Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 27 December 2013

BEST banget

Masyaallah.....macam siput kena strokelah ini tenet.....hehe....tu perumpamaan Cik Azliejah lew....

OKje masih berada di Selatan tanahair ni, masih menumpang belas ehsan anak sedara di Pontian untuk berteduh....huhu..... Ingat nak tido rumah anak sedara yang kat Taman U tu, tapi tulah....salah diri sendiri jugak tak inform awal,  telefon tak berangkat.....sudahnya Pontian lagilah gamaknya hehe...

Tempek sikit muka cucu Mama Zir...


Round jugak Legoland semalam ambik aura katanya..... masuknya masih dalam pertimbangan lagi.... Kena fikir banyak kali tu nak keluarkan RM600 untuk OKje lima beranak! Takut missed soru sebulan Pulak nanti! Haha....

Apa pun jalan jalan AEON Bukit Indah dan AEON Tebrau semalam, pun dah BEST BANGETlah Papa Zir! Hehe...




45 comments:

  1. Aura dah ambik....apa lgi..hari ni kasi terjah msok dalam la okje...kikiki....

    ReplyDelete
  2. eee....comelllnya cucuc Mama Zir tu..macam Jelita anak Nas pun ia..hehe..
    alah kak, ambik aura Legoland pun jadi lah kan...mahal lah tiket tu... kena fikir 7, 8 kali...haha

    ReplyDelete
  3. Andainya Papa Zirpun dpt bonus ala2 staf TNB dpt iaitu 4 - 8 bulan gaji, apa salahnya berbelanja sakan noo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel le cucu OKje, rasa nak cubit2 tang pipinya tu.. kacukan erk??

      Delete
    2. Masalahnya tidak UA....tu yg serem nak beli tiket tu....huhu....
      Kacukan jaws ngan kelantan hehe....

      Delete
  4. Macam best jer... macam nak pergi jer... Boleh akak ikut hainom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai le CH ....kita kadi gegar bandar JB ni...

      Delete
  5. hehehheee siap amik aura tu..ni karang ada jugak yang tergugat keimanan..hahahahaaa..
    cucu tu so comel..geram tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitulah org yg tak berapa nak ada fulus Zee....hehe ambik aura je dulu...

      Delete
  6. mahalnya nak msk legoland...mmg kena pikir berkali2 tuh..

    ReplyDelete
  7. bestler jumpa ngan cucu2...
    mahal gak yerk nak masuk legoland.. dulu cam tak sampai ler gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya lagi mahal dpd tu CZ....sebab sekarang nikan dah ada waterparkkan....

      Delete
  8. OKje, jalan-jalan ke selatan pun cari AEON juga ke? Memang kaki AEON tegarlah nampaknya. Eh, tapi kita pun sama. Kalau balik BP tu excited gila shopping kat Bandar Pengaram. Entah apa yang ada di situ, KL takda pun tak tahulah. Ni bila nak balik rumah ni? Sekolah dah nak buka dah ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...katanya duta AEON kan.....haruslah melawat kawasan.....
      Sama le MD....mmg kaki cuci mata sungguh kita ni yek!...
      Tulah tu.. tak sure bila sampai rumah .....ingat nak nak cari air pulak!!! Hehe

      Delete
  9. Pontian pun best apa kak hainom.. kampung arwah saya tu hehee... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah awak mmg le suka TT....sebab ada Tg. Piai....boleh tengok paya bakau! Boleh naik bot tengok kelong.....Huhu...tu okje kurang suka tu hehe...

      Delete
  10. Opah mama Zir ke apa panggilnya nie...
    cucunya comel betol
    mulus tulus kulitnya...
    bila nak balik cheras ni beb...
    lari kawasan lama dah ni beb...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah opah.....tak best yek....huhu...
      Wa pun dah lama tak lawat kawasan beb ....rindu ngan kawasan wa...

      Delete
  11. comelnya cucu okje ni
    wah pi jalan jalan kt jj tebrau. besar kn mmg puas bjaln. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam ada J card QR....so mmg ramai sgt orang....rembat jugaklah baju yg 90% discount....bayar RM 5.90 jer...

      Delete
  12. Comelnya cucu Okje.......cam nak cubit2 pipi tu...

    ReplyDelete
  13. wey OKje pi pontian lalu depan rumah aq tu.. kalaulah aq tau OKje nak pi pontian aq tunggu depan jalan tau hiss tak habaq langsung..:(
    pontian kat mana tu..kot2 bole jumapa hehe..
    mailah singgah teratak buruk aq, OKje..terlanjur pi pontian tu..
    pm aq at FB..kang aq bagi no fon aq..kalau sudilahkan hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Taman Sri Pantai Roha.....alah dah nak balik pun ni...Tak pelah susahkan mung jer ..

      Delete
    2. apakehalnya pulak susah OKje bukannya selalu kan!..
      lain kali habaq kalau mai selatan noh ! :)

      Delete
  14. Pstttt.....siput cik dah ok dah...skrang dah laju dah..hahahahhaa...

    homakkkkk....600 boleh buat perut kenyang berminggu-minggu tu...

    ReplyDelete
  15. wawwww!!! tak habes lagi jalan2 cutie mesia??
    syoknyeeee!

    ReplyDelete
  16. bestnya merayau-rayau sampai ke legoland ye.. hihih

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  17. comey la .cucu mama zir tu.... oppss.. anak mama zir pun comey.... ;p
    mak aiii mahalnyeee nk masok legoland...!

    ReplyDelete
  18. come sungguh cucu mama zir..mak sedaranya yg kt sebelah pun comel..macam anak mat saleh je cucu..tgok gambar je dh geram,dpt gomol best ni.haha..

    wah jalan2 jb ye..sy pun dh lama tak balik sana..dh mula rindu org johor..:)

    ReplyDelete
  19. saya punya tenet pon dah mula meragam nak jadi mcm siput. agaknyer dia ni bersaudara dgn ciksiputmaybank2u... :p

    ReplyDelete
  20. Salam u.....

    Tak rindu kat i ke...?hehehe....

    Mcm minah saleh je cucu mamazir tu...kacukan ke...?

    ReplyDelete
  21. banyak tempat menarik kat jb .hehe . tapi syurga perempuan mestilah tempat membeli belah >.< kan kak okje :P

    ReplyDelete
  22. salam okje. lama saya tak ke JB.. last pergi sana tahun 1997..

    ReplyDelete
  23. Bunda tak pernah sampai JB lagi...
    Salam hujung minggu dan selamat tahun baru 2014...

    ReplyDelete
  24. shopping sokmo lah ni ... legoland mmg kena byk rm ... heeee

    ReplyDelete
  25. Seronokla baca entry n komen2 yg ada.. more than just an entry....

    ReplyDelete
  26. MaşaAllah güzel kızlara, subhanAllah :)) hayırlı evlatlar olsunlar, kaderleri güzel olsun inşaAllah. :) Tükiye'den selamlar

    ReplyDelete
  27. Berjalan dan bershopping....JB memang pilihan terbaik!

    ReplyDelete
  28. Anak2 pun dah sibuk ajak ke legoland..tapi bila pikir psal tiket..terus kansel..hehe..
    Comelnya cucu..

    ReplyDelete