Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 27 November 2013

TERSTOP pulak kat Melaka!

Salam Rabu.....
Cantik cuaca hari ni....... panas!.....

Lepas Mama Zir bertungkus lumus merewang 2 hari 2 malam ( yelah sangat merewang tu, yang lebihnya menyibuk ), petang Ahad tu jugak Mama Zir balik KL. Tapi terstop pulak kat Melaka..... hehe....
Nasib baiklah hotel masih ada yang kosong, kalau tidak, memang Villa Fifi atau Villa Asyifamustaffalah yang jadi sasaran! hehe....   

Budak yang paling seronok dah tentulah TLBD, sebab dia nak sangat test baju barukan.
Tengoklah..... bukan main lagi tiga beranak ni dah ready nak buat pelbagai aksi dalam air......


Yang bestnya kitaorang empat beranak je yang duk mandi kat sini ...... memang concurred habislah Papa Zir's family time ni!


Mana gambau Mama Zir?....... Hish..... tak payah le Mama Zir interframe ....... Kang terkejut ZIRAFAH pulak korang tengok haha.....

66 comments:

  1. ai, terstop ye....kes barju renang dah bawa siap-siap ni?
    dibawa berjalan2, mestilah seronok kan TLBD.... lagi2 kalau keluarga zir je yang mandi kat kolam masa tu, macam sendiri punyalah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju mmg dah bawak AN.....perancangan awalkan nak berkuak lentang dulu sebelum balik kg, tapi banyak hal, masa tu .... tak sempat....

      Delete
  2. boleh plak terstop yer..hahaha
    baju renang pon terrrada plak yer...
    wahhh sodap tu berenang takde gangguan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg TER le kiranya hari tu Zee....

      Delete
  3. boleh plak terstop eh?? ada lampu isyarat ke OKje?? hahahha
    best lah tu.. wpun terstop janji TLBD fun dpt test baju baru dia tu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lampu isyarat kat Melaka tu cik Jah oiii...

      Delete
  4. Wah seronok lah berenang ye hainom... kolam besau pulak tu kata org Melaka ehe ;)

    ReplyDelete
  5. mesti seksi sgt mama zir tuu..ahak pakai bj renang tu..kikik...

    ReplyDelete
  6. mama zir takut air kut...tak yah takut lemas...leher zirafah kan panjang... kohkohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....... lawaklah cik ni..... betul jugak tu Cik!

      Delete
    2. hahahahaa....mcm tak lawak pon :P

      Delete
  7. ahahha..sesekali tempek pic akak apa salahnya..hehe...
    sempt juga singgah honeymoon ye...haha
    seronok TLBD dapt test baju renang baru tu kan...:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sesekali tempek gambau OKje dah ni Atie, nampaknya mcm dah sentiasa haha......

      Delete
  8. MamaZir dah famous dah, tak payah nak tempek gambar banyak-banyak. Tapi ni dalam kepala tengah berlegar-legar gambar MamaZir pakai bikini tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan MD, jangan bayangkan nanti fengsan! Bubbly abang susah hati! hehe

      Delete
  9. Alaaaaaa.. nak tengok Mama Zir Jugak.
    Pakai kebaya kah? bikini kah?

    sonok lah mandi kolam x berebut ngan orang lain~
    camner boleh lengang camtu sekali.. time nih hari bekerja eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari bekerja Zura.... tu yg lengang tu....

      Delete
  10. bestnya berendam...okje pun sukakan...!!

    p/s lambat lagi ulang thunnya OKJE.,...selaunya tak ingat..dh lps dua tiga minggu baru ingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...suka jugaklah Knor dapat merangkak dalam air hehe..... layan bebudak....

      Delete
  11. Ok je..dtg malk..mesti best jenjalan kn?jgn lupa inggh dataran pahlawan bli kuih peneram.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat Ad.... si kakak beg putus pulak ....konon nak cari beg kat JJ yg dekat ngan Tesco tu...tapi tak de yg berkenan lastnya beli kat Nilai 3... berbaloi 25 henggit je hehe....

      Delete
  12. Smalam dah dtg..tp biasalah tak sedap taip sebelah tangan komen..
    ala kempunan nak tgk mama zir berenang lah gini..best kan kalau pool kaum kerabat kita jer yg konker..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang konker habislah UA kitaorang hari tu...semua aksi dapat buatlah kiranya hehe

      Delete
  13. lama sungguh tak terjah kat sini....
    lepas baca review blog u kat mummydearie tu terus rasa rindu nak terjah sini...

    wahhhhh bestnya dpt konker pool tu....
    memang leh terjun tiruk aaa hehehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Rasp...... betullah mmg lama kita tak bersuakan....

      Delete
  14. Saya Singgah dtg & membaca hari ini !

    ReplyDelete
  15. Seronoknya mandi-manda sekeluarga, selamat bercuti ye..

    ReplyDelete
  16. mmg xjemu lau dtg melaka nie..

    ReplyDelete
  17. ekhem..kat mane ni kak..ce cite..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari hotel yg murah je M3H.....The Emperor

      Delete
  18. holiday inn ke,mahkota hotel ke,equatorial ke...haha

    ReplyDelete
  19. Dah jangkit kanda malu nak tunjuk muka pulak dah..
    Mesti ada yg tak kena ni.

    Memang best bila pergi sesuatu tempat cuma family kita yg ada. Kanda hari itu di Gunung Ledang pun macam tu. Seronok tak ada org lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..... tak de org yeh kanda...patut pun bukan main sakan lagi kanda anak beranak meniarap dlm air hehe

      Delete
  20. mmg best ler ni okje... Anak2 KA kalau bab2 stay kat mana2 yg ada swimming pool ni mmg berhantu, even Ummi nyer tak reti berenang pun ! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita KA..... maklum le zaman kecik tak pernah mendapat kolam besau gitu haha

      Delete
  21. Errmm.. cantiknya pool dia.. besar.. tak ada orang lak tue... best kalau buat kuak lentang nie.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang belah sana tu dalam AI....tu yg berkumpul kat belah sini je hehe

      Delete
  22. kan ke kita dah jnji nak cuti sama2 lepas spm??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tu 2nd round UA..... ni pra cuti.... boleh gitu?

      Delete
  23. Melaka kat mana ni macam best ja swimming pool dia. Anak2 dpt main air lupa dunia.

    ReplyDelete
  24. sunyi sepi je kat kawasan sana ? macam awal sangat je keluar ye kak okje. hehe

    ReplyDelete
  25. untung le kalau terstop cam gini. heheh. alaaaaa ingat blh tgk model baju renang utk mommies jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah tak payah Ros......mcm dugong hehe.... baju renang mommies kat Brunei lagi meletopos hehe

      Delete
  26. Ala okje...memalu pula dia...no problem pnya klau nak singgh teratak buruk ambe ni...

    Ni kat mna plak ni...x brapa nak cam....mcm best je nak berendam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Emperor AM.....
      Saje je nak mengusik awak.....

      Delete
  27. Cam best jer.. kolam plak tak de org lain yer..

    ReplyDelete
  28. Mamazir bestnyer terstop mandi kolam takder org plk yj best la boleh kuak lntang hehe...

    ReplyDelete
  29. learnt new word - terkejut ZIRAFAH :)
    Hahaha, jenuh nak imagine mcm mana rupa zirafah bila terkejut…

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...leher dahlah panjang berpintal pintal le gamaknya Bijen kalau terkejut!.....

      Delete
  30. Memang okje book extra kolam ni untuk uols jer ek, hehehee

    ReplyDelete
  31. mama zir jadi photoghrafer jer yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. snap 4-5 gambau lepas tu terus terjun Vee hehe...

      Delete
  32. Wah bestnya mmandi manda n jln2!suka gi melaka

    ReplyDelete
  33. Kalau tak tunnjuk gambar pun kita boleh bayangkan ...he..he

    ReplyDelete
  34. Selalu ke melaka tp tkde kesempatan nak berjimba2....last sekali berjimba dgn semua famili di a famosa resort...lepas tu pergi atas urusan yg tk bole nak berseronok...hehehe

    ReplyDelete
  35. terstop la sgt kannnn..... tp mcm syok jer terstop tu.... hihihi....

    ReplyDelete
  36. Zirafah takut air...hehehe

    ReplyDelete
  37. Bestnya 1 family bermandi manda di kolam yang besar.....hehe

    ReplyDelete
  38. rasanya macam dh baca entry ni awat takdak komen?agaknya line sewel kot tu yg tak bley komen..ni nak komen, awat la tak tayang mama zir mandi manda..chek nk tgok..:)

    ReplyDelete
  39. hihi.tekejut zirafah tak pa. jgn terkejut beruk dah le

    ReplyDelete