. Walau kita menikah di tahun yg sama tapi kanda mestilah menang sebab kanda menikah bulan Mei hihi...

    Happy anniversary dinda. 18 tahun sudah duduk sebumbung, tidur sebantal moga kebahagian itu milik bersama di dunia dan akhirat hendaknya. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa.....katanya kandaaa.... kenalah mengalah hehe...
      yelah kanda ...... sedar tak sedar dah lama rupanya dinda berkongsi segala galanya dengan Arjuna....syukur moga diberikan kesihatan dan dapat bersama menyulam kasih sampai ke jannah

      Delete
  10. selamat hari ulang tahun.... kami sambut esok.. hehe...

    moga kekal bhgia hgga ke syurga...

    ReplyDelete
  11. wehhhh ....happy anniversary utk awak dan en suami ye kje...gambar penuh nostalgia semua tu...masuk blog lagi...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oppsss...en suami tu baca ke tak entry ni okje...?hehe

      Delete
    2. TQ yeh.....Nanti kita paksa dia baca dan komen hehe....

      Delete
  12. selamat ulangtahun okje
    saya doakan semoga jodoh kalian kekal bahagia till jannah.aamiin

    ReplyDelete
  13. tahniah nom, moga kekal terus hingga ke syurga yer !

    ReplyDelete
  14. Happy annyversary yg ke 18. Smoga kekal bahagia hingga hujung nyawa.

    ReplyDelete
  15. tahniah kak anom n papa zir..ehe..mg cinta nya kekal sampai bila bila... mmg kiter pon senyum seserang tgk gambar kawen hik...zaman kiter dulu mana der pelamin warna warni cam kita kan... tu yg mahal tuu hik hasil kerja tanngan adik beradik jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu ada jugak kalau nak tempahkan cuma tak mau je sebab nak save budget....hehe....

      Delete
  16. Giler tak canggih??? kalau ikutkan peredaran zaman, persandingan OKje&Arjuna lah yang paling canggih manggih sekali tau.. hehehe

    Tahun 1995 cikjah masih dibangku sekolah lagi (form 3) hehe..cikjah syah cikbedah ni sebaya umur kakak cikjah kot yer..

    apa2 pn Happy Anniversary to you OKje&Arjuna.. semoga kekal abadi hingga akhir hayat bersama anak2 tercinta.. InshaAllah :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... canggih orang kampung le hehe...
      Tak yah nak syak syak le Cik Bedah oiii.....memang sahlah tu kot...hoho...pecah rahsia umur cik Bedah nampaknya.... Nak tau umur cik Jah, tengok entri Cik Jah bulan April tahun ni hehe
      TQ cik Jah....

      Delete
    2. Dah merapu meraban cik Bedah ni, cik Jah oii..... tersyasyul panggil diri sendiri cik Jah hehe

      Delete
    3. hehe ini namanya mabok air sejok Cik Bedah oiii hehehe

      Delete
  17. happy annirversary kak OKje & En Suami....meriah la ni macam ni siap ada apa tu..pari-pari ke bidadari eh kiri kanan masa nak potong kek tu...complete acara ada...kenangan indah kan..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tak mo kalah ye okje ni, nak jugak berflower gurl....kebetulan ada sepasang anak sedara NR....sorang anak kakak sorang anak abg..

      Delete
  18. happy anniversary okje!! payah laaa nak ejaa pun nak sebut pun tergeliat sana sini. huhuhu. klasik sangat kot gamboo tapi cantek! yang tak bestnyaaa mana gambor okje? asak potong kelapa nya?? eh. kepalaaa huhuhu. dapat hadiah apa okje?? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajalah nak ambik hati tu kata gambau cantik hehe....
      Okje tak bertudung masa kawen tu....tu yg terpaksa kena penggal kepala....haha...
      Hadiah? ....macam tak de jer....redho jelah...hehe

      Delete
  19. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. ;)

    ReplyDelete
  20. Happy Anniversary :D
    MOga kecerian dan kebahgian kekal hingga ke syurga kak :D

    ReplyDelete
  21. Happy anniversary Mama Zir..moga berkekalan ke akhir hayat ya...eh mana pergi pengantin perempuan...We want mama zir..we want mama zir!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Raudzah...
      Mama Zir kena sawan masa ni hehe....

      Delete
  22. Tahniah Kak..tak sedar masa berlalu..indahnya saat2 itu bila dikenang kan?? mesti bahagia sgt masa tu...mudah2an kekal hingga ke syurga ye kak..amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah Atie...namanya pun pengantin hehe...Atie terasa rasa bahagia jugaklah tukan hehe...

      Delete
  23. tahniah okje, semoga bahagia hingga akhir hayat..
    saya pun bln nov jugak..lagi 2hari jer lagi...nak sambut anbeseri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq AN
      Lepas ni okje kena wish awak pulak ni AN...

      Delete
  24. Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
    Wa jamaah baina kuma fii khair Hainom... moga kekal hingga ke jannah...

    Gelak2 sorang akak baca entri ni hainom... ada jer lawak hainom tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq CH atas doanya...
      hehe lawak eh CH....suka tgk kenkawan hepi...

      Delete
  25. happpy anniversary okjer.. tahniah utk kesejahteraan dan kebahagiaan selama melayari bahtera itu.. semoga kekal selamanya...kalau baca entry okjer nak gelak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq CZ....
      Tq jugak sudi support gelak bila baca entri ni...

      Delete
  26. Tahniah ya MamaZir & PapaZir. Jap, jap orang nak kira ini ulang tahun yang ke berapa tadi...aha eh, dah berbelas-belas tahun. Moga keluarga OKje sentiasa dilimpahi kebahagiaan dan dirahmati.

    Mesti Arjuna tersenyum simpul sepanjang hari bila membaca coretan isteri tercinta nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq MD.....balik ni okje nak soal siasat samada dia baca ke belum entri khas utk dia ni.....penat akak reka tau hehe..... kalau belum nak paksa dia komen time tu jugak haha....ganaz tak mak? Hehe

      Delete
  27. klasik betul la gmbr pegantin tu kak.. suka deqla tgk.. tahun 1995 deqla baru darjah 6..haha.. hepi eniberseri yer kak.. moga kekal hingga ke firdausi.. cehh.. tukar la pulak.. asik2 jannah je kan..hahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course le classic Deqla...dah zaman purba hehe... Alahai muda lagi ko dik....
      Tq Deqla...

      Delete
  28. Epy Annibeseri..buat Anom dan hubby.. Moga kalian bahagia hingga ke akhir hayat.. Aaminnn..

    ReplyDelete
  29. selamat ulang tahun perkahwinan kak okje >.<
    buat segmen , lalala

    ReplyDelete
  30. happy aniiversary kak.. wah simpan lg kad kahwin yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq QT....nasib ingat nak simpan dulu...

      Delete
  31. Hepi anniversary buat okje dan suami,semoga kekal bahagia selamanya.

    ReplyDelete
  32. wakakakkaaaa......gelak husb cik bace entry sis.1st tyme tu die bace...1je husb komen...die kate muke papa zir nampak muda lah sekarang....
    btw happy annyversary sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Cik....
      Hoho..... ni yg risau okje ni cik......sekali tengok bini dia ....mak ai ....nampak tua!

      Delete
    2. ehhh...tak tua pon....masih mude dan debabommmmmm lagi tauuuu...

      Delete
  33. seamat ulg tahun perkahwinan kak

    ReplyDelete
  34. Selamat ulangtahun geng.. ada majlis sanding2 sekali lagi ke? jemput le kami semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau buat sanding sanding sekarang ni UA.... tak de songket yg muat haha

      Delete
  35. bahagia kami menegoknya..aik pakai gaun ker ahaks...semoga bahagai akhir hayat okjer..

    ReplyDelete
  36. aaamin . hainom , naper tak nampak muka . nak gak tgk seri pengantin ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman tu.......pesen tudung pengantin tak banyaklah vee...so masa kawen ni okje togel....hoho...astastghfirullahalazim...

      Delete
  37. Tahniah Okje..semoga kebahagiaan yg dikecapi berkekalan...

    ReplyDelete
  38. Terima kasih ALLAH. Kurniaan mu memberi ku teman sejati.
    -Dikala malam gelita, dikau memberi ku pelita.
    -Dikala daku jatuh, dikau pimpin ku bangkit semula.
    -Dikala daku sedia, dikau bercerita tentang gembira.
    -Dikala daku resah, dikau megajar ku erti sabar.
    Terima kasih sayang diatas perkongsian kehidupan sukar senang.
    Menjadi teman, rakan, sahabat, kekasih,isteri,
    pengorbanan mu, keikhlasan mu tetap tersemat di jiwa ini.
    semoga ALLAH merahmati kita dalam kebahagian hingga nafas terakhir.
    Cinta ikhlas berpaksikan keimanan bukan datang dengan mudah...bajalah ia dengan kesabaran dan bertanggungjawab.
    Salam sayang dari hembusan nafas yang beralun dibawa angin hingga ke sanubari mu. Love u forever.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terkata dengan kata kata bang bila mendapat pujian sebegini!
      Besar sangat penghargaan abang tu...
      Insyaallah dengan rahmat Allah, kita akan dapat melayari bahtera cinta kita ini hingga ke syurga .....

      Delete
  39. Happy anniversary yg ke 18 buat mama zir dan papa zir…. moga terus bahagia hingga hujung nyawa :)
    saya baru ambil SPM tahun 1995 tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Bijen...... Ooo baru ambik SPM yeh....OKje dah kawennn hehe

      Delete
  40. happy anniversary okjer..majlis meriah betul ya..
    masa potong kek tu mesti pakai gaun..awat tak tunjuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunjuk apa tu Anim..... tu.... tunjuk separuh badan hehe...

      Delete
  41. Alhamdulillah..Tahniah OKje. Semoga kekal bahagia selamanya.. Amin

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah... Tahniah... Moga2 akan terus ada next...next dan serusnya next anibersari...:)

    ReplyDelete
  43. Harap belum terlambat ummi nak ucap happy anniversary buat Okje dan suami, moga terus menyemai cinta dan berkasih sayang hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  44. alololo sweet je entri ni.. happy anniversary buat kalian... moga jodoh kalian smpi ke jannah... AMin....

    ReplyDelete
  45. Saya masih belajar kat uitm time tu. kira okje ni kakak lah

    ReplyDelete
  46. Tahniah utk okje n arjuna!moga bahagia hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  47. saya hanya mampu tersenyum manis sorang2 baca entry okje ni. Tahniah again untuk kalian.

    ReplyDelete
  48. Selamat ulang tahun. Housemate am 6 orang, setakat ni 2 dah kahwin dah seorang lagi kahwin bulan Februari 2014 nanti. Rasa macam cepat gila masa berlalu, padahal dah 6 tahun duduk bersama.

    ReplyDelete
  49. sweetnya kak okje... Aduhaiii, tak terkata kita bila baca entri akak ni dgn komen papa zir arjuna akak. kita tak kawin lagi kak.... hehehe, bahagia rumah tangga akak berkekalan hendaknya...

    ReplyDelete
  50. Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan OKje....semoga berbahagia selalu, berkekalan hingga ke akhir hayat....
    Sangat-sangat sweet memory tengok foto2 lama tu kan.....:D

    ReplyDelete
  51. heppy anniversary to akk&hubby..moga jodoh berkekalan ke ank cucu..ehem2,,m3h teringin nak tengok gambo penuh okje mase potong kek tu..mst meletop..

    ReplyDelete